yilbasisus1

Evde Yılbaşı Süsleri Yapımı

Yılbaşı, her yıl dört gözle beklenen ve coşkuyla kutlanan bir tatil. Bu tatilin kendine özgü bir tarza sahip olduğu görülüyor. Evler, ağaçlar, sofralar ve hemen hemen her türlü mekan yılbaşına özel süslerle donatılıyor. Çok sevilen yılbaşı süslerini evde yapmak mümkün! Bu yazımızda sizler için evde yılbaşı süsleri yapımını ele aldık!

Yılbaşı süs malzemeleri, hazır alınabildiği gibi evde pratik ve kolay bir şekilde de yapılabiliyor. Özellikle iç dekorasyon ve ağaç süslemesinde evde yapılan süslerden sıklıkla faydalanılıyor. Evde yılbaşı süsleri yapmak için karton, sim, parlak kağıtlar, jelatin kaplamalar, ataçlar, sarmaşıklar ve çok daha fazlası kullanılabiliyor. Farklı şekillerde yapılan süsler sayesinde ortamda bambaşka bir atmosfer oluşturmak da mümkün oluyor.

Evde yılbaşı süslemelerini yapmak için farklı pek çok motiften faydalanılıyor. Kar tanesi, kardan adam, çam ağacı, noel şapkası, noel baba gibi özellikle yılbaşına özgü motifleri kullanarak kağıtlar kesmek, çelenkler hazırlamak, ağaç süslemeleri oluşturmak mümkün. İsteğe bağlı olarak yapılabilen bu süsler sayesinde ortama kişinin kendi istediği gibi bir hava katma imkanı da bulunuyor. “Yılbaşı Ev Dekorasyonu İçin 5 Harika Fikir” başlıklı bloğumuzu inceleyerek hangi tipte süsleri yapacağınıza karar verebilirsiniz.

yilbasisus2

Yılbaşı Ağacı Süsleri Nasıl Yapılır?

Yılbaşı ağacı, süs yapımı için son derece ideal bir alan olarak görülüyor. Yılbaşı ağacı süslerini yapmak için öncelikle ağaçta benimsenecek genel tarzı belirlemek gerekiyor. Klasik yılbaşı ağacı süslemelerinde yılbaşı topları, kağıt ve kartondan kesilmiş kar tanesi, kardan adam figürleri, evde kolaylıkla hazırlanmış kurdeleler, çoraplar ve çok daha fazlası kullanılabiliyor. Hazırlanan süsleri ağaç üzerine eşit aralıklarla dizerek şık bir görünüm oluşturulabiliyor.
Ağacı süslerken en büyük etkiyi genellikle LED ışıklar sağlıyor. Romantik bir ortam oluşturmak ve yılbaşı ruhuna özgü bir tasarım çizgisinde ilerlemek için hazır alınmış uzun LED ışıklar kullanılabiliyor. Kullanılacak olan süsleri evde hazırlamak ya da hazır almak kişilerin kendi tercihlerine kalıyor. Hazır ürünleri almak için Karaca yılbaşı ürünleri kategorisine göz atmak ve burada yer alan seçenekleri keşfetmek yeterli oluyor. Yılbaşı ağacı süslerken bir rehbere ihtiyaç duyanların ise ilgili bloğumuzu incelemeleri yeterli oluyor. Farklı öneriler ve kreatif fikirlere bu bloğu inceleyerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yılbaşı çam ağacı altına hediyeler koymak da adetten sayılıyor. Bu noktada ev yapımı hediyeler hazırlayarak da konsepti tamamlamak mümkün oluyor. Tüm süsleri ve hediyeleri hazırlarken Karaca filtre kahve makinesi ile hazırlanmış kahvelerinizi yudumlamak da keyfinize keyif katıyor.

yilbasisus3

El Yapımı Yılbaşı Süsleri Fikirleri

Yılbaşı süsleri, el yapımıyla hazırlanabilecek pek çok seçeneği bulunduruyor. Süslemeler ile ilgili ilham alınabilecek pek çok nokta mevcut. Kartonlardan kar tanesi figürleri kesmek ve bunları bir yapıştırıcı yardımıyla eşit aralıklarla ip üzerinde sabitlemek, uygulanabilecek ilk fikir olarak öne çıkıyor. Materyaller hazırlandıktan sonra şık ağaç ve yılbaşı duvar süsleri elde ediliyor. Evalardan ya da artık kırmızı, yeşil kumaşlardan yılbaşı çorapları dikmek, şapkalar tasarlamak da hem eğlenceli hem de şık bir görünüm elde etmek için tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor. Yılbaşı ağacı süslerken kurabiyelerden ve şeker kamışlarından da faydalanabildiği görülüyor. Bu noktada özel tarifleri ile yılbaşı kurabiyeleri yapmak ve evde şeker kamışları oluşturup paketleyerek ağacın üzerine asmak da hem farklı hem de yılbaşı ruhuna uygun bir atmosfer elde etmek için faydalı oluyor. Yılbaşı cam süsleme için ise kar spreylerinden ya da renkli kartonlarla hazırlanmış yazılardan faydalanılabiliyor. Aynı şekilde yılbaşı vitrin süslemelerinde de bu süslerden faydalanılabiliyor. LED ışıklar da yine süslemelere büyülü bir hava katmak için tercih edilebilecekler arasında yer alıyor. Yılbaşı süs boyama ile de elde edilebilen pratik motiflerin sık kullanıldığı özel bir gün olarak karşımıza çıkıyor.

yilbasisus4

Kağıttan Yılbaşı Süsü Yapımı

Kağıtla yapılabilecek pek çok yılbaşı süsü bulunuyor. Kardan adam kesimleri, Noel Baba figürleri, yıldızlar ve yılbaşı ile ilgili diğer tüm motifleri kağıt üzerinde tasarlayıp keserek dekorasyonun her alanında kullanmak mümkün oluyor. Kağıttan yılbaşı süsü yapmak için renkli kağıtlara, makasa, ipe ve bir yapıştırıcıya gereksinim duyuluyor. Tüm bu malzemelerle istenen motif kesilerek ip üzerinde kağıtlar sabitlenebiliyor. Hazırlanan süsleri, hem iç hem de dış mekanda kullanıma uygun oluyor. Delgeç, kağıt ve ip kullanarak da yılbaşı süslemeleri yapılabiliyor. Kağıttan adamlar yapıp kırmızı ve yeşile boyadıktan sonra bir delgeçle delmek, sonrasında bu deliklerden ip geçirerek tekli süsler elde etmek için yeterli oluyor. Süslerin daha dayanıklı olması adına bristol kağıdı gibi kalın kağıtlardan faydalanmak büyük avantaj sağlıyor. Şık bir görünüm için ip tercihini hasırdan ya da simli iplerden yana kullanmak da faydalı oluyor.

yilbasisus5

Geri Dönüştürülmüş Malzemelerle Yılbaşı Süsü

Yılbaşı süslerini hazırlarken israftan kaçınmak ve geri dönüşüme katkı sağlamak için de dönüştürülmüş malzemelerle süslemeler hazırlanabiliyor. Örneğin; bitmiş süt kutularını boyayarak yahut parlak iç kısımlarını kullanarak farklı figürler elde edilebiliyor. Genellikle kar tanesi görünümü için bu kutuların içinde yer alan parlak alüminyum görünümünden faydalanılıyor. Plastikler, atık kartonlar bu anlamda kullanılabilecek malzemelerin başında yer alıyor. Yılbaşı için kurabiye pişirirken kullanılan bir yağlı kağıdı sonrasında üstünü temizleyip süsleme haline dönüştürmek dahi mümkün oluyor. Kullanılmayan kıyafetler, artık ve parça kumaşlar da ufak tefek dikim işlemleri ile birlikte son derece şık yılbaşı süslerine dönüştürülebiliyor. Geri dönüştürülmüş malzemelerle hazırlayabileceğiniz diğer süsler şu şekilde sıralanabiliyor;

  • Kağıt Rulodan Yılbaşı Ağacı: Kağıt rulolarını toplayın ve bunları birbirine yapıştırarak bir yılbaşı ağacı şekli oluşturun. Ağacı yeşil boya ya da yeşil renkli kağıt parçaları ile kaplayın. Süslemek için renkli düğmeler, kurdeleler ya da küçük parlak objeler kullanabilirsiniz.
  • Gazete Kağıdından Yılbaşı Topları: Gazete kağıtlarını renkli bantlarla sararak küçük toplar yapabilirsiniz. Daha sonra bu topları bir ip ya da ince bir tel yardımıyla bir araya getirerek bir yılbaşı süsü oluşturabilirsiniz.
  • Cam Şişe Süslemeleri: Kullanılmış cam şişeleri temizleyin ve içlerine yılbaşı temalı resimler yapıştırın ya da üzerlerine boyayın. Şişelere LED ışıkları ya da renkli kum gibi malzemeler ekleyerek güzel dekoratif parçalar elde edebilirsiniz.
  • Eski Kartlardan Yılbaşı Kolyeleri: Eski yılbaşı kartlarınızı ya da karton parçalarını keserek yuvarlak şekiller oluşturun. Bu yuvarlakları delerek ve bir ip ya da kurdele ile bir araya getirerek renkli yılbaşı kolyeleri yapabilirsiniz.
  • Makrome Yıldızlar: Renkli ip ya da iplikler kullanarak basit makrome yıldızlar yapabilirsiniz. Bu yıldızları ağaçlarınıza ya da evinizin farklı köşelerine asarak şık bir atmosfer oluşturabilirsiniz.
  • Eski Takıları Değerlendirme: Eskimiş ya da kullanılmayan takıları kullanarak özgün yılbaşı süsleri yapabilirsiniz. Örneğin; boncuklu kolyelerden şık süsler yapabilirsiniz.
  • Karton Kutu Yılbaşı Köyü: Boş karton kutuları kullanarak bir yılbaşı köyü oluşturun. Kutuları boyayın ve üzerlerine kar, ev ya da ağaç gibi detaylar ekleyerek sevimli bir yılbaşı köyü elde edin.
yilbasisus6 1