sevgililer gunu masasi

Sevgililer Günü Sofrası için Yemek Önerileri

Tüm dünyada kutlanan Sevgililer Günü 14 Şubat’ı sıradan bir gün olmaktan çıkarır. Ev ortamında kutlama yapmak istiyorsanız sevgililer günü sofrası hazırlayabilir, birbirinden farklı lezzetteki yemeklerle bugünü daha anlamlı ve keyifli geçirebilirsiniz. 

Sevgililer günü için yemek tarifleri içeriğini inceleyebilir, yemek menüsü oluşturabilirsiniz. Sevgililer günü yemek menüsü oluştururken sevdiğiniz kişinin beklenti, zevk ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurabilir, kişisel damak tadına yönelik olarak hazırlık yapabilirsiniz.

sevgililer gunu sofrasi 2

Sevgililer günü için yemek tarifleri farklı tarzda yemeklerle hazırlanır. Birbirinden farklı tarzda yemek hazırlığı yapmak istiyorsanız tarifleri inceleyebilir, size uygun olarak hazırlanan tarifleri tercih edebilirsiniz.

14 Şubat akşamı yemek masanızı lezzetli yemeklerle donatmak istiyorsanız pek çok mutfaktan hazırlanan listeyi hemen hayata geçirebilir, pişirmeye başlayabilirsiniz. Sevgililer günü yemek masasına balkabağı çorbası ile birlikte başlayabilir, başlangıç için içinizi ısıtacak leziz tada sahip ve aynı zamanda sağlıklı olan bu çorbayı pişirebilirsiniz.

Balkabağı Çorbası

balkabaği çorbasi 1

Sevgililer günü kış aylarında kutlanır. Kış aylarının soğuk etkisini çorba ile birlikte kırabilir, aynı zamanda sağlık deposu olan balkabağı çorbası ile birlikte sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Balkabağı çorbası tarifinde bulunan malzemeleri eksiksiz olarak kullanarak çorbayı lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz. Çorba için gerekli malzemeler şu şekilde yer alır; 1 kilo bal kabağı, 2 tane havuç, 2 soğan, 3 diş sarımsak, 1 tane kereviz sapı, 1 su bardağı süt, 2 lt su, servis için dereotu.

Çorba yaparken öncelikle yemeklik olacak şekilde soğanı doğrayıp az bir yağda sote yapmanız gerekir. Ardından havuç, kereviz sapı, bal kabağı ve sarımsağı ekleyerek kavurmaya devam edebilirsiniz. 

Kavurma işlemi bittiğinde sıcak su ilave edilir. 2 dakika kaynamaya bırakıldıktan sonra süte eklenerek uygun kıvam gelene kadar karıştırılır. Sunum sırasında dereotu ekleyerek çorbanızı içmeye başlayabilirsiniz. 

Ana Yemek

soslu tavuk 1

Çorba sonrası ana yemekle birlikte menüye devam edebilir. Ana yemek tercihinde tavuk, hindi, et, köfte gibi farklı protein ağırlıklı besinleri tercih edebilirsiniz. Ana yemekte lezzetli tavuk pişirmek istiyorsanız özel soslu tavuk yemeğini tercih edebilirsiniz.

Özel soslu tavuk yemeğinde ihtiyaç duyduğunuz malzemeler şu şekilde yer alır; 1 kilo tavuk bonfile, yarım çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir çay kaşığı pul biber, bir çay kaşığı kekik, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı kimyon, bir tatlı kaşığı tuz, 3 diş sarımsak. Sosu hazırlamak için derin bir kap tercih edebilirsiniz. 

Kap içerisine yoğurt, yağ, baharat ve sarımsağı ekleyebilir, karıştırabilirsiniz. Karışımı hazırladıktan sonra sosun içerisine tavukları alıp karıştırabilir, 15 dakika dinlenmeye bırakabilirsiniz. Dinlenme sonrası hazırladığınız karışımı fırın tepsisine dizerek 175 derece sıcaklıkta üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz. 

Tamamlayıcı Lezzetler

havuc tarator 1

Yemeğiniz ortalama olarak 45 dakika içerisinde pişer. Ana yemek yanına meze ya da salata hazırlığında bulunabilir, masayı donatabilirsiniz. Özel günlerin vazgeçilmez mezesi olarak yer alan tarator tercih edebilir. 

Tarator hazırlarken havuç ya da kereviz kullanabilirsiniz. Kış aylarında sıkça kullanılan havuç ve kereviz aynı zamanda sağlık deposu olmasıyla sağlığınıza da katkı sağlar. Sadece sevgililer gününde değil diğer özel günlerde de bu tarifleri tercih edebilirsiniz.

Havuç tarator hazırlamak istiyorsanız şu malzemelere ihtiyaç duyulur; 3 tane havuç, 3 diş sarımsak, 1 su bardağı yoğurt, 2 kaşık sıvı yağ, tuz. Yoğurt ve sarımsağı birleştirerek sarımsaklı yoğurt elde etmeniz gerekir. 

Bir tavada havuçları kavurarak hafifçe pişirebilirsiniz. Pişirme işlemi bittiğinde soğumaya bırakabilir, soğuma işleminin ardından yoğurt ile birlikte bu karışımı tamamlayabilirsiniz. Kolay bir şekilde pişirilen havuç tarator lezzetiyle masayı daha anlamlı hale getirebilir. 

Tatlı Alternatifi

elmali turta 1

Akşam yemeğinin vazgeçilmez unsuru olarak yer alan tatlı sevgililer gününde tercih edilen menü planlamaları arasında yerini alır. Hem lezzetli hem hafif bir tatlıya ihtiyaç duyuyorsanız elmalı tart tarifinden yararlanabilirsiniz.

Hızlı ve pratik şekilde hazırlanan elmalı turta pişirim sırasında ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekilde yer alır; 4 – 5 tane elma, vanilya, tarçın, şeker, limon suyu, tuz. Elmalar rendeleyerek geniş bir kaba alınır. Üzerine limon suyu sıkılarak tarçın şeker ve vanilya eklemesi yapılır.

Karışım kabına dökülür. Hamur hazırlarken tereyağı, un, şeker, tuzdan yararlanılır. Hamur elde edilene kadar bu karışım karıştırılır. Hamur parçaları elmaların üzerine gelecek şekilde serilir. Ortalama olarak 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirme işlemi gerçekleştirilir. 

Birbirinden farklı lezzetli yiyecekler dolu yemek masasını dilerseniz sevdiğiniz kişiye sürpriz olacak şekilde düzenleyebilir, hazırlayabilirsiniz. Sevgilinizle birlikte romantik anlar yaşamak istiyorsanız bu masayı birlikte de hazırlayabilirsiniz. 

Romantik akşam yemeği masası hazırlarken hem eğlenebilir hem de hoş bir anı elde edebilirsiniz. Sevgililer gününe lezzet katacak menü planlaması için damak tadınıza uygun yemek seçimi de yapabilirsiniz. 

Bu menüyü uygulayarak hem sağlıklı beslenmeye özen gösterebilir hem de gösterişli bir sofra elde edebilirsiniz. Sevgililer günü için yemek hazırlığı büyük önem taşır. Yemek hazırlığı yapmak istiyorsanız ilk önerileri göz önünde bulundurarak sağlığınıza ve formunuza dikkat edebilirsiniz.

Sağlıklı ve lezzetli birbirinden farklı lezzetli yemekleri tercih ederek bu anlamlı güne keyif katabilirsiniz. Hem hafif hem lezzetli yemeklerle birlikte sevgililer gününü kutlayarak günün tadını çıkarabilirsiniz. Sevgililer günü romantizmini yemek masasıyla birlikte kutlayarak yemek masası sonrası birbirinize hediyelerinizi verebilir, romantik ortamı evde oluşturabilirsiniz.