mercimek salatasi 2

Erişteli Cevizli Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

Sağlıklı beslenmenin gittikçe popüler hâle geldiği şu günlerde hem protein hem sebze ağırlıklı lezzetler olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Sağlıklı yemeklerin içerisinde hem taze hem pişmiş sebze ve bakliyatların kullanımı; protein, yağ ve karbonhidrat dengesinin eşit dağılımı oldukça önem taşıyor.

mercimek salatasi 2

Damaklarınızda enfes bir tat bırakırken formunuzu korumanıza yardımcı olan yeşil mercimek salatası bu konuda imdadınıza yetişebilecek bir tarif. Besleyici, lezzetli, sağlıklı ve kalorisi düşük olan bu vejetaryen salata tarifini yemelere doyamayacaksınız!

Yeşil Mercimekli Salata Nasıl Yapılır?

Mutfakta acemi olanların dahi birkaç dakika içerisinde hazırlayabileceği cevizli yeşil mercimek salatası hem malzemeleri hem de yapım aşaması açısından kolaylık sağlıyor. Erişteleri ve yeşil mercimekleri pratik bir şekilde haşladıktan sonra geriye yalnızca tarifi damağınıza göre lezzetlendirmesi kalıyor.

Yeşil mercimek salatası nasıl yapılır sorusuna yanıt ararken hangi mutfak grubu eşyalarını kullanacağınızı da düşünebilirsiniz. Bilindiği üzere yemeklerin lezzet ve besleyiciliklerinin yanı sıra pişirme gereçleri, yapım aşaması ve servisi de oldukça önem taşıyor.

Kaliteli bir tencere seti bakliyat ve eriştelerinizi haşlarken yardımcınız olabilir. Derin tencereler, haşlama işlemleri için ideal oluyor ve lezzetleri birleştirirken de alanınızın geniş olmasını sağlıyor.

Yeşil mercimekli salata yapımına, haşlanması uzun süren mercimeklerin ön hazırlığından başlayabilirsiniz. Karaca BioDiamond Pro İndüksiyon Tabanlı Tencere, bakliyat ve makarna haşlamada ideal derinliğe ulaşmanızı sağlar. 2,9 litre kapasitesi sayesinde bu tencere ile lezzetine günlerce varabileceğiniz bir yiyecek yapabilirsiniz.Misafirlerinizin, çocuklarınızın damağını şenlendirip görselliği ile sofralarınızı süsleyecek cevizli yeşil mercimek salatası tarifi sayesinde davetlerinize sağlıklı bir dokunuş ekleyebilirsiniz.

mercimek salatasi 1

Erişteli Cevizli Yeşil Mercimek Salatası

Sağlıklı, doyurucu, pratik bir şekilde hazırlanan; vitamin deposu bir yiyecekle sofralarınıza farklılık getirebileceğiniz yeşil mercimekli salata tarifi.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 30 dakika
Kategori Salata
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 331 kcal

Erişteli Cevizli Yeşil Mercimek Salatası Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Erişteli Cevizli Yeşil Mercimek Salatası Malzemeleri
  

  • 1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış erişte
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Tuz ve kırmızı toz biber

Erişteli Cevizli Yeşil Mercimek Salatası Nasıl Yapılır
 

  • Geniş bir kâse içerisinde önceden haşladığınız yeşil mercimek, erişte ve süzme yoğurdu karıştırın.
  • 2 diş sarımsağı havanda tuz ile dövdükten sonra mayonez ile birlikte harcınıza ekleyin.
  • Küçük bir tavada zeytinyağını ısıtıp kırmızı toz biberi ve cevizleri ekleyin.
  • Hazırladığınız mercimekli erişteli karışımı tabağınıza yaydıktan sonra cevizli ve toz biberli yağı üzerinde gezdirin.
  • Servis ederken üzerine ceviz ekleyebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 331kcalCarbohydrates: 45gProtein: 17gFat: 9gCholesterol: 35mgSodium: 0.77mgPotassium: 648mgVitamin A: 85IUVitamin C: 6mgCalcium: 65mgIron: 5mg
Etiket yeşil mercimek salatası

Yeşil Mercimek Salatası Yapımı Püf Noktaları

mercimek salatasi 3

Farklı bir lezzet arayanların kurtarıcısı olan yeşil mercimekli erişteli salata yapımı oldukça pratik bir yiyecek. Ancak yine de bazı püf noktalarına dikkat ederek yeşil mercimekli aperatifi çok daha üst bir seviyeye taşıyabilirsiniz.

Yeşil mercimek salatası malzemeleri az ve öz olduğu için malzeme kalitesi de önem taşır. Eriştelerin bayat olmaması, yoğurdunuzun süzme olması yiyeceğin çok daha keyifli hâle gelmesine yardımcı olur. Tencerede mercimek ve erişteleri uygun bir şekilde haşladıktan sonra yemeğin baharatını da iyi ayarladığınızdan emin olmanız gerekir.

Erişteli Cevizli Yeşil Mercimek Salatası Sunum Önerileri

mercimek salatasi 4

Salatanızı yaptınız, lezzetinin yerinde olduğuna eminsiniz. Şimdi geldik en zevkli kısmına: yiyeceğin sunumu! Misafirlerinizin damaklarını şenlendirecek bu sağlıklı yemeği kayık tabak içerisinde servis edip üzerine ekstra ceviz, fındık gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz.

Sunumunun yanı sıra bu besleyici yeşil mercimek salatası yanına ne gider sorusu da akıllara geliyor. Tek başınayken bile bir yemek kadar doyurucu ve vitamin deposu olan salatanızı dilediğiniz meze ile servis edebilirsiniz. Yemek sunumlarınızda kullanacağınız tekli ürün çeşitlerini de şık modeller arasından seçerek konuklarınıza ve ailenize hem görsel şölen hem de lezzet şöleni yaşatmanın tadını çıkarın!