bebek odasi kissa hazirlama 1

Karaca’dan Bebek Odasını Kışa Hazırlama Rehberi

bebek odasi kissa hazirlama 1

Bebek odası kışa hazırlama, ev içerisinde tekstilden mobilyaya her bir unsuru titizlikle seçilen odalardan biridir. Yaz ve kış mevsimlerinde ev tekstili ürünlerinin mevsime uygun seçilmesi, bebeğinizin odasında geçireceği vakitlerde onun için daha sağlıklı bir ortam oluşturmanıza yardımcı olur.

Bebek odasında ideal ısı aralığı 21-24 santigrat derecedir. Yenidoğan bebeklerde bu derece 22-24 aralığında olmalıdır. Bebek uyku setinin içeriğinde yer alan ürünlerin kumaş yapılarının mevsime uygun olması, bebeğinizin uyku süresince konforlu bir gece geçirmesini sağlar. Bebek odası takımı içerisinde yer alan tüm ürünler kolay temizlenebilir ve antibakteriyel bir yapıda olmalıdır. Böylelikle bebek odasında elde etmek istediğiniz hijyeni sürdürebilir, bebeğiniz için sağlıklı bir uyku ve oyun ortamı oluşturabilirsiniz. 

Bebek nevresim takımı fiyatları, hangi mevsime uygun olduğu, kumaş yapısı ve takım içeriği gibi kriterler içerisinde birbirleri arasında değişiklik gösterir. Sizler için bebek odanızı kışa hazırlamaya yönelik derlediğimiz yazımızı inceleyerek bebeğiniz için sıcacık ve sağlıklı bir ortam yaratabilirsiniz. 

Bebeğinizi Sıcacık Tutacak Battaniyeyi Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kış mevsimi ile birlikte tiril tiril kıyafetler yerini yumuşacık kumaşlı olanlara bırakır. Aynı durum, nevresim takımları için de geçerlidir. Bebeğinizin kış mevsiminde üşümesini engellemek için mutlaka kaliteli malzemelerden üretilen bir battaniye edinmeniz gerekir. Bebek battaniyeleri sıcak tutacak kadar yalıtımlı kumaşta fakat hafif bir yapıda olmalıdır. Ağır yapılı battaniyeler uyku süresince bebeğinizin hareket alanını kısıtlayabilir. 

Bebek battaniyesi seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kumaş yapısıdır. Bebeklerin cildi yetişkinlere oranla daha hassastır. Kıyafetler kadar olmasa da kış boyunca birçok bebek battaniye ile sürekli bir temas halindedir. Battaniyeyi ağızlarına götürmeleri, yüzlerine temas ettirmeleri de olası bir durumdur. Bu sebepten dolayı bebek battaniyelerinde kimyasal içermeyen, bebek cildine uygun ve yumuşak dokulu kumaşlardan elde edilen modeller tercih edilmelidir. Müslin battaniyeler, nefes alan kumaş yapısı ile terlemeyi önleyerek bebeğinizin normal vücut ısısının dengede kalmasına yardımcı olur. Örme battaniyeler ise yumuşacık dokusu eşliğinde bebeğinizi tüm mevsim boyunca sıcak tutar. 

Bebeğinizin Neşesini Yansıtacak Nevresim Modelleri!

Yetişkinlerde olduğu kadar bebeklerin de konforlu bir uyku alanına sahip olması, onların uyku kalitesine olumlu yönde etki eder. Bebek nevresim takımı modelleri, geniş renk, desen ve kumaş malzemesi seçenekleri ile ebeveynlere zengin bir seçim alanı sunar. Nevresim takımları içerisinde yer alan çarşaflar lastikli seçilebilir. Lastikli çarşaflar uyku süresince aktif olan bebeklerin hareketleri doğrultusunda çarşafın yatak yüzeyinden sıyrılmasını önler. Bebek nevresim takımı çeşitleri, kışlık ve yazlık olarak ikiye ayrılsa da genel malzemeleri içerisinde pamuk yer alır. Pamuk, yumuşacık bir dokuya sahiptir ve terletmez özelliktedir. Çarşaf ya da yorgan seçiminde bambu kumaşları da tercih edebilirsiniz. 

Yerden Gelen Soğuğu Engellemek İçin Halı Olmazsa Olmaz!

Halılar, dekoratif bir ev tekstili ürünü olmalarının yanı sıra yerden gelen soğuk havanın oda içerisine yayılmasını da önler. Bebeklerin beşik ya da yatakları haricinde oyun saatlerinde yerde vakit geçirdiği göz önünde bulundurulduğunda, bebek odası halı seçimi bebeğinizin sağlığı için büyük önem taşır. 

Bebek odası halı seçiminde halının antibakteriyel özellikte olması önerilir. Çok tüylü halılar, tozları üzerine çeken yapılarından dolayı bebekler için sağlıksız bir ortam oluşturabilir. Kanserojen boyalar içermeyen ve kaydırmaz tabanlı halılar bebek odaları için uygun seçenekler içerisinde yer alır. Kolay temizlenebilen halılara da bebek odasında yer verebilirsiniz. Böylelikle süt, kırıntı ve diğer sıvıları kolaylıkla temizleyebilir, bebeğiniz için her an hijyenik bir ortam yaratabilirsiniz.