sicakcikolata3

Sıcak Çikolata Tarifi

Sıcak çikolatanın tarihinin çikolatadan bile eski olduğunu biliyor muydunuz? Meksika’da yaygın olarak tüketilen sıcak çikolata İspanyol işgali ile Avrupa’ya geliyor, tatlandırılıyor yumuşak ve şekerli bir form kazanarak günümüzdeki halini alıyor. Bu noktada sıkça sorulan sorulardan biri “Bir bardak sıcak çikolata kaç kalori?” oluyor. Bu sorunun cevabı, tarife göre değişiklik gösteriyor. Kakao ile yapılan sıcak çikolatanın kalorisi, çikolata kullanılan alternatifi ile aynı olmayabiliyor. Ayrıca sıcak çikolatada kafein var mı diye merak ediyorsanız bu noktada önemli bir bilgi vermek gerekiyor. Evet, sıcak çikolatada kafein bulunuyor ancak bunun miktarı da tarifi ile değişirken kakao ile yapılan versiyonlarında genellikle daha az oluyor. Ancak tartışmasız aynı olan bir şey varsa o da lezzeti! Kokusuyla iştah açan tadıyla kalpleri kazanan sıcak çikolata yapımı püf noktaları ve sunum önerileri ile şimdi sizlerle! 

Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır?

En lezzetli sıcak içeceklerden biri olduğu için “Sıcak çikolata nasıl yapılır?” sorusunun cevabı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Sıcak çikolatanın birden fazla tarifi bulunuyor. Sütsüz çikolata tarifinin yanında süt ile lezzetlendirilen alternatifleri de oldukça popüler. Süt kullanmak istemeyen kişiler ise suyla sıcak çikolata tariflerini tercih edebiliyor. Bu leziz içeceği hazırlamak için öncelikle çikolataları ufak parçalara ayırmak gerekiyor. Su ya da sütü tencerede kaynattıktan sonra ufak çikolataları ve şekeri eklemeniz gerekiyor. Kısık ateşte tüm malzemeler eriyene kadar karıştırdıktan sonra vanilya ve tuz eklemek yeterli oluyor! Ev yapımı lezzetli sıcak çikolata tarifinin diğer detaylarını öğrenmek için okumaya devam edin!

sicakcikolata2

Enfes Sıcak Çikolata Tarifi

Leziz sıcak çikolata yapmak için izlemeniz gereken bazı talimatlar bulunuyor. Çikolataları ufak ufak doğrarken bir yandan tencerede sütü kaynatın. Şeker ve çikolatayı süte ekleyin ve karıştırmaya devam edin. En son tuz ve vanilya ekleyerek kıvam alıncaya kadar karıştırın ve sıcak çikolatanız hazır!
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 30 dakika
Kategori İçecekler
Mutfak Meksika Mutfağı
Porsiyon 2 kişi
Kalori 144 kcal

Enfes Sıcak Çikolata Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Enfes Sıcak Çikolata Tarifi Malzemeleri
  

  • 250 ml süt
  • 20 gr bitter çikolata
  • 20 gr sütlü çikolata
  • 20 gr şeker
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 çimdik tuz

Enfes Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Çikolatalarınızı rendeleyin ya da ufak ufak doğrayın.
  • Mini boy bir tencerede sütü kaynatın.
  • Toz şeker ve çikolatayı süte ekleyin.
  • Kısık ateşte tüm malzemeler eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
  • Vanilya ve tuzu ekleyip içeceğiniz kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam edin.

Besin Değeri

Serving: 110gCalories: 144kcalCarbohydrates: 16.15gProtein: 4.56gFat: 7.89gCholesterol: 1.09mgSodium: 48.78mgPotassium: 283.7mgVitamin A: 121.36IUVitamin C: 0.91mgCalcium: 121.65mgIron: 1.82mg
Etiket Sıcak Çikolata Tarifi

Sıcak Çikolata Yapımı Püf Noktaları

Sıcak çikolata yapımı için dikkat etmemiz gereken bazı püf noktalar bulunuyor bunların en önemlisi kıvamı tutturmak olurken diğeri ise sütü ısıtırken kaynatmamak. Sütü fazla kaynatmanız durumunda süt kesilebilir ya da yanabilir. Fazla süt koymanız durumunda ise kıvamı fazla sulu olabilir.

Doğru Kıvam

Kullanacağınız ürüne bağlı olarak homojen bir kıvam elde etmek de oldukça önemli. Eğer kakao kullanıyorsanız topak topak olmamasına özen göstermeniz gerekiyor. Dilerseniz Karaca Mandy çırpıcı ile kolaylıkla şekilde homojen bir kıvam elde edebilirsiniz!

Kaliteli Çikolata

En lezzetli evde sıcak çikolata yapımı için gerekli olan en elzem ürün, kaliteli bir çikolata. Kullanacağınız çikolatanın yağ ve kakao oranı lezzet için belirleyici unsur. 

Çikolatayı Eritmek

Sıcak çikolata tarifinizi uygularken bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise çikolatayı eritmek. Çikolatanızı süt ısındıktan sonra süte eklemeye özen gösterin. Eritmeden önce ne kadar ufaltırsanız işiniz o kadar kolaylaşır. Doğrudan ateş üzerinde eritmeyin, çikolatanız yanar. Çikolatanızı eritirken kalın tabanlı bir cezve kullanırsanız ürünün yanmasını engelleyebilirsiniz. Size uygun cezveleri keşfetmek için Karaca’yı ziyaret edin!

Daha lezzetli bir sıcak çikolata için ise birkaç önerimiz daha bulunuyor. İlk olarak sıcak çikolata su ile yapılır mı sorularına yanıt olarak; alternatiflerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu noktada lezzeti artırmak için sıcak çikolatanıza tuz ekleyebilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak şekerli vanilin veya vanilya özütü ekleyerek sıcak çikolataya daha zengin bir aroma katabilirsiniz. 

Sıcak Çikolata ile En İyi Neler Gider?

Sıcak çikolatamız hazır peki hangi ürünlerle eşleştirebiliriz? Sıcak çikolata, lezzetli ve sıcak bir içecek olmasıyla birlikte çeşitli yiyeceklerle harika bir şekilde eşleşebilir. İşte sıcak çikolata ile iyi gidebilecek bazı lezzetli atıştırmalıklar ve tatlılar;
Tabi ki Marshmallow: Sıcak çikolatanın üzerine eklenen marshmallow, içeceğe ek bir lezzet ve kıvam katmanın yanı sıra güzel bir görüntü de sağlayarak içeceği daha da güzel hale getiriyor.
Çilek veya Muz Dilimleri: Çikolatanın tadını aynı tuz ve biber gibi artıran, daha da belirgin hale getiren bir diğer gıda ise muz! Çileğin ferahlatıcı etkisi ve muzun baskın aroması ile içeceğinizi uyumla zenginleştirebilirsiniz.
Waffle veya Pancake: İnce bir waffle veya yumuşak bir pancake, sıcak çikolatanın altında eriyerek lezzetli bir kombinasyon oluştururken şahane bir lezzet ortaya çıkarır. Mutlaka deneyin!
Tatlı Krakerler veya Bisküviler: Çikolatalı veya tarçınlı tatlı krakerler, sıcak çikolatanın yanında hafif ve lezzetli bir eşlikçi olabilir.
Sıcak çikolataya eşlik edecek eşleşmeleri kişisel zevklerinize göre şekillendirerek lezzetleri zenginleştirebilirsiniz. Sıcak çikolatanızın lezzetine layık birbirinden güzel mug’ları Karaca’da keşfetmeyi unutmayın!