gorsel 1

Yılbaşı Ev Dekorasyonu İçin 5 Harika Fikir

gorsel 1 1024x576 1

Yılın son ayı olan Aralık ayının gelmesi ile birlikte aileleri yılbaşı hazırlık heyecanı sardı. Yılbaşı süsleri alacağınız mağazalar her yerde ürünlerini raflara yerleştirmeye başladı. Birbirinden farklı süsler ve dekorasyon eşyaları ışıl ışıl mağaza reyonlarında ilgi çeker. 

Buna uygun olarak şehir merkezleri ve işlek caddeleri ışıl ışıl bir hal almaya başlamıştır. Yılbaşı hazırlığı yapan mekanlar farklı konseptler ile yılbaşını dışarıda geçirmek isteyenler için hazırlıklarına başladı. Fakat yılbaşını sokaklarda veya mekanlarda geçirmek istemeyen kişiler için yılbaşı temalı ev dekorasyonu planları yapılmaya başladı. 

Yılbaşları aileler ve sevdikleriniz ile birlikte güzel zaman geçirmek için önemli bir gündür. Böyle bir günde eviniz için özel bir hazırlık gerekir. Mutfaktan salona, oturma odasına kadar tüm alanlar yılbaşı için hazır hale gelmesi gerekir. 

Evinizin yılbaşı dekorasyonu için kullanabileceğiniz harika fikirler bulunur. Evinize alacağınız yılbaşı temalı dekoratif parçalar arasında bulunan yılbaşı ağaçları önemlidir. Bunlara ek olarak yılbaşı ağacını süslemek te önemli bir detaydır. Ağacın en üst kısmına asacağınız farklı biblo çeşitleri bulunur. Melek figürleri ve yıldız figürleri bu konu için ideal ürünlerdir. 

Yılbaşı denince akla ilk gelen dekorasyon ürünleri ışıklardır. Işıklar ve mumlar sayesinde eviniz yılbaşı için hazır ve ışıl ışıl olur. Koltuklarınızın üzerine sererek yılbaşına uygun renklerde ki battaniyeler evinizin atmosferini daha sıcak hale getirir. Üzerinde kardan adam, kozalak, çam ağacı gibi figürler bulunan kırlentler hem rahatça oturmanızı hemde odanızdaki dekorasyonu tamamlamanızı sağlar. 

Yılbaşı Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

kolaj 4 1 1024x576 1 1

Çam ağaçları süslemek yılbaşının simgesi haline gelmiştir. Tarihin ilk zamanlarından beri çam ağacı yapraklarını hiçbir mevsimde dökmemesi sebebi ile hayatı temsil ettiğine inanılır. Daha sonrasında ise çam ağaçları süsleme fikri ile günümüze kadar gelmiş bir inanç bütünüdür. 

Yılbaşında çam ağacı süslemenin şans getirdiğine inanılır. Sizde evde yılbaşı ruhunu sonuna kadar yaşamak için dekorasyon işine bir çam ağacı seçerek başlayabilirsiniz. Evinize uygun çam ağacı seçmek önemlidir. 

Çam ağacının boyu ve genişliği evinize uygun olması gerekir. Çam ağacı seçmeden önce evinizde onu konumlandıracağınız alanın ölçüleri almak size yardımcı olur. Çam ağaçlarının rengi ve dal yoğunluğuda önemlidir. 

Sıkışık ve dar alanlar için çam ağaçları seçiminde daha az yoğunlukta yaprağa sahip çam ağaçları evinizde kalabalık bir görüntü yaratmanıza engel olur. Çam ağaçları kış mevsimine uygun kar yağmış gibi görünmesi için beyaz, sonbahar havası katmak için sarı renkli ve normal renginde yeşil olarak üretilir. 

45 cm’lik mini boylarından 210 cm lik büyük boylarına kadar farklı uzunlukları tercih edebilirsiniz. Yılbaşı ağaçlarını süsleme konusunda geniş bir ürün yelpazesi vardır. Ağacın en tepesine konulacak biblo seçimi önemlidir. 

kolaj 1 1 1 1024x576 1

Çam ağacı figürlerinden melek figürlerine, kurşun adam, kardan adam figürlerine kadar geniş ürün seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Çam ağacına kar yağmış görüntüsü vermek yılbaşı salon dekorasyonu için önemlidir. 

Suni olarak üretilen kar taneleri ile yılbaşı ve kış mevsimini evinizin içerisinde birleştirebilirsiniz. Bi diğer yılbaşı süsleme ekipmanı ise ışıklardır. Melek figürleri, yıldızlar ve başka geniş seçenekleri değerlendirebilirsiniz. 

Yılbaşı için Salon Dekorasyonu Önerileri

Evde yılbaşı dekorasyonunda en önemli alanlardan birisi salonlardır. Salon evin en büyük oturma odası konumunda olduğu için geniş aile ve sevdikleriniz ile hep birlikte rahatlıkla vakit geçirebileceğiniz evin en konforlu alanıdır. 

Yılbaşı için salonunuzda yapacağınız değişiklikler ile yılbaşına hazır bir salon sahibi olursunuz. Sevdikleriniz sizler için hediye bırakabilir. Bu sebep ile duvara asabileceğimiz yılbaşı hediye çorapları dekorasyon için çok güzel başlangıçtır. 

Yılbaşı temalı ürünlerinin vazgeçilmezleri arasında olan kar küreleri salon dekorasyonu için önemli parçalar arasındadır. Yılbaşının kendine özel renkleri vardır. Dekorasyon da yılbaşına özgü renklere yer vererek dekorasyonunda yılbaşı temasını yansıtabilirsiniz. 

Yeşil, beyaz ve kırmızı renkler yılbaşı ruhunu yansıtır. Yeni yılın ruhani anlamı içerisinde bulunan kardan adam figürlü yastıklar salonunuzda dekorasyonu tamamlayan parçalar olur. Yastıkların dışında kırmızı ve yeşil renkli battaniye tercihleri salon koltuklarınızın üzerinde son derece şık duracaktır.

gorsel 3 2 1024x576 1

Yılbaşının bi diğer en önemli kısmı olan yemek masası dekorasyonu dur. Genel olarak yılbaşı akşamları salonda bulunan mutfak masası yılbaşına özel yemekler ile donatılır. Yeşil, kırmızı veya beyaz bir masa örtüsü yılbaşı konseptine uygun olur. Yılbaşı yemeklerinizi yaparken kullanacağınız ürünler için özel tasarım ürünler tercih edebilirsiniz.

Yılbaşı için Oturma Odası Dekorasyonu Önerileri

Yılbaşı dekorasyonunda evinizin her köşesini yılbaşına hazırlama imkanınız olur. Oturma odanızda bulunan sehpaların üzerine koyacağınız dekoratif ürünler bu konuda önemlidir. Yılbaşı oda dekorasyonu için önemli ürünlerden olan ışıklar ve mumlar vazgeçilmez parçalarınız olmalı. 

kolaj 2 1024x576 2

Raflardan sarkan ışıkların ortasına bir noel çorabı koyarak dekorasyonu bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Kar küreleri, melek figürleri ve kardan adam figürleri sehpa üstleri için uygun dekoratif eşyalardır. Koltuklarınızın üzerine örtebileceğiniz yeşil, kırmızı ve beyaz battaniyeler oturma odasının sıcak görünümünü arttırır. 

Kırlentler de önemli dekorasyon parçalarındandır. Yeşil, kırmızı ve beyaz renkte olan kırlentlerin farklı desenleri vardır. Kardan adam ve yılbaşı ağacı figürlü kırlentlerin yanında kozalak, geyik figürlü kırlentlerde bulunur. 

Yılbaşının simgelerinden olan kokina çiçeği evinize huzur ve şans getirmesi açısından duvarınıza takabileceğiniz dekoratif şekillerde bulunur. Yılbaşı günü sevdiklerimiz ile buluşmak aile ortamının sıcaklığını arttırmak önemlidir. 

Hem dekorasyon öğesi olarak hemde sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz yılbaşı dekorasyonu kendin yap şeklinde yapabilirsiniz. Sevdikleriniz ile birlikte olan fotoğraflarınızı duvarlara asarak onların etrafını LED ışıklarla çevirebilirsiniz. 

Kendin yap fikirlerinden bir diğeri ise odanız için yapabileceğiniz kağıt süslemeleridir. Yaptığınız bu süslemeleri çam ağacının üstünde de sergileyebilirsiniz. 

Çam ağacının altına hediyeler yerleştirebilirsiniz. Boş kutular yapmak istemezseniz aileniz için de içlerini dolu hale getirebilir ve yılbaşının unutulmaması için hediyeler verebilirsiniz. Çam ağacı parçaları sizin için dekoratif ürünler arasında bulunur. Yeşil ve kırmızı ipliklerle çeşitli şekiller vererek bir objeye dönüştürebilirsiniz. 

Yılbaşı Dekorasyonu için 5 Harika Fikir

Yılbaşı yılın sonunu temsil eden özel günlerden biridir. Evinizin mutfak, salon, banyo da dahil olmak üzere bugüne hazırlamak yılbaşının önemli aktivitelerinden biridir. Yılbaşı ev dekorasyonu mutfaktan başlar. Mutfakta kullandığınız ürünler işlevselliğinin yanında birer süs eşyası gibi görünebilir. 

Kırmızı, yeşil ve beyaz renklerden oluşan mutfak ürünleri yılbaşı ruhunu yansıtan renklerdir. Bu renkteki tercih edeceğiniz ürünler mutfağınızı bir tablo gibi gösterir. Bir diğer önemli yılbaşı dekorasyonu öğesi yılbaşı gecesinin en önemli bölümlerinden olan yemek masası kısmıdır. 

gorsel 4 1 1024x576 1 1

Mutfakta saatlerce uğraşıp hazırladığınız yemekleri tamamlayacak masa düzeni ekipmanları önemlidir. Masanızda kullanacağınız yemek takımı seçimi yılbaşı temasına uygun olmalı. Bardaklar, çatal, kaşık takımı ve masa süsleri de önemli hususlardır. 

Yemek masasının tam ortasında küçük bir çam ağacı biblo çok hoş durabilir. Bunun yanında masa örtüsünü daha rustik ve kalın yılbaşını yansıtan masa örtüsü kullanmanız çok şık bir dokunuş olacaktır. 

Bir diğer önemli husus ise sevdiklerinize verebileceğiniz hediyeler konusudur. Evinizi yılbaşının havasına sokarken sevdiklerinize minik mutfak eşyaları hediye edebilirsiniz. Yılbaşı temalı bardaklar ve kahve fincanları bu hediyeler arasında uygun seçeneklerdir. Sizde yılbaşın konseptini evinizde en iyi yansıtan kişilerden olmak isterseniz Karaca ürünlerini tercih edebilirsiniz.