duvar dekorasyon

Tarzınızı Yansıtacak Duvar Dekorasyon Önerileri

duvar dekorasyon 1024x576 1

Evinizin havasını değiştirmek için büyük değişimler yapmanıza gerek yok! Birkaç dekorasyon ürünü ile evinizi baştan sona değiştirebilirsiniz. Boş duran bir duvarınızı dekoratif objelerle kaplayabilir, trend dekorasyon fikirlerini uygulayabilirsiniz. Karakterinizi, zevklerinizi duvarlara yansıtarak içinizi açan bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Bunun için duvar tabaklarından ya da kilimlerden yararlanabilirsiniz.

Yapboz Tablo Düzeni

Duvar dekorasyonu uygulamaları evinizin hem iç hem de dış alanlarında ferahlatıcı bir etki yaratır. Minimalist tarzda döşenen evlerde boş kalan geniş duvarlar kimi zaman boşluk hissine neden olabilir. Enerjinizi yükseltmek ve evinizin havasını değiştirmek için boya rengini ya da mobilyaları değiştirmek yerine küçük dekorasyon önerileri ile yeniliklere imza atabilirsiniz.

Duvar dekorasyonu çerçeve ve tablolar ile kolayca yapılabilir. Mutlu anılarınızın yer aldığı fotoğraf karelerini büyüklü küçüklü çerçevelere yerleştirdikten sonra boş duran duvarlarınıza yerleştirebilirsiniz. Farklı boyutlardaki kanvas tablolar da duvarlarınıza hareket katmak için idealdir. Büyüklü küçüklü çerçeve ve tabloları duvara yapboz düzeni ile yerleştirebilirsiniz.

Dikey ve yatay biçimde konumlandıracağınız resimler enerjisi yüksek bir görünüm oluşturur. Bunu yaparken tablolardaki ve çerçevelerdeki renk uyumuna dikkat etmeniz gerekir. Dikey ve yatay olarak yerleştireceğiniz tabloların arasındaki boşlukların eşit olması düzenli bir görünüm için önemlidir. Tablo ve çerçeveleri duvara asarken çivi yerine güçlü çift taraflı bantlardan yararlanabilirsiniz. Bu sayede değişiklik yapmak istediğinizde duvarlarınızın boyasını bozmazsınız.

Porselen Tabaklarla Tarzınızı Yansıtın

Hemen her ülkenin kültüründe belli bir zaman diliminde porselen tabakların sadece yemek yemek için değil duvarları dekore etmek için de kullanıldığını görebilirsiniz. Nostaljik bir görünüm sunan porselen duvar tabakları duvara asmak için birkaç küçük aparata ihtiyacınız olacaktır. Salon duvar dekorasyonu için kullanacağınız renkli porselen tabakların arkasına hırdavatçılardan alabileceğiniz çerçeve askı aparatlarından alabilirsiniz. Tabağın arkasına bunu monte ettikten sonra duvara yerleştirebilirsiniz. Metal halka ve çerçeve asma aparatlarını da tercih edebilirsiniz.

İrili ufaklı porselen tabakları duvara asmadan önce kartonlardan şablon oluşturmayı unutmayın. Bu sayede düzenli bir görünüm yaratabilirsiniz. Manzara resimli ya da çeşitli motiflerin resmedildiği porselen tabakları yemek odalarına, antrelere ve mutfaklara monte edebilirsiniz. Country tarzda döşenen evlerde duvar tabakları son derece hoş bir görüntü ortaya koyar. Balkon duvar dekorasyonu için de bu tür objelerden faydalanabilirsiniz. Porselen tabakların serine seramikten yapılan objeleri, duvar çiçekliklerini, aydınlatmaları da kullanabilirsiniz. En küçük balkonları bile şık dekorasyon uygulamaları sayesinde ferah bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Desenli Kilim ve Örtüleri Bir de Duvarlarınızda Deneyin!

Uzun zamandır kullanmadığınız, modasının geçtiğini düşündüğünüz kilim ve örtüleri gün yüzüne çıkarmaya ne dersiniz? Duvar kilimi modası ile yaşam alanlarınıza renk katabilirsiniz. İskandinav tarzı döşenen evlerde duvar kilimi ve örtüler büyük bir uyum yakalar. Sade ve konforlu koltuklarınızla mobilyalarınızı renklendirmek için de bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Kilimleri doğrudan duvara asabileceğiniz gibi kilimin bir parçasını içeren tabloları da dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz. Canlı renklerden oluşan kilimler sayesine evinizde otantik bir havaya sahip olabilirsiniz.

Yatak odalarında da kilimlerden yararlanmak mümkündür. Kullanmadığınız kilimlerden dekoratif yastıklar ya da bir puf yaptırabilirsiniz. Yatak odası duvar dekorasyonu için duvar rengi ile bütünleşen tablolardan faydalanabilirsiniz. Çiçek desenli bir duvar kağıdını yatak başlığının bulunduğu duvara döşeyebilir, bu desenlerle uyumlu bir cibinliği tavana monte edebilirsiniz. Modern bir tarzınız varsa dekoratif duvar panelleri sizin için daha uygun olabilir. Odanızı geniş göstermek istediğinizde duvarları aynayla kaplama yolunu seçebilirsiniz. Tablolar, paneller, duvar örtüleri ve apliklerle hayalinizdeki odayı kolayca döşeyebilirsiniz.