sogan halkasi2

Soğan Halkası Tarifi ve Soğan Halkası Yapımı

Küçük büyük herkesin severek tükettiği lezzetlerden olan soğan halkası tarifi kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir atıştırmalıktır. Evde soğan halkası yapımı için kolları sıvadık ve sizlere çıtır çıtır bir tarif hazırladık. Soğan halkası nasıl yapılır detaylarıyla öğrenmek için okumaya devam edin.

Çıtır Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

Soğan halkası malzemeleri hazırlığına geçmeden önce pişirme aşamasında gerekebilecek ürünlere sahip olduğunuzdan emin olun. Karaca mutfak grubu kategorisinde yer alan  işlevselliği ile işinizi pratikleştirecek kızartma tenceresi modellerini inceleyebilirsiniz.

Karaca Mutfaksever Retro Emaye Kızartma Tenceresi Krem öne çıkan ürünler arasındadır. Kızartma teli ile evde soğan halkası yapımı sırasında kolaylık sağlar. Ayrıca özgün tasarımı ile mutfağınıza farklı bir dokunuş katar. Gerekli hazırlık gereçlerinizi de tamamladıysanız evde soğan halkası nasıl yapılır inceleyelim.

sogan halkasi

Soğan Halkası

Nefis bir atıştırmalık tabağının en lezzetli üyelerinden biri çıtır çıtır soğan halkası yapımı püf noktalarıyla Karaca Blog’da! Hamburgerin ve patates kızartmasının en yakın arkadaşı bu tarif kolay, lezzeti nefis bir atıştırmalık olarak karşımızda. Çocukların favorisi, dip soslarla sunulduğunda zenginleşen bu şahane lezzeti gelin beraber keşfedelim!
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 97 kcal

Soğan Halkası Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Soğan Halkası Malzemeleri
  

  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • Tuz

Panelemek için:

  • Panko, pane harcı ya da galeta unu

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Soğan Halkası Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak orta boy seçtiğiniz soğanların kabuklarını soymakla başlayın.
  • Soğanları bölmeden sadece baş kısımlarını keserek ilk katmanı çıkartın.
  • Soğanın katmanlarına zarar vermemeye özen gösterin.
  • Soyduğunuz soğanları halka olacak şekilde keskin bir bıçak ile 3 cm kalınlığında kesin ve tek tek tüm halkaları ayırın.
  • Sosu hazırlamak için bir kap içerisine un, nişasta, mısır unu ve tuzu koyup kuru ürünlerinizi biraz karıştırın.
  • Daha sonra çırpma teli ile çırparak maden suyu ekleyip homojen hâle gelene kadar karıştırın.
  • Ayrı bir tabağa ise panko veya kullanacağınız paneleme ürününü koyun.
  • Kestiğiniz soğan halkalarını önce sosa daha sonra paneye batırın.
  • Soğanın her tarafını kapladığına emin olun.
  • Yağınızı kızartma yapmaya uygun olacak derin bir kızartma tenceresinde kızdırın.
  • Yağ çekmemesi için kızgın yağda pişirmeye özen gösterin.
  • Kızarttığınız soğan halkalarını havlu kağıt üzerine alabilirsiniz.
  • Eğer genişçe bir eleğiniz ya da fritöz teliniz varsa kızaran soğan halkalarının yağından süzülmesi ve yumuşamaması için birkaç dakika telin içinde bekletebilir sonra servis yapabilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 97kcalCarbohydrates: 18.91gProtein: 3.37gFat: 0.63gSodium: 149mgPotassium: 80mgVitamin A: 3IUVitamin C: 2.23mgCalcium: 23mgIron: 0.49mg
Etiket soğan halkası

Soğan Halkası Yapımı Püf Noktaları

İlk olarak soğan halkalarını aynı boyutlarda kestiğinizden emin olun, bunun sebebi hepsinin pişme süresinin aynı olmasını sağlamak. Eğer eşit boyutlarda olursa soğanların bazıları kızarırken bazıları diri kalmadan tamamen pişer. Bu aşama için Karaca’da bulunan bıçak setleri ve kesme tahtası modellerini inceleyerek size uygun olanları tercih edebilirsiniz.

Bir diğer püf nokta ise soğanları paneleme aşamasında önem kazanıyor. Soğanlarınızı pane harcından önce batırdığınız karışımı çok sıvı bırakmamaya dikkat edebilirsiniz. Soğan yüzeyi pürüzsüz bir malzeme olduğundan karışımın biraz yoğun olup soğan halkalarına tutunabilmesinde fayda var.

sogan halkasi4

Peki soğan halkası nasıl kızartılır? Karışımın ardından paneleme işlemine geçtikten sonra panelediğiniz soğanları hemen kızartmanız önemli; çünkü karışımın pane malzemesini ıslatıp yumuşatmasını istemeyiz. Hemen kızartabilmeniz için öncesinde yağınızın kızmış olduğundan emin olmalısınız. 
Mutfak önlüğü takarak yağın üstünüze atlamasının önüne geçebilirsiniz. Hazır olanlarda gördüğümüz altın sarısı renginde dış pane kısmı kalın bir atıştırmalık istiyorsanız bunun için galeta unu değil panko kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Soğan Halkası Sunum Önerileri

Soğan halkası yapımı derin yağda kızartılarak pişirildiğinden yanına patates kroket, kızarmış peynir çubukları, patates kızartması gibi alternatifler hazırlayıp sunabilir, sofranızı çeşitlendirebilirsiniz. 

Evde soğan halkası tarifi ile harikalar yarattınız peki soğan halkasının yanına hangi yemek gider diye düşünüyorsanız cevap hamburger! Lezzetli bir hamburger ile çok yakışacak bu tarifi yanında taze otlar ve kereviz sapı ile yaptığınız bir ranch sos ile sunabilirsiniz.

Eğer daha şık durmasını istiyorsanız çöp şişlerden yardım alabilirsiniz. Soğan halkalarını çöp şiş ile burgerin üzerinde tutabilirsiniz ya da halkaları şişe dizebilirsiniz. Sunum ve servis sırasında birbirinden güzel tabaklar kullanabilir hatta sunum tahtalarından yardım alabilirsiniz. Küçük sos kâseleri içerisine soslarınızı koyup sofrada konumlandırabilirsiniz.

sogan halkasi5

Soğan Halkası Yapımı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Soğan halkası nasıl kızartılır?
Soğan halkası kızartması için yağınızın kızgın olması çok önemli aksi takdirde panesi dağılacaktır. Kızgın yağda dağılmamasını sağlayan şey ise yağın bir anda üstündeki paneyi pişirip sertleşmesidir. Derin ve kızgın yağa soğan halkalarını attıktan sonra karıştırmamaya özen gösterin ve pişmelerini bekleyin.

Soğan halkası nasıl pişirilir?
Soğan halkası nasıl pişirilir sorusuna birden fazla yanıt verilebilir. Airfryer ya da fırında soğan halkası sağlıklı ve pratik pişirme yöntemleri arasında.

Soğan halkası fırında olur mu?
Kızartma metodu ile pişen soğan halkası kalori açısından bazı kişileri düşündürebiliyor. Bu gibi durumlarda dilerseniz fırında pişirebilir, sıcakken çıtır çıtır tüketebilirsiniz.

Soğan halkası fırında kaç dakikada pişer?
Soğan halkalarını fırında pişirmek için fırın ısısını 180 dereceye getirip ısındıktan sonra 15-20 dakika kadar fansız olarak pişirmeniz yeterli olacaktır.

Soğan halkası kaç dakikada pişer?
Pişme süresi kullandığınız pişirme yöntemine göre değişkenlik gösterir. Fırında 15-20 dakika, derin yağda 7-10 dakikada, airfryerda ise 10-12 dakikada pişecektir.

sogan halkasi3