pirasayemegi1

Sofralarınızı Renklendirecek Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa yemeği, kendine has hafif ve lezzetli dokusuyla sofralara tat katıyor. Pırasanın tazeliği, çeşitli sebze ve baharatlarla bir araya getirerek muazzam bir lezzet şölenine dönüşüyor. Sebzelerin mükemmel uyumu, pırasa yemeğini sadece görsel şölen değil, aynı zamanda damakları şımartan bir lezzet patlaması haline getiriyor. 

Sofralarınıza doğanın taptaze renklerini ve vitamin yüklü lezzetleri getiren pırasa yemeği tarifi ile sizler de sağlıklı bir öğün geçirebilirsiniz. Ekşili pırasa yemeğini yaparak her bir lokmanın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Özel olarak hazırlamış olduğumuz bu tariften yararlanarak pırasa yemeği nasıl yapılır sorusunun yanıtına ulaşabilirisiniz. Yemeğin yapım sürecinde ihtiyaç duyduğunuz kesme tahtası ve tüm araç gereçlere Karaca’dan ulaşabilirsiniz.

pirasayemegi4

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

Son derece lezzetli ve hafif bir pırasa yemeği hazırlamak sanılanın aksine oldukça kolay. Birkaç temel malzeme kullanarak hazırlanabilen bu yemek, yaz aylarında sıklıkla tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor. Püf noktalarının bilinmesi halinde yanına eklenen biraz birkaç kaşık yoğurt ile eşsiz bir uyum yakalıyor. 

Pırasa yemeği kalori bakımından da son derece düşük olduğu için hem diyet yapanlar hem de sağlıklı beslenmeyi tercih edenler tarafından sıklıkla tüketiliyor. Sizler de beslenmeme dikkat ediyorum hem doyurucu hem de hafif bir yemek hazırlamak istiyorum diyorsanız bu tariften yararlanabilirsiniz. Pırasa yemeğinin yanına ne gider sorusunun yanıtını ve daha fazlasını tarifin detaylarından öğrenebilirsiniz. Dilerseniz tarifte kullanacağınız süzgeç, kesme tahtası ya ve bıçakları Karaca’dan satın alabilirsiniz.

pirasayemegi3

Hafif ve Lezzetli Pırasa Yemeği Tarifi

Lezzetli bir yemek için havuç ve pırasaları zeytinyağı eklediğiniz derin bir tencerenin içinde kavurun. Tüm malzemeleri ekledikten sonra pişmeye bırakın. Tane tane pirinçler, havuç ve pırasa piştikten sonra servise hazır hale getirin. Yanına ekleyeceğiniz yoğurt ya da ayran ile afiyetle tüketebilirsiniz…
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Toplam Süre 45 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 114 kcal

Hafif ve Lezzetli Pırasa Yemeği Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Hafif ve Lezzetli Pırasa Yemeği Tarifi Malzemeleri
  

  • 500 gr pırasa
  • 1/3 çb zeytinyağı
  • 1 yk domates salçası
  • 1 adet havuç
  • 1/2 çb pirinç
  • 2 sb sıcak su
  • 2 çk tuz
  • 1 çk karabiber

Üzeri İçin:

  • 1 tutam kıyılmış maydanoz

Hafif ve Lezzetli Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Pırasaları orta kalınlıkta doğrayın ve soğuk su doldurduğunuz bir kasede 5-10 dakika kadar bekletin.
  • Zeytinyağı ekleyerek ısıttığınız tencereye salça ilave edin ve orta ateşte 3-4 dakika kadar kavurun.
  • Orta kalınlıkta doğradığınız havuçları ekleyin ve 5 dakika kadar kavurun.
  • Pırasa ve havuçları aynı anda kavurun ve üzerine yıkadığınız pirinci ekleyin.
  • Sıcak su, karabiber ve tuzu ilave edin.
  • Tüm malzemeleri karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Havuç ve pırasalar istediğiniz kıvama geldikten sonra tencerenin altını kapatın.
  • Sıcak ya da soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 190gCalories: 114kcalCarbohydrates: 12.56gProtein: 2.72gFat: 5.46gSodium: 74.69mgFiber: 2.47g
Etiket Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Yapımı Püf Noktaları

Lezzetli bir yemek hazırlamak isteyenlerin püf noktaları bilmeleri gerekiyor. Bu püf noktalar, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlamasının yanı sıra kolaylıkla hazırlanabilmesine de olanak tanıyor. Sizler de yetişkinlere veya bebeklere pırasa yemeği hazırlamak istiyorsanız şu püf noktalardan yararlanarak son derece lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz:

Malzemelerin Doğranması

Kullanılan malzemelerin doğranması ve büyüklüğü pırasa yemeğinin püf noktalarında bir tanesi. Bu nedenle havuç ve pırasayı çok ince ya da kalın doğramamaya dikkat etmeniz öneriliyor. Karaca’dan aldığınız bıçaklar yardımıyla profesyonel bir doğrama yapabilirsiniz.

Kavurma İşlemi

Havuç ve pırasaların zeytinyağında kavrulması son derece önemli bir adım. Granit tencereye ekleyeceğiniz bir miktar zeytinyağında sebzeleri kavurarak maksimum lezzeti elde edebilirsiniz.

  Baharatlar

Pırasa yemeğinin yapımında birkaç temel baharat kullanılsa da damak tadına göre çeşitlilik kazandırmak mümkün. Sizler de toz biber, nane ya da diğer baharatları kullanarak yemeğe farklı bir boyut kazandırabilirsiniz.

Pırasa Yemeği ile En İyi Neler Gider?

Pirinçli pırasa yemeği, kendine özgü hafif ve lezzetli yapısıyla, çeşitli eşlikçilerle muazzam bir uyum yakalıyor. Pilav çeşitleri, portakallı pırasa yemeğinin mükemmel tamamlayıcısı oluyor. Pirinç veya bulgur pilavı, pırasanın yumuşak dokusuyla buluşarak dengeli bir lezzet sunuyor. Kırmızı mercimek veya nohutlu pilavlar da pırasa yemeği çeşitleri ile uyumlu bir tercih oluyor. Eğer et severlerdenseniz, tavuk veya hindi etiyle hazırlanan ızgara veya fırın yemeklerini de bu lezzetin yanında tercih edebilirsiniz. Pırasa yemeğinin hafif tadına hoş bir kontrast ekleyebilir ve zeytinyağlı mezelerle de harika bir ikili oluşturabilirsiniz. Zeytinyağlı enginar veya zeytinyağlı yaprak sarması tercih edebileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor. Yoğurtlu soslar da pırasa yemeğini tamamlayan bir seçenek oluyor. Tüm bunların yanı sıra fırında pırasa yemeğinin yanında tercih edebileceğiniz lezzetler şu şekilde sıralanıyor:

Mevsim salata
Kuru cacık
İçli köfte
Fırında patates
Yoğurt
Ekşili köfte
Ayran

Havuçlu pırasa yemeğinin yanında tercih edilebilecek yiyecek ve içecekler olarak öne çıkıyor. Damak tadınıza uygun olan havuçlu, patatesli, pirinçli ya da ekşili pırasa yemeğini hazırladıktan sonra sofranıza koyarak sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Yemek masasına şıklık katmak için sunumunuzu Karaca Streamline serisi yemek takımları ile gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz Karaca’dan temin edebileceğiniz 316 paslanmaz çelik çatal kaşık bıçak takımını da kullanabilirsiniz.

pirasayemegi2