bf5 1

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Hikayesi

Black Friday Ne Zaman? Black Friday Hikayesi 

İndirimli alışveriş trendlerinin getirdiği yeniliklerle beraber Black Friday ne zaman sorusu merak konusu olmuştur. Ürünleri avantajlı fiyatlarla alabileceğiniz bu indirim döneminden bilinçli bir şekilde faydalanmak için tarihiyle beraber bilgi sahibi olmanız gereken alışveriş tüyoları da bulunur. Bu yazıda Black Friday nedir sorusu başta olmak üzere bu indirim günü hakkında merak ettiğiniz tüm detayları ve alışveriş tüyolarını bulabilirsiniz.

Black Friday Nedir? 

Uzun bir geçmişi olan uygun fiyatlı alışveriş trendinin kökenleri de başlıca merak edilenler arasında yer alır. Black Friday hikayesi indirimlerin kendisi kadar ilgi çekici. Bu özel etkinlik, 50’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde Şükran Günü’nün ertesinde başlamıştır. 

Şükran Günü Kasım ayının son perşembe gününe denk gelir. Bu günü takip eden cuma, kışın da etkisiyle beraber sabah saatlerinde havanın henüz aydınlanmadığı zamanlara denk gelir. Ayrıca dükkanların bu alışveriş gününde erken açılması havayı insanların diğer günlere kıyasla daha karanlık olarak değerlendirmesine neden olmuştur. Böylece Noel alışverişinin ilk günü olan bu güne Kara Cuma adı verilmiş.

Black Friday indirimleri ne zaman bitiyor sorusuna ise geleneksel olarak tek bir yanıt vermek mümkün değil. İndirim kampanyaları farklı sürelerle aktif tutabilmekte. Genellikle hafta sonuna bağlandığı için cumadan diğer haftanın başı olan pazartesiye kadar alışveriş fırsatlarının sürmesi yaygın bir uygulama.

Black Friday ne demek sorusu özellikle etkinliğin ABD dışındaki ülkelerde de kutlanmasıyla yaygınlık kazanmıştır. Bu avantajlı günün dünya çapında yayılması 90’lı yıllarla başlıyor. Son yıllarda bu etkinliğe karşı olan ilgi git gide artmıştır. Gördüğü bu rağbetin etkisiyle Black Friday indirimleri küresel olarak erken başlayıp geç saatlere kadar süren bir kutlama hâlini almıştır. Böylece insanların kişisel ihtiyaç ve arzuları doğrultusunda uygun fiyatlı alışveriş yapması kolaylaşır.

Tüm dünya üzerinde kabul gören Black Friday indirimleri her yıl Türkiye’de de büyük bir ilgi görmekte. Bununla beraber ülkenin kültürel yapısı gereği bu etkinliğin yer yer “Efsane Cuma” veya “Şahane Cuma” gibi isimlerle anıldığı da olur. Peki, Black Friday indirimleri ne zaman?

bf6

2023 Black Friday Ne Zaman Başlıyor?

Kullanıcılar arasında merak edilen bir diğer nokta Black Friday ne zaman 2023 sorusu. Etkinliğin başlangıç tarihi 24 Kasım Cuma gününe denk gelir. Black Friday kaç gün sürüyor sorusuna ise işletmeden işletmeye göre değişiklik gösterdiği cevabı verilebilir. Bazı firmalar indirimleri bir gün öncesinden başlatabilirler. 

Dolayısıyla 21 Kasım’dan itibaren indirimleri sıkı bir şekilde takip etmeniz bu noktada sizin için faydalı olabilir.  Peki, 2023 Black Friday ne zaman bitiyor? Kara Cuma indirimleri değişiklik gösterse de genellikle belirlenen cuma gününün akşamı veya sonraki günü son bulur. Bu da Black Friday ne zaman başlıyor sorusunun cevabı niteliğindedir.

Alışverişlerinizi Kara Cuma ne zaman diye düşünmeden de indirimli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada Karaca’nın sunduğu seçeneklerden birisi olan Sepette İndirimli Ürünler öne çıkar. Güncel indirimleri takip edebilir, ürünler hakkında daha fazla bilgi alabilir ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçimler yapabilirsiniz.

Black Friday Alışveriş Rehberi

Efsane Cuma indirimlerinden verimli bir şekilde faydalanabilmeniz için dikkat etmeniz gereken alışveriş tüyoları bulunur. İndirim dönemlerinde bu ipuçlarına uygun şekilde hareket etmeniz hem avantajlı alışveriş yapabilmeniz hem de süreci mümkün olabildiğince iyi değerlendirebilmeniz açısından önem taşıyabilir. İşte 2023 Black Friday indirimleri için hazırlanmış alışveriş rehberi:

  • Alışveriş Öncesi Bütçenizi Belirleyin: Alışverişe başlamadan önce bütçenizi ve ihtiyaç önceliklerinizi liste yapmanızda fayda var. Böylece alışveriş esnasında ve sonrasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmadan rahatlıkla ihtiyaç ve isteklerinizi aradan çıkartabilirsiniz.
  • Ürünün İhtiyaçlarınızı Karşıladığından Emin Olun: Alışveriş esnasında indirimlerin cazibesiyle hareket etmeniz alacağınız ürünün sizin için faydalı olup olmadığını hesaba katmanızın önüne geçebilir. Bu nedenle herhangi bir ürünü satın almadan önce özelliklerini dikkatli bir şekilde incelemeniz önerilir. Ürün özelliklerinin ihtiyaçlarınızı karşılayacağına karar vererek satın alım yapmanız alışverişinizden alacağınız verimin artmasını sağlar.
  • Kullanıcı Yorumlarını Göz Önünde Bulundurun: İndirim dönemlerinde ürünlerin özellikleri ile beraber kullanıcı yorumlarını da göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu sayede ürünün kalitesi ve dayanıklılığı hakkında bilgi sahibi olabilir ve karar verme sürecini daha rahat bir şekilde atlatabilirsiniz. 
  • Başlangıç ve Bitiş Tarihlerini Takip Edin: Black Friday indirimlerini hayata geçiren her işletme belirlenen cuma gününde kesin olarak indirim uygulasa da başlangıç ve bitiş tarihlerinde değişikliğe gidebilir. Dolayısıyla alışveriş yapacağınız zaman “Kara Cuma hangi gün başlıyor ve son buluyor?” sorusunun cevabını dikkatli bir şekilde takip etmeniz gerekir. 
  • Fırsatları ve İndirim Kuponlarını Değerlendirin: Kara Cuma indirimleri esnasında her ürünün fiyat etiketleri düzenlenmeyebilir. Bunun yerine direkt olarak ödeme sırasında uygulanan indirimler veya kuponlar kullanılabilir. Dolayısıyla bir ürünü satın almadan önce indirim seçeneklerini detaylı bir şekilde değerlendirmeniz size alışverişlerinizde oldukça kolaylık sağlayacaktır. Bununla beraber sunulan ek fırsatları da değerlendirmeniz fırsatların tümünden yararlanmak adına faydalı olabilir.
bf7

Karaca’dan Black Friday Alışveriş Önerileri | Kasımda Karaca Başkadır

Rehbere uygun bir şekilde alışveriş yapabilmenize imkân sağlayan yollardan birisi de Karaca Black Friday kataloğundan geçer. Pek çok farklı alt kategorinin bulunduğu bu indirimli alışveriş seçeneğiyle ihtiyaç duyduğunuz ürünleri elde edebilirsiniz. İşte Karaca’dan bazı Efsane Cuma alışveriş önerileri:

1 Alana 1 Bedava Ürünler

Karaca kampanyası dâhilinde mutfak araç ve gereçleri başta olmak üzere pek çok ürünü avantajlı bir şekilde almanız mümkün. Güncel olarak indirimde olan ürünleri öğrenmek için 1 Alana 1 Bedava Ürünler kampanyasını inceleyebilir sunulan fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Böylelikle evinizin ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirsiniz.

Hediyesiyle Gelen Ürünler

Karaca’da evinizin ihtiyaçlarını indirimlerle beraber tamamlarken bir yandan da diğer ihtiyaçlarınız için çözüm sunacak hediyelerden faydalanabilirsiniz. Ayrıca Karaca’da bulunan, Black Friday haricinde de fırsatlar sağlayan kampanyalar sayesinde Efsane Cuma ne zaman gerçekleşecek diye dert etmenize gerek kalmaz. Güncel olarak sizlere sunulan Hediyesiyle Gelen Ürünler kampanyasını inceleyebilir size uygun seçimler yapabilirsiniz.

Karaca’dan Çok Satan Ürünler

Karaca’dan alışveriş yapanlar tarafından sıkça tercih edilen ve yüksek puana sahip olan ürünler derlenerek tek bir çatı altına toplanır. Böylece edinmeyi düşündüğünüz ürünleri kullanıcıların yorumlarıyla beraber uygun şekilde değerlendirmeniz kolaylaşır. Kullanıcılar tarafından beğenilen Karaca ürünlerini Çok Satanlar kategorisi altında inceleyebilir, sunulan kampanyalardan da yararlanabilirsiniz.

Kasım ayında Black Friday’in başlamasıyla beraber çeşitli Karaca kategorilerinde pek çok farklı ürün için yararlanabileceğiniz fırsatlar doğar. Avantajlardan yararlanabileceğiniz bazı ürün türleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Nevresim Takımları
  • Bardak ve Fincan Setleri
  • Sunum ve Servis Takımları
  • Küçük Ev Aletleri
  • Elektrikli Ev Aletleri
  • Çatal Bıçak Setleri
  • Evlilik Paketleri

Bu kategoriler haricinde evinizin ihtiyaçlarına çözüm sunacak diğer pek çok Karaca ürününde geçerli Black Friday indirimleri bulunur. Bu nedenle Black Friday Kasımda Karaca Başkadır sayfasını ziyaret ederek ürünleri inceleyebilir ve alışverişe başlayabilirsiniz.

Efsane Cuma indirimleri ne zaman gibi soruların yanıtlarını artık bildiğinize göre Kara Cuma alışveriş tüyoları eşliğinde rahatlıkla bu fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Böylece ihtiyaçlarınızı Karaca avantajlarını değerlendirerek kolay bir şekilde giderebilirsiniz.