evde kizarmis dondurma yapimi

Evde Kızarmış Dondurma Tarifi

Kızarmış dondurma, giderek popülerleşen bir lezzet olarak sık sık karşınıza çıkabilir. Temelde Meksika mutfağına ait oldukça lezzetli bir tarif olan bu tatlı, pratik hazırlanışı ile oldukça kolaydır ve evde yapılabilir. 

Bu serinletici tatlı, kalori açısından çok yüksek bir değere sahip olmadığı için, diyet yapan kişiler tarafından da masum bir tatlı olarak tüketilebilir. Eğer siz de hafif ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız aşağıda yer alan “kızarmış dondurma nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını inceleyebilirsiniz. 

Serinleten Lezzet: Kızarmış Dondurma ile Tanışın

Kızarmış dondurma nedir?” sorusuna; dondurmanın, mısır gevreği ve yumurta akıyla kaplanıp kızartılmasıyla elde edilen atıştırmalık, yanıtını vermek mümkündür. Yumuşak ve sert yapılı lezzetlerin zıtlığından ortaya çıkan inanılmaz bir uyumla, benzersiz bir tatlı ortaya çıkar. 

Eğer ilk kez duyuyorsanız, “kızarmış dondurma nasıl yenir?” diye merak ediyor olabilirsiniz. Bir çatal ve bıçak yardımı ile keserek yemek mümkündür. Daha kolay yiyebilmek için kaşık yardımı alabilirsiniz. Bu eşsiz tatlıyı sofra grubu ürünleriyle çok daha şık bir şekilde servise hazır hâle getirebilir ve sunabilirsiniz.

Evde Kızarmış Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

Evde kızarmış dondurma tarifi yapımı oldukça kolaydır. Tarif adımları dikkatlice takip edildiğinde, ortaya leziz sonuçlar çıkar. Kaliteli malzemeler kullanırsanız, şef tabağından ayırt edilemeyecek seviyede bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Şık servis sunum malzemeleriyle ikram ederek misafirlerinizi ve sevdiklerinizi etkileyebilirsiniz. 

Sunum, kişisel zevklere ve damak tadına bağlı olsa da kızarmış dondurma malzemeleri dondurma, mısır gevreği, yumurta ve yağdan ibarettir. Tek yapılması gereken malzemelerin uygun şekilde bir araya getirilmesi ve güzel bir sunum hazırlanmasıdır. Tarifinize görsellik de katmak istiyorsanız Karaca kek ve pasta takımlarından da yararlanabilirsiniz.

evde kizarmis dondurma yapimi4

Kızarmış Dondurma

Dondurma, mısır gevreği, yumurta, şeker, yağ ve dilediğiniz süsleme malzemeleri ile evinizde hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir yaz tatlısı.
Hazırlama Süresi 3 saat 15 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 3 saat 25 dakika
Kategori meksika
Mutfak Meksika Mutfağı
Porsiyon 6
Kalori 282 kcal

Kızarmış Dondurma Malzemeleri
  

  • 400 gram dondurma
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 3 kâse mısır gevreği
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kızarmış Dondurma Nasıl Yapılır
 

  • Bir kaşık yardımı ile dondurmayı altı adet top hâline getirin.
  • Mısır gevreğini bir kaşık yardımıyla iyice ezin.
  • Hazırladığınız topları, ezdiğiniz mısır gevreği içerisinde döndürerek yuvarlayın. Toplarının her tarafının mısır gevreği ile kaplandığından emin olun.
  • Mısır gevreği ile kaplandıktan sonra yağlı kağıt ile kaplı bir tepsinin üzerine dizin ve buzluğa atın.
  • Buzlukta en az 2 saat bekletin. Kızartma işlemi için sertleşmiş olduklarından emin olun.
  • Bir kâsede yumurta akını ve tarçını iyice karıştırın. Buzluktan çıkardığınız mısır gevreği kaplı topları bu karışıma bulayın ve bir kat daha mısır gevreği ile kaplayın.
  • Tekrar mısır gevreği ile kapladığınız topları 1 saat 15 dakika daha buzlukta bekletin.
  • Derin bir tavaya yağ koyun. Koyduğunuz yağın topların üstüne çıkabilecek seviyede olduğundan emin olun.
  • Yağ kızdıktan sonra dikkatlice buzluktaki dondurma toplarını yağda kızartın. Kızartma işlemi yaklaşık 15 – 20 saniye sürmelidir. Mısır gevreği altın rengine yakın bir kahverengi olduğu zaman artık ürünleri yağdan çıkarabilirsiniz.
  • Yağdan çıkarttığınız ürünleri bir peçetenin üstüne koyun.
  • Dilediğiniz süsleme ile kızarmış dondurmalarınızı servis edebilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 100grCalories: 282kcalCarbohydrates: 32.77gProtein: 3.94gSaturated Fat: 6.67gCholesterol: 34mgSodium: 149mgPotassium: 184mgFiber: 1.2gSugar: 20.9gVitamin A: 90IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 112mgIron: 0.79mg
Etiket kızarmış dondurma

Kızarmış Dondurma Yapmanın Püf Noktaları

Kızarmış dondurma tarifi evde uygulanırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunur. Bu püf noktalara dikkat edilirse, tarif çok daha güzel sonuçlanır. İlk olarak seçtiğiniz dondurmanın kalitesi çok önemlidir. Kızarmış dondurma yapımı esnasında malzemelerin dağılmaması ve güzelce bir araya gelmesi için seçimleriniz önemlidir. 

Bu tarifte dikkat edilmesi gereken bir diğer püf nokta ise ürünün buzlukta iyice sertleşmesi detayıdır. Eğer ürün  yeterince sertleşmezse kızartma aşamasında sorunlar ortaya çıkabilir. 

Doğru bir kızartma tenceresi kullanmak, kızarmış dondurma yapılışı sürecinde size yardımcı olacaktır. Karaca Mutfaksever Retro Emaye Kızartma Tenceresi ile atıştırmalığı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Kızarmış Dondurma Sunum Önerileri

Kızarmış dondurma sunumu, en az tarifin kendisi kadar önemlidir. İyi sunulmuş bir tatlı hem göze hem damağa hitap etmesiyle öne çıkar. Bu noktada Karaca’nın kahvaltı ve pasta takımlarına göz atabilirsiniz.

Hazırladığınız tatlıyı damak zevkinize göre; çikolata sosu, karamel sosu, hindistan cevizi, fındık, fıstık, meyve gibi malzemeler ile süsleyebilirsiniz. Bu sayede hem lezzetini zenginleştirmiş hem de görsellik katmış yaratmış olursunuz. Üstelik kızarmış dondurma kalori açısından da hafif bir yiyecektir. 

Kızarmış dondurma tatlısı sunumundaki en önemli nokta ise servisin yapıldığı malzemelerdir. Karaca’da bulunan şık sunum tabakları, sunumunuzu eşsiz kılacaktır. Ayrıca tabaklarınızda uyumlu bir tepsi tercih ederek daha hoş bir sunum yapmanız mümkündür.