et kavurma 0 1

Lezzet Şölenine Hazır Olun: Et Kavurma Tarifi

et kavurma 1 1

Lokum Gibi Et Kavurma Nasıl Yapılır?

Et kavurma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Et kavurma tarifi genel olarak dana ya da kuzu etinden yapılır. Lezzetiyle sofraları süsleyen, içi yumuşacık ve dışı kekik kokan lokum gibi soğanlı et kavurma, pilav ile de enfes bir uyum sağlar. 
Kurban bayramında sıkça tercih edilen sebzeli et kavurma tarifiyle yemek, çatalda kolayca dağılır ve damakları şenlendirir. Et kavurma nasıl yapılır sorusunun cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.
Protein, demir ve B12 açısından zengin olan lokum gibi et kavurma, popüler et yemekleri arasında yer alır. Tarif içerisinde bulunanlar, vücudun önemli besin ihtiyaçlarını karşılayabilir.
Özellikle yağ eklenmeden, malzemelerin kendi suyu ve yağıyla kısık ateşte pişirilen yiyecek, sağlıklı bir şekilde tüketilebilir. Kurbanlık kavurma nasıl yapılır ve kullanılacak malzemeler nelerdir sorusunun cevabı için yazıyı incelemeye devam edebilirsiniz.

et kavurma 0 1

Et Kavurma

Malzemeleri uygun adımlarla pişirerek pratik ve lezzetli bir şekilde et kavurmayı hazır hâle getirebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 45 dakika
Toplam Süre 1 saat 5 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 345 kcal

Et Kavurma Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Et Kavurma Malzemeleri
  

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığız eytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası

Et Kavurma Nasıl Yapılır
 

  • Lokum gibi tarif hazırlamak için öncelikle kaliteli bir dana eti tercih edilmelidir.
  • Eti kesme tahtası yardımıyla kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  • Tencere ya da tavanızı iyice ısıtın ve az miktarda yağ ekleyin.
  • Eti yüksek ateşte ve suyunu çekene kadar kadar karıştırmanız önerilir. Ardından ocağın altını kısarak pişirmeye devam edebilirsiniz.
  • Lokum gibi bir yemek içi yumuşacık, dışı hafif kızarmış ve mis gibi kokan bir lezzete sahip olacaktır.
  • Piştikten sonra sıcak olarak servis yapabilir, pilav ya da ekmekle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 345kcalProtein: 20.62gSaturated Fat: 28.53gCholesterol: 81mgSodium: 959mgPotassium: 152mgVitamin A: 23IUVitamin C: 0.09mgCalcium: 19mgIron: 2.15mg
Etiket et kavurma, et kavurma nasıl yapılır, ev kavurma tarifi

Et Kavurma Yapmanın Püf Noktaları

et kavurma 2 1

Etinizin kaliteli ve taze olmasına dikkat edin. Koyun, bu yemek için ideal bir seçimdir. Koyun eti sevmeyenler için dana etinin yumuşak bölümleri uygun olabilir.

Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır sorusuna cevap arıyorsanız işe öncelikle keskin bir Karaca bıçak seti edinmekle işe başlayabilirsiniz. Kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yağ miktarına dikkat edin. Az miktarda yağ ekleyerek kendi yağıyla pişmesini sağlayın.

Son olarak, karışımı kısık ateşte uzun bir süre pişirerek yumuşaklık elde edin. Bu püf noktalarını takip ederek, enfes bir yumuşak et kavurma hazırlayabilirsiniz.

Et Kavurma Sunum Önerileri

et kavurma 3 1

Dana etiyle kavurma nasıl yapılır sorusuna cevap bulduktan sonra sunum önerilerine göz atmak gerekir. Bu yiyeceğin sunumunda dikkat edebileceğiniz birkaç öneri vardır. Doğru servis sunum gereçlerini kullanarak yemeğinizi iştah açacak şekilde servis edebilirsiniz.

Yemeği geniş bir tabağa veya servis tabağına yerleştirin. Üzerine taze yeşillikler, doğranmış soğan veya marul yaprakları ekleyebilirsiniz. Ek olarak, yanında pilav, cacık veya ayran gibi yan lezzetler sunabilirsiniz.

Etin lezzetini artırmak için baharatlar kullanabilirsiniz. Karaca yemek tabakları ile sunum yaparken, etleri sıcak tutmak için sıcak servis tabağı kullanabilirsiniz. Bu sunum önerileriyle misafirlerinize görsel ve lezzetli bir deneyim yaşatabilirsiniz.