edirne tava cigeri 2

Edirne Tava Ciğeri Tarifi

Türkiye’nin batısı, Trakya’dan tüm Türkiye’ye yayılan, sevilen lezzet Edirne tava ciğeri bugün evlerinize konuk oluyor! Hem pratik hem de nefis lezzetiyle tüm ön yargıları kırarak beğenileri topluyor. Sağlığa olan faydalarıyla da ön plana çıkan ciğer; demir, B12 ve A vitamini açısından oldukça zengindir ve mutfaklardan eksik edilmemesi gereken yüksek ve kaliteli bir protein kaynağıdır.

edirne tava cigeri 1

Edirne Tava Ciğeri Nasıl Yapılır?

Edirne tava ciğeri aslında düşündüğünüzden çok daha pratik ve zahmetsizdir. Üstelik cam kristalleri ile üretilen yanmaz yapışmaz yüzeyiyle dünyada bir ilk olan, Swiss Crystal Serisi’nde yer alan Karaca Swiss Crystal Tava 26 Cm Creamy ile tarifi çok daha hızlı ve lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 

İhtiyacınız olan diğer pişirme ürünleri içinse pişirme kategorisine göz atabilirsiniz. Mutfağınızdaki diğer tüm eksiklerinizi tamamlamak ve tariflerin lezzetinize lezzet katmak için Karaca’da bulunan mutfak grubu ürünlerini de değerlendirebilirsiniz.

Pişirme deneyimini üst seviyeye taşıyan ürünleri keşfettik! Peki Edirne ciğeri nasıl yapılır? Ciğerler yaprak dediğimiz şekilde incecik ve geniş yüzeyli olarak kesilmelidir. Kasaptan alıyorsanız, kasabınıza yaprak şeklinde kesmesini söylerseniz sizin için hazırlayacaktır. Eğer evde kendiniz porsiyonlayacaksanız ilk iş bıçağınızı bilemek olmalıdır.

Kızartma işlemi için yağınızın kızdığından emin olmalısınız fakat yağınızı fazla ısıtıp dumanlandırmamaya dikkat edin. Aksi takdirde ciğerler suyunu kaybederek büzüşecek ve yavan bir lezzete sahip olacaktır. Bu yüzden orta yüksek ateş, kızartma işlemi için yeterlidir. Kızartma tarifleriniz için birbirinden güzel tavalar arasından favori tavaları keşfedin!

edirne tava cigeri 2

Edirne Tava Ciğeri

Türk mutfağının zengin bir parçası olarak kabul edilen ve hepimiz için Edirne ile özdeşleşmiş, leziz mi leziz edirne tava ciğeri tarifi Karaca Blog'da! Edirne tava ciğeri sevilen bir lezzet olarak mutfaklarınıza konuk oluyor. Sofralarınızı süsleyecek tarifin püf noktalarını ve sunum önerilerini de incelemeyi unutmayın.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 5 dakika
Toplam Süre 25 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 340.17 kcal

Edirne Tava Ciğeri Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Edirne Tava Ciğeri Malzemeleri
  

  • 400 gram dana ciğer
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 bardak un

Edirne Tava Ciğeri Nasıl Yapılır
 

  • Ciğerleri iyice yıkayın, üzerindeki zarları temizleyin ve ince ince, yaprak şeklinde doğrayın.
  • Daha sonra süzgece alın ve suyunun iyice süzülmesi için bekletin.
  • Sonrasında una bulayın ve fazla unu silkeleyin.
  • Büyük bir tavada tereyağını ve sıvı yağı kızdırın.
  • Ciğerleri tavaya alın ve orta yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
  • Piştikten sonra tavadan alın ve kenarda bekletin.
  • Kenara aldığınız ciğerlere kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerini limon dilimleri ve taze maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 140gCalories: 340.17kcalCarbohydrates: 10.91gProtein: 21.57gPolyunsaturated Fat: 5.8gMonounsaturated Fat: 12.76gCholesterol: 381mgSodium: 420.03mgPotassium: 341.93mgFiber: 0.27gVitamin A: 26088IUVitamin C: 0.7mgCalcium: 7.74mgIron: 6.64mg
Etiket edirne tava ciğeri

Edirne Tava Ciğeri Püf Noktaları

edirne tava cigeri 1

Tarifi uygularken lezzetli bir sonuç elde etmek için dikkat etmeniz gereken bazı Edirne tava ciğeri püf noktaları bulunur. Öncelikle taze ve kaliteli ciğer kullanmak çok önemlidir. Sonrasında iyi bir temizlikten geçirilmesi ve üzerindeki zarların temizlenmesi de önem gösterilmesi gereken diğer detaylar arasındadır.

Ciğerleri tavada kızartırken, orta yüksek ateşte hızlıca pişirmeye özen gösterin fakat kurumamalarına dikkat edin. Orta yüksek ateşte pişirme, yağınızdan duman tütmemeli ama yağınız kızmış olmalı anlamına gelmektedir.

Edirne ciğer için bir diğer önemli püf nokta ise kesmeden önce tuz eklememek. Ciğerinizi pişmeden önce tuzlamayın! Tuz, suyunu salmasına neden olabilir ve kurutabilir. Bu nedenle, pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tuz eklemek daha iyidir.

Dikkat ve özenle hazırlandığında Edirne tava ciğeri tarifi muhteşem bir lezzet sunar. Yukarıdaki püf noktalarına dikkat ederek, bu geleneksel Türk yemeğini en iyi şekilde yapabilirsiniz.

Edirne Tava Ciğeri Sunum Önerileri

edirne tava cigeri 3

Domates, yeşil biber, soğan ve baharatları kullanarak lezzetli bir sos hazırlayabilirsiniz. Sosun kıvamının iyi olması için gerektiğinde bir miktar su ekleyebilirsiniz. Sosunuzu sunarken kullanabileceğiniz sofra grubu ürünlerine göz atabilirsiniz.

Bu yemek genellikle taze ekmek veya pilav ile servis edilir. Taze ekmek, yemeğin lezzetini tamamlayan bir iştah açıcı olarak şahanedir. Bunun yanında aynı Edirne’de olduğu gibi maydanozu piyazlık doğradığınız soğan ile servis yapabilirsiniz.

Sofralarınıza renk katan birbirinden lezzetli tariflerinizi göz alıcı bir şekilde sunmak için Karaca’da bulunan yemek takımlarını incelemeyi unutmayın.