tost makinesi 1 1024x576 1 1

Karaca Tost Makinesiyle Yapabileceğiniz Tost Önerileri

tost makinesi 1 1024x576 1

Kahvaltının vazgeçilmezleri arasında sayılan tostlar günün her saati için kurtarıcı bir yiyecektir. İki dilim ekmek arasına yerleştirilen peynir ve şarküteri ürünleri ile hazırlanan tostların en iyi eşlikçileri tavşan kanı bir çay ve buz gibi ayrandır.

Lezzetli bir tost hazırlamak için kaliteli malzemeler kadar iyi bir tost makinesine de ihtiyacınız vardır. Karaca tost makinesi çeşitleri ile damağınızı şenlendiren tostlara imza atabilirsiniz. Hazırsanız birbirinden güzel tost önerileri ile karşınızdayız!

Tost Hangi Malzemelerle Yapılır?

Hızlı bir kahvaltı yapıp evden çıkmanız gerektiğinde hızlıca bir tost hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz. Lezzetli bir tostun olmazsa olmazı iki dilim ekmek ve tost peyniridir. Yöreden yöreye değişen tost tariflerinde Mihaliç peynirinden, taze kaşara, dil peynirinden tulum peynirine kadar pek çok peynir çeşidi kullanılır.

Farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız sucuk, sosis ve salamla birlikte domates ve turşu da içeren Ayvalık tostunu da sevebilirsiniz. Hem göze hem de damağa hitap eden bir tost hazırlamak için Karaca tost makinelerinden faydalanabilirsiniz. Karaca tost makineleri ideal ısı derecesiyle ekmeği çıtır çıtır yaparken peynirin akışkan bir kıvam almasını sağlar.

Hem Hesaplı Hem Gurme Yumurtalı Tost Tarifi

Bayat ekmekle doyurucu bir öğün hazırlayabilir miyiz?” dedik, her öğüne uygun bir lezzet hazırladık. Refika Birgül ile BioDiamond tost makinesiyle gurme bir tarif hazırladık. Hazırsanız başlayalım!

6 Yumurtayı kırın

Bir tutam tuz, bir tutam kara biber ve 6 çorba kaşığı süt ekleyin

Kabın içerisine eklediğiniz malzemeleri çırpmaya başlayın.

Tost makinenizi hafifçe yağlayın.

Ekmekleri hazırladığınız harca bulayarak tost makinesine yerleştirin.

Ekmek dilimlerinizin üzerine rendelediğiniz kaşarı güzelce yayın.

Dilediğniz kadar maydanozu dilimledikten sonra, kaşarların üzerine ekleyin.

Son kata da arzu ederseniz pastırma, salam veya jambonu ekledikten sonra yumurtaya buladığınız ekmek dilimleri ile tostunuzu kapatın.

Yumurtalı ekmekleriniz tost makinenizde 8-9 dakika piştikten sonra afiyetle yemeye hazır!

Yapılışı hakkında detaylı bilgi için videomuzu izleyebilirsiniz!

O Bir Efsane; Karışık Tost!

Karışık tost denince akla sucuk, peynir ve ekmek gelse de farklı malzemelerle de yapıldığını görebilirsiniz. Lezzetli bir karışık tost yapabilmek için damak tadınıza uygun malzemeler seçebilirsiniz. Dil peyniri ve kavurma; beyaz peynir, domates ve kekik; salam, sosis, sucuk ve turşu; hindi füme ve taze kaşar; keçi peyniri ve pastırma gibi malzemeleri bir araya getirerek tadına doyulmaz karışık tostlar pişirebilirsiniz.

Karaca tost makinesi modelleri ekmeklerin arasındaki her malzemeyi tam kıvamında pişirerek yemeye hazır hale getirir. Dumanı üstünde tostları ister sabah kahvaltısında isterseniz gün içinde tüketebilirsiniz. Zeytin ezmesi, dil peyniri, beyaz peynir, fesleğen ve rokayı iki dilim ekmeğin arasına özenle yerleştirdikten sonra Karaca tost makineleri ile pişirebilirsiniz. Akdeniz tostu olarak adlandırılan bu lezzetli yiyeceği bir bardak tavşan kanı çay eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz.

karisik tost 1024x576 1

İştah Açıcı Bir 3 Peynirli Bol Lezzetli Tost

“En iyi peynirli tost nasıl yapılır?” sorusuna verilecek cevap oldukça nettir: Bol peynirli! İki veya üç çeşit peyniri bir arada kullanarak tostunuzun lezzetini başka bir boyuta taşıyabilirsiniz. Ekmeklerin iç yüzlerine az miktarda pesto sos sürdükten sonra mozzarella, cheddar ve tulum peyniri ekleyebilirsiniz. Karaca tost makinesini orta dereceli sıcaklığa ayarladıktan sonra birkaç dakika pişirebilirsiniz.

Peynirlerin ekmeğin arasından akıp dağılmasını istemiyorsanız makinenin kapağını fazla bastırmamaya dikkat etmeniz gerekir. Pesto sos sevmiyorsanız bunun yerine domates sos da kullanabilirsiniz. Termostatlı Karaca tost makineleri ısıyı ihtiyaca göre ayarlayarak tostunuzun kıvamında pişmesine yardımcı olur. Bol ve akışkan peynirli tostunuzu taze sıkılmış meyve suyu ya da sıcak bir çay eşliğinde keyifle yiyebilirsiniz.

kasarli tost 1024x576 1

En İyi Tost Makinesi Hangisi?

Tost makineleri mutfakların en sevilen ve en sık kullanılan elektrikli aletleri arasında yer alır. Birbirinden lezzetli tostları kaliteli bir tost makinesi eşliğinde kolayca pişirebilirsiniz. “En iyi tost makinesi hangisi?” diye düşünebilirsiniz. Karaca Multigrill ızgara ve tost makinesi en iyi tost makinesi alternatiflerinden biridir.

180 derece açılabilen kapaklara sahip olan Karaca Multigrill 9 farklı fonksiyon seçeneği ile balıktan köfteye, tosttan sebzeye kadar her yiyeceği tam kıvamında pişirmenizi sağlar. Buz çözme fonksiyonu da bulunan Karaca Multigrill pişirme süresi bitince sizi sesli olarak uyarır. Çıkarılabilir yağ birikme haznesini ve plakalarını kolayca temizleyebilirsiniz. Karaca Multigrill’de ızgaralayacağınız kabak, mantar ve biberi jambon ve kaşar peyniri ile buluşturup lezzetli bir ızgara sebzeli tost hazırlayabilirsiniz.

tost makinesi karaca 2 1024x564 1

Tost Makinesinin Gizli Özellikleri

Tost makineleri sadece lezzetli sandviçler pişirmek için kullanılmaz. Kalitesi ve şık tasarımı ile göz dolduran Karaca tost makinelerinin pratik özellikleri de vardır. Çift taraflı kullanılabilen plakaları sayesinde bu makinelerde et ve sebzeleri ızgara yapabilirsiniz.

Hem kahvaltınızı hem de akşam yemeklerinizi tek bir makine ile hazırlamanız mümkündür. Bazı ızgaralı tost makinesi çeşitlerinin plakaları granitten yapılır. Bu sayede yiyecekleriniz yapışmadan ve yanmadan ideal biçimde pişer. 180 derece açılabilen kapaklara sahip Karaca tost makinelerini mutfağınızdan eksik etmek istemezsiniz.