smoothie nasil yapilir 1 1024x576 1

Smoothie Nasıl Yapılır? Leziz Bir Smoothie İçin Neler Gerekir?

İster yazın, ister kışın içinizi ferahlatacak içecekler tüketmek her mevsim mümkün. Buzla hazırlanan ve yoğun bir kıvamı olan smoothie, milk shake benzeri bir kıvama sahiptir. Peki Smoothie Nasıl Yapılır? Tadına doyulmaz içecekler hazırlamak için pratik smoothie makinelerini kullanabilirsiniz. Nefis smoothie tariflerini sizin için hazırladık!

Smoothie Nasıl Yapılır?

Smoothie, buz ilavesi ile hazırlanan yoğun kıvamlı sebze ve meyve suyudur. 

Ice slush ve milk shake gibi bir içecek olan smoothienin tek farkı içinde şeker ilavesi olmamasıdır. Tok tutma özelliği bulunan smoothieler sporcular tarafından da sıklıkla tüketilir. Düzenli spor yapanlar bu içeceğe protein tozu ilavesi yapabilir. Diyet listelerinin de gözdesi olan smoothieleri yapmak için blender ya da smoothie makineleri kullanılabilir. 

İçine buz ilavesi yapacaksanız blenderınızın güçlü bıçaklara sahip olması gerekir. Smoothie, blender kullanmadan yapılabilen bir içecek değildir. El blenderları da buzu kırmak için yeterli güce sahip değildir. Lezzetli ve kıvamında bir smoothie için stand blender modellerinden kullanmak gerekir.

Mutfağınızda yeterli alan yoksa bu ürünler yerine minimalist tasarımlı pratik smoothie makinelerini tercih edebilirsiniz. Aklınıza gelen her türlü meyve ve sebze ile bu lezzetli içeceği yapabilirsiniz. Smoothie ikramlarınızı Karaca meşrubat bardakları ile yapabilirsiniz. Vitamin ve mineral deposu smoothie tariflerinden birini deneyebileceğiniz gibi kendi tarifinizi de oluşturabilirsiniz.

Enerji veren, içinizi serinleten smoothieleri Karaca’da yer alan smoothie makineleri ile yapabilirsiniz. Set üstü blender biçiminde tasarlanan modellerin yanında çantanızda taşıyabileceğiniz şarjlı smoothie blender’da tercih edebilirsiniz.

smoothie yesil 1024x576 1

Farklı Smoothie Tarifleri

Yeşil Smoothie

“Smoothie nasıl yapılır?” sorusuna verilecek birçok cevap vardır.

Sebze ve meyve kombinasyonlarını damak zevkinize göre yapabilirsiniz.

Smoothielerin içine süt, yoğurt, bal gibi ilaveler de yapabilirsiniz.
Öğütülmüş keten tohumu, çörek otu gibi yağlı tohumlarla da doyurucu bir etki yaratmak mümkündür.

Smoothie tarifleri arasında avokado, kırmızı kapya biber, domates gibi malzemelerle yapabileceğiniz içecekler vardır. 

Malzemeler;

1 adet olgun avokado

Hindistan cevizi sütü

Chia tohumu

Salatalık

Bal

Yoğurt

Frenk maydanoz

Yapılış;

Bu malzemeleri smoothie makinesine koyarak homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Hafif pütürlü kalmasını da tercih edebilirsiniz. 

Servis Önerisi;

Servis bardağına aldıktan sonra bir tutam chia tohumu ile süsleyebilirsiniz. 

Ananaslı Smoothie

Smoothie makinesi ile yapabileceğiniz bir başka tarif de ananaslı olandır. 

Malzemeler;

Süt

Ananas

Portakal 

Toz zerdeçal 

Zencefil

ananas smoothie 1024x576 1

Yapılış;

Tüm malzemeleri smoothie makinesine ekleyip karıştırın.

Tüm bu malzemeleri içeren ananas smoothie canlandırıcı bir etki yaratır. 

Smoothie sağlıklı atıştırmalıklar tüketmeyi tercih edenler için oldukça avantajlı bir içecek türüdür. Tek başına bir öğün kadar doyurucu olan bu içecekle güne güzel bi başlangıç yapabilirsiniz. Dondurulmuş yaban mersini, çilek, elma suyu, limon suyu, yağsız yoğurt ve keten tohumu yağı içeren mor smoothienin detoks etkisinden faydalanabilirsiniz.

Smoothie makineleri kolay kullanım özellikleri ile ön plana çıkar. Geniş haznesinde, tek tuşla birbirinden lezzetli içecekler yapmanıza yardımcı olur. Yaz sıcaklarında serinletici bir içeceğe ihtiyacınız olduğunda dolabınızda bulunan malzemeleri smoothie makinenizin içine atarak dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz. 

Farklı meyve ve sebzeleri kombinleyerek kendi tariflerinizi de oluşturabilirsiniz. Hem kendiniz hem de misafirleriniz için Karaca smoothie makinelerini kullanarak tadına doyulmaz smoothielere imza atabilirsiniz.