glutensiz kurabiye

Leziz Glutensiz Kurabiye Tarifi

Kurabiye, her yaştan insanın keyifle yediği atıştırmalıklardan bir tanesi. Oldukça fazla kişi tarafından severek tüketilen bu lezzet pek de masum sayılmıyor. Kalorisi yüksek olan kurabiyeleri çok daha düşük kalorili ve sağlıklı hale getirmek ise mümkün! Peki, bu nasıl olacak? Elbette ki glutensiz kurabiye tarifiyle!

Çay yanına en güzel giden atıştırmalıklardan bir tanesini yapmak ve sağlıklı hale getirmek için özel glutensiz kurabiye tarifini tercih edebilirsiniz!

kurabiye3

Glutensiz Kurabiye Nasıl Yapılır?

Glutensiz kurabiye, özellikle yeni ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarının ortaya çıkışıyla birlikte yaygınlaşmış bir lezzet. Buna bağlı olarak pek çok kişinin “glutensiz kurabiye nasıl yapılır?” sorusunu sorduğu görülüyor. Glutensiz kurabiye tarifi resimli veya yazılı şekilde pek çok yerde yayınlansa da doğru ölçülere sahip bir tarif bulmak zor olabiliyor. Tarifimiz ise en güzel glutensiz kurabiyeyi yapmanıza imkan tanıyor.
Glutensiz unlar arasından bir tercihte bulunup klasik kurabiye malzemelerini ekleyerek glutensiz kurabiye çeşitleri elde edilebiliyor. Glutensiz kurabiye diyette yenir mi gibi sorular da sıklıkla araştırılıyor. Abartmamak şartıyla diyet yaparken de tüketmek mümkün. Bu durum sağlık koşulları, diyetisyen görüşü ve kişinin inisiyatifine göre farklılık gösterebiliyor. 

kurabiye1

Leziz Glutensiz Kurabiye Tarifi

Bu lezzet, en çok sevilen ve tüketilen atıştırmalıkların başında yer alıyor. Farklı pek çok tarifle hazırlanabilen kurabiyeleri daha sağlıklı bir hale getirmek de mümkün! Glutensiz kurabiye tarifi sayesinde her sofraya eşlik edecek leziz bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Koyu sohbetlerinizin leziz eşlikçisi glutensiz kurabiye, tüm püf noktaları ile sizlerle.
Hazırlama Süresi 40 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 1 saat
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 53 kcal

Leziz Glutensiz Kurabiye Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Leziz Glutensiz Kurabiye Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 sb esmer şeker
  • 1 tk vanilya özütü
  • 1 çk karbonat
  • 1 sb pirinç unu Badem unu, hindistan cevizi unu gibi seçenekleri de tercih edebilirsiniz.
  • 2 yumurta
  • 1 çb kakao Opsiyonel
  • ½ sb zeytinyağı
  • 1.5 sb çikolata Hurma veya kuru üzüm de kullanabilirsiniz.
  • ½ çk tuz

Leziz Glutensiz Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Glutensiz kurabiye yapımı için öncelikle çikolatanın yarısını benmari usulü bir sos tenceresi içerisinde eritin. Kalan yarısını uygun bir bıçağı alarak küçük parçalara bölün.
  • Bir kap içerisinde yumurta, şeker, yağ ve vanilya özütünü köpürene kadar çırpın. Erittiğiniz çikolataları bu karışım içerisine ekleyebilirsiniz.
  • Başka bir kap içerisinde un, karbonat, tuz ve kakaoyu karıştırın. Sonrasında çikolatalı karışımı bu toz karışımın içerisine ekleyin.
  • Malzemelerin tümü karıştıktan sonra parçaladığınız çikolataları karışım ile buluşturun. Tüm malzemeleri kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hamurunuzun çok yumuşak olması durumunda biraz daha un ekleyebilir veya karışımınızı buzlukta bekletebilirsiniz.
  • Fırın kabınıza yağlı kağıt serin. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak fırın kabına eşit aralıklarla yerleştirin.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırın içerisine kabı sürün ve 15 dakika pişme süresi sonrasında kurabiyelerinizi fırından çıkartın.
  • Kurabiyeleri 15 dakika soğumaya bıraktıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 10gCalories: 53kcalCarbohydrates: 6.05gProtein: 0.44gFat: 2.91g
Etiket Glutensiz Kurabiye Tarifi

Glutensiz Kurabiye Yapımı Püf Noktaları

Glutensiz kurabiye, kalorisinin az olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen atıştırmalıklardan biri oluyor. Lezzetli bir glutensiz kurabiye yapımı için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Bu noktalar arasında;

Çikolata Eritmek

Çikolatanın tümünü doğrudan kurabiyeye eklememek ve bir kısmını eriterek koymak, çikolata tadının ve kurabiye hamurunun bütünleşmesini sağlayan önemli bir etken olarak öne çıkıyor. Benmari usulü eritilen çikolata sayesinde daha bütün bir hamur elde etmek de mümkün oluyor.

Yumurtayı İyice Köpürtmek

Yumurtayı doğru bir şekilde çırpmak ve köpüklendirmek, kurabiye karışımının daha homojen ve bütün olmasını sağladığı için önem taşıyor. 

Kurabiye Kaskatı Olmadan Fırından Çıkartmak

Kurabiye yeni piştiğinde hafif nemli bir kıvamda oluyor. Bu noktada fırının dışında bekletmek ve daha fazla ısı almasını engellemek, kurabiyelerin kaskatı olmasını engelliyor. Fazla kurabiyeleri kurabiyelik içerisinde saklamak da bayatlama ve katılaşma sürecini yavaşlatmakta etkili oluyor.

kurabiye4

Glutensiz Kurabiye ile En İyi Neler Gider?

Glutensiz kurabiyenin yanında güzel gidecek pek çok lezzet bulunuyor. Çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden olan glutensiz kurabiye yanında çay servis etmek için Karaca çay fincan takımı seçenekleri oldukça şık bir görünüme sahip. Çeşitli içeceklerle birlikte tüketilebilen bu atıştırmalığın yanına farklı lezzetler ekleyerek de bir menü oluşturabilirsiniz. Özellikle gün tabaklarında ya da akşam oturmalarında glutensiz kurabiye yanında;
Zeytinyağlı sarma,
Kısır,
Poğaça,
Börek,
Glutensiz kek,
Mercimekli köfte,
İçli köfte gibi yiyecekleri tercih edebilirsiniz.
Ana yemeklerin veya aperatiflerin yanı sıra glutensiz kurabiye yanına kuruyemiş tabağı, hurma ve incir kurusu gibi besinler ekleyerek de sağlıklı bir beslenme düzenini desteklemek mümkün oluyor.
Her ne kadar sağlıklı olsa da “glutensiz kurabiye kilo aldırır mı?” sorusunun yanıtı ve kurabiyenin kalori değeri de sık araştırılıyor. Aşırıya kaçan tüketimlerde kurabiyelerin kilo almada etkili olduğunu söylemek mümkün. Bu nedenle kurabiyeyi ölçülü ve uzun aralıklarla tüketmek öneriliyor. Glutensiz kurabiye kaç kalori sorusunun yanıtı ise bir adet 10 gramlık kurabiyede 53 kcal olarak yanıtlanıyor. Bu lezzeti tarifi kısa süre içinde hiç yorulmadan hazırlamak için mutfak şefi hamur makinesini kullanabilirsiniz. Dilerseniz pişirme sırasında kullanabileceğiniz, ısıya dayanıklı Karaca fırın kabı çeşitlerini de inceleyebilirsiniz.

kurabiye5