8680214250303 10 3

Abajur Nedir? Abajur Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

8680214250303 10 1 edited

Abajur nedir sorusuna verilebilecek kısa ve öz cevap; bir ışık kaynağından ışığın yumuşatılarak etrafa yayılmasını sağlayan dekoratif üründür. Çeşitli zevklere göre tasarlanan abajurlar hem aydınlatma hem de aksesuar olarak sıklıkla tercih edilir. En işlevsel dekoratif ürünlerden biridir. Abajur ne demek diye düşünüldüğünde ilk olarak aydınlatma özelliği akla gelir. Ancak sade ve işlevsel bir ürün olması ile her eve lazım parçalar arasında yer alır. Aydınlatmak istediğiniz alana göre çeşitli modeller arasından dilediğiniz gibi seçim yapabilirsiniz.

Modern Abajurlar İle Evinizde Tarzınızı Yansıtın

Şık ve yeni nesil aydınlatma çeşitlerine yönelerek hoş bir ortam yaratabilirsiniz. Modern abajur modelleri ile hem şık hem de işlevsel ürünlere sahip olabilirsiniz. Hasır, keten, kumaş ve plastik gibi materyallerden üretilen aydınlatma çeşitleri oldukça popülerdir. Geniş bir alan için kullanacağınız abajurların büyüklüğünü seçerken dikkat etmeniz gerekir. Küçük boyutlu abajur seçenekleri geniş alanlar için yetersiz kalabilir. Bu nedenle boyut ve tarz seçimi yaparken alan genişliğini de göz önünde bulundurmanız gerekir.

Abajur Ne İşe Yarar?

Abajur, ışığın göze doğrudan vurmaması için özel olarak tasarlanan üst kısmı kesik konik tasarımlı lambadır. Çeşitli model, renk ve tasarımlarda lambalar mevcuttur. Ayaklı abajur ürünleri genellikle salonlar için tercih edilir. Şık ve zarif bir izlenim bırakan bu modeldeki ürünler modern dış görünüşleri ile büyük talep görür. Ayaklı olması nedeniyle ışığı yüksekten vererek geniş bir alanın aydınlanmasını sağlar.

Abajur Çeşitleri Nelerdir?

Geniş seçeneklere sahip olan abajur çeşitleri ihtiyaca ve kullanım alanlarına göre tercih edilebilir. Çeşitli kategorilere ayrılan aydınlatma modelleri üretildiği materyal, boyut, uzunluk ya da kullanım alanına göre sınıflandırılır. Tarzınıza uygun abajur modelleri ile dikkat çekici bir dekorasyona sahip olabilirsiniz. Evinizin konforunu ve tasarımını ön plana çıkarmak için kullanışlı aydınlatma modellerini tercih edebilirsiniz.

Dekoratif Aydınlatma Çeşitleri 

Hem dekoratif hem de kullanışlı lamba modellerine yönelerek hesaplı bir alışveriş yapabilirsiniz. Dış görünüş olarak zevkinize hitap eden ve uzun ömürlü abajurlar özellikle salon ve yatak odası komodin üzerinde hoş bir dekoratif üründür. Salon abajur kullanımı için ideal bir alandır. Özellikle geniş odanın köşesine yerleştirilen aydınlatma ile tarz sahibi bir ev dizaynına sahip olabilirsiniz. Uzun ayaklı ya da masa üstü kullanım için ideal olan küçük modellere yönelebilirsiniz. Işığı loş bir ortam oluşturarak yayan abajurlar tarz sahibi duruşları ile büyük talep görürler.

Modern Abajur Tasarımları ile Tarzınızı Yansıtın

Evinizde tarzınızı yansıtan parçalar kullanmak yaşam alanınızı kişiselleştirmek için oldukça önemlidir. Ayaklı abajur modelleri odaların köşelerinde kullanım için idealdir. Köşeden tüm alanı aydınlatmaya imkan sağlar. Işık kaynağını doğru konumlandırmak oldukça önemli bir detaydır. Dilerseniz güçlü bir ampul takarak tüm odayı aydınlık hale getirebilirsiniz. Tarzınızı yansıtan desen ve modellere sahip abajurları tercih ederek kişisel zevklerinizi yaşadığınız alana adapte edebilirsiniz. Sade ve modern tasarımları tercih ederek küçük aksesuarlarla kendi tasarımınızı yapıp evinizde hoş bir görünüm elde edebilirsiniz.

Aydınlatma Modelinin Kullanıldığı Alana Göre Tercih Edilmesi

Evinizdeki alanlara işlevsellik katmak için çeşitli dekoratif ürünler kullanabilirsiniz. Lambalar bir ev için olmazsa olmaz kullanışlı ve hoş tasarımlardır. Yatak odasında okuma ışığı olarak kullanabileceğiniz küçük abajur çeşitlerini tercih ederek dekoratif ürünleri efektif hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda oturma odası ya da salon gibi sık vakit geçirilen yerlerde loş ışıktan yararlanmak istediğinizde abajurlar ideal aydınlatma ürünleridir. Karaca uygulamasının artırılmış gerçeklik özelliğinden yararlanarak evinizde ürünlerin nasıl duracağını görebilirsiniz.