shutterstock 470032214

Domates Soslu Biber Turşusu Tarifi

Yazdan yapılacak tarifler arasında yer alan kışlık domates soslu biber turşusu şahane bir lezzet. Güneşi saklayamasak da yaz sebzelerini saklamanın enfes yollarından biri konserveler. Yaz domateslerinin tadına doyacağınız tarifleri kolay bir şekilde yapmak için Karaca Mastermaid Power Essential Gıda Hazırlama Seti’ni hemen keşfedin!

Domates Soslu Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Dilediğiniz kadar yapıp istediğiniz süre boyunca saklayabileceğiniz domates soslu biber turşusu tarifi canınız ne zaman isterse elinizin altında, her an sofralarınızda sizlerle. Püf noktaları da incelemeyi unutmayın.

Sosu kendiniz yapabileceğiniz gibi Karaca’nın domates sosu seçeneklerini de kullanabilirsiniz. Böylece pratik bir şekilde yapım aşamalarını tamamlayabilirsiniz. Acılı seçeneği de olan domates sosları arasından dilediğinizi seçerek leziz bir sonuç elde edebilirsiniz. 

Bu sosları aynı zamanda makarna, pilav, kızartmalarda tercih edebilir veya dip sos olarak  kullanabilirsiniz. Domates soslu acı biber turşusu nasıl yapılır öğrenmek için okumaya devam edin.

shutterstock 1362355919

Domates Soslu Biber Turşusu

Yemeklerin yanında ikram etmek için mutfağınızdaki hazır lezzet domates soslu biber turşusu yapımı ile sofralarınıza renk katın! Evinizde kolayca yapabileceğiniz lezzetli tarifin püf noktaları ve detaylarıyla Karaca Blog'da!
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 30 dakika
Kategori Meze
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 3
Kalori 5.68 kcal

Domates Soslu Biber Turşusu Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Domates Soslu Biber Turşusu Malzemeleri
  

  • 500 gram sivri biber
  • 4 diş sarımsak
  • 12 adet domates
  • ½ su bardağı elma sirkesi
  • ¼ su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • ½ su bardağı su

Domates Soslu Biber Turşusu Nasıl Yapılır
 

  • Biberleri yıkayın. Sap kısımlarını, çekirdeklerini temizleyin ve iri kalacak şekilde doğrayın.
  • Domatesleri yıkayın, saplarından ayırın, rendeleyin ya da mutfak robotundan geçirin.
  • Püre hâline gelene kadar işlemi sürdürün.
  • Bir tencereye biberleri alın ve üstüne robottan çektiğiniz domatesleri boşaltıp iyice karıştırın.
  • Sarımsakları irice doğrayıp ekleyin.
  • Sirke, şeker, tuz ve suyu kaynatın.
  • Zeytinyağını da ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
  • Bir gece boyunca tencerede hiç pişirmeden ve su eklemeden bu şekilde ara ara karıştırarak bekletin.
  • Bu şekilde karışım asitlenip hafifçe kabaracak, tencerenin kapağını kapatmayın.
  • Ertesi gün kavanozlara doldurun, kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın ve buzdolabında saklayın.

Besin Değeri

Serving: 225gCalories: 5.68kcalProtein: 2.17gFat: 0.52gSodium: 205.64mgPotassium: 437.42mgFiber: 4.48gSugar: 3gVitamin A: 50IUCalcium: 28.5mgIron: 2mg
Etiket domates soslu biber turşusu

Domatesli Biber Turşusu Yapımı Püf Noktaları 

shutterstock 2113262309

Tarifi yaparken kullanacağınız tüm mutfak ekipmanlarınızı bıçaklarınızı ve küçük ev aletlerinizi iyice silip temizleyin. Ayrıca hazırlık gereçlerinizi sterilize etmenizde de fayda var. Kavanozları da kaynatabilirsiniz. Böylece turşular daha uzun süre dayanır ve mikrobiyal yük taşımazlar. Bu yüzden kaynatmadan domates soslu biber turşusu yapmanızı çok önermiyoruz. 

Rende yerine mutfak robotu kullanarak tarifi hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Hazırlık aşamasında işinizi kolaylaştırabilecek pişirme, hazırlık ve mutfak gereçlerine mutfak grubu kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Soğuyan suyu karışımın üzerine dökün. Malzemelerin tamamen su altında olduğundan emin olun. Gerekirse ağırlık kullanarak malzemelerin suda kalmasını sağlayabilirsiniz.

Fermente olduktan sonra, buzdolabına alın. Soğukta saklandığında daha uzun süre dayanacaklar. Turşuların fermente olması birkaç gün sürebilir. 

Turşu için fermantasyon süresini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha uzun süre fermente edilen turşular daha ekşi olacaktır. Ayrıca, turşuların bozulmaması için temizlik kurallarına dikkat etmeyi unutmayın. 

Domates Soslu Biber Turşusunun Yanına Ne Gider?

shutterstock 2244438439

Domates soslu biber turşusu, Türk mutfağının geleneksel bir lezzeti olan köfte ekmek gibi pek çok yemeğin yanında harika bir garnitür. Tercihinize bağlı olarak sosu pişirebilirsiniz. Pişmiş domates soslu acı biber turşusu ile de pek çok lezzeti zenginleştirebilirsiniz. Örneğin sosisli sandviç, kızarmış tavuk, hamburger, patates kızartması veya döner gibi lezzetler ile servis edebilirsiniz