kabakyemegi1

Pratik ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi

Öğle ve akşam yemeklerinde pratik bir başlangıç yapmak ve sofralara lezzet katmak nefis bir kabak yemeği hazırlamaktan geçiyor. Kabak, hafif ve besleyici özelliğiyle sofraların vazgeçilmezlerinden biri olmaya aday oluyor. Hem hafif hem de lezzetli bir yemek yemek isteyenler ise tercihini pratik kabak yemeğinden yana kullanıyor.

Bu tarif, mutfakta az zaman harcamak isteyenler için ideal oluyor. Zira sadece birkaç basit malzeme ve kolay adımla muazzam bir lezzet elde etmek mümkün. Kabakların taptaze ve mevsiminde olduğu günlerde, aromatik baharatlar ve nefis soslarla buluşturarak sofralarınıza hem sağlık hem de keyif katabilirsiniz. Bu yemeği pratik bir şekilde yapmak için özel olarak hazırladığımız kabak yemeği tarifinden yararlanabilirsiniz. Kabak yemeği nasıl yapılır sorusunun yanıtına ve daha fazlasına tarifin detaylarından ulaşabilirsiniz.

kabakyemegi3

Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kabak yemeği pek çok kişinin sofrasına renk katıyor. Hem öğle yemeklerinde hem de akşamları tercih edilen bu yemek, oldukça hafif olmasıyla öne çıkıyor. Kabak yemeği kalorisi az olduğu için diyet yapan ya da sağlıklı beslenmeye dikkat edenler tarafından da sıklıkla tüketiliyor. Sizler de evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz hem sağlıklı hem de pratik bir yemek arayışı içerisindeyseniz doğru yerdesiniz. Sizler için özel olarak hazırladığımız kabak yemeği tarifini çelik tencere, birkaç temel malzeme ve püf noktanın kullanımıyla hazır hale getirebilirsiniz. Tarifin yapımında kullanacağınız servis gereçleri ve daha fazlasını Karaca’dan temin edebilirsiniz. Kabak yemeği kaç dakikada pişer başta olmak üzere tüm püf noktalara tariften ulaşabilirsiniz.

kabakyemegi2

Yumuşak Kıvamlı Kabak Yemeği Tarifi

Nefis bir kabak yemeği için tüm malzemeleri güzelce kavurun ve kabakları tencerenin içine ekleyin. Pirinci de ilave ettikten sonra yemeğinizi kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Yemeğe harika bir lezzet dokunuşu yapmak için dereotu ekleyin ve sunuma hazır hale getirin. Yanına biraz yoğurt koyarak hafif ve sağlıklı bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz…
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 35 dakika
Toplam Süre 55 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 55 kcal

Yumuşak Kıvamlı Kabak Yemeği Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Yumuşak Kıvamlı Kabak Yemeği Tarifi Malzemeleri
  

  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yk zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1/2 tk domates salçası
  • 2 yk pirinç
  • 2 sb sıcak su
  • 1 çk tuz
  • 1 çk karabiber

Servis İçin:

  • 1/2 demet demet dereotu

Yumuşak Kıvamlı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Kabak yemeğini hazırlamak için 4 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alın ve üzerine 1 adet ince ince doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembe renk alana kadar kavurun.
  • 3 diş sarımsak ve domates salçasını soğanların üstüne ekledikten sonra kokusu gidene kadar kavurun.
  • Küp küp doğranan domatesleri de tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Kabakları doğrayın ve baharatlarla birlikte tencerenin içine alın.
  • Tencereye 2 yemek kaşığı pirinç ve sıcak suyu da ekledikten sonra bir tur karıştırın.
  • Karıştırdığınız malzemeleri pişmeye bırakın.
  • Kabak yemeği piştikten sonra ince ince doğradığınız dereotlarını ekleyin.
  • Dereotu ile süslediğiniz nefis kabak yemeğini tabağa alarak sunuma hazır hale getirin.
  • Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 150gCalories: 55kcalCarbohydrates: 6.33gProtein: 3.04gFat: 1.79gSodium: 209.89mgPotassium: 484.82mgFiber: 2.48gVitamin A: 199.74IUVitamin C: 44.37mgCalcium: 62.52mgIron: 2.69mg
Etiket Kabak Yemeği Tarifi

Kabak Yemeği Yapımı Püf Noktaları

Pirinçli, patatesli ya da dereotlu kabak yemeği yapmanın bazı püf noktaları bulunuyor. Alanında uzman şefler tarafından belirtilen bu püf noktalar, kısa süre içinde en lezzetli sonuca ulaşmaya yardımcı oluyor. Sizler de patatesli, dereotlu ya da pirinçli kabak yemeği yapmanız fark etmeksizin bu püf noktalardan yararlanabilirsiniz.

Malzemelerin Doğranması

Patatesli kabak yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken ilk püf nokta malzemelerin önerilen şekilde doğranması oluyor. Malzemelerin pişme sürecinde tamamen erimemesi için ne çok ince ne de çok kalın doğranması gerekiyor. Orta kalınlıkla doğradığınız patates ve kabakların son derece lezzetli bir şekilde pişmesi mümkün. Karaca’dan temin edebileceğiniz bıçakları kullanarak kusursuz bir doğrama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Doğrama işlemi sırasında kesme tahtasından da yardım alabilirsiniz.

Pirincin Yıkanması

Dereotlu, patatesli ve yoğurtlu kabak yemeğine lezzet katan unsurlardan biri de şüphesiz ki pirinç kullanımı oluyor. Yoğurtlu ya da havuçlu kabak yemeğinde kullanılacak olan pirincin birkaç kez yıkanması ve nişastasından arındırılması gerekiyor. Yıkama işlemini kolaylaştırmak için süzgeç kullanımı gerçekleştirmeniz öneriliyor.

Kabak Yemeği ile En İyi Neler Gider?

Taze kabak yemeği, sofralara sağlık dolu bir lezzet katarken bu tarifle uyum sağlayan yancılar seçmek damak tadını zirveye taşımayı sağlıyor. Kabak yemeği çeşitleri hafif ve taze olmasıyla öne çıktığı için yanında servis edilecek pilav ile mükemmel bir denge yakalıyor. Bulgur pilavı, kabak yemeğinin yoğunluğunu tamamlarken, onun hafif lezzetini vurguluyor. Tüm bunların yanı sıra tavuk veya hindi eti ile hazırlanan ızgara veya fırın yemekleri de kabak yemeği ile uyumlu bir tercih oluyor. Kabak yemeği, yoğun ve baharatlı bir lezzet profiline sahip olduğundan, yanında tüketilen cacık veya yoğurtlu mezelerle de mükemmel bir denge sağlıyor. Taze baharatlarla zenginleştirilen bir yeşillik salatası, kabak yemeğinin sağlıklı ve hafif tadını destekleyerek sofraya tazelik katıyor. Özellikle sarımsaklı yoğurt veya zeytinyağlı soslarla bir araya geldiğinde sofraların vazgeçilmezi halini alıyor. Sizler de dereotlu, patatesli ya da ekşili kabak yemeğinin yanına ne yapılır sorusunun yanıtını arıyorsanız şu lezzetleri tercih edebilirsiniz:
Havuç tarator
Bulgur pilavı
Mevsim salata
Izgara
Fırında köfte
Yemeği hazırladıktan sonra Karaca Fine Pearl yemek takımı ile servise hazır hale getirebilirsiniz. Karaca 6 kişilik çatal kaşık bıçak takımını da kullanarak sofranıza şıklık katabilirsiniz.

kabakyemegi4