somestrtatili1

Karaca İle Sömestr Tatili Hem Eğlenceli Hem De Kolay

Yarı dönem bitti, şimdi tatil zamanı! Sömestr tatili öğrencilerin dinlenmeleri, eğlenmeleri, aileleriyle, yoğun okul dönemlerinin dışında birbirleriyle daha fazla vakit geçirmek için vakit ayırmaları için fırsat sunar.

Tatilde çocuklarla aktiviteler yaparken yardım alabileceğiniz, sömestr tatiline eğlence katacak birbirinden güzel ürünler Karaca’da sizleri bekliyor!

Ev Yapımı Oyun Hamurunu Hiç Denemiş Miydiniz?

Ev yapımı oyun hamuru, çocuklar için eğlenceli ve güvenli bir etkinlik olabilir ve yapımı oldukça basittir. Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bir oyun hamuru çocukların el ve parmak kaslarının gelişmesine yardımcı olurken yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini de besler. Üstelik Karaca Mutfak Şeflerinden ile evde oyun hamuru hazırlamak da oldukça basit, işte tarifi;

Malzemeler:

·   3 su bardağı un

·   ¼ su bardağı tuz

·   1 su bardağı su

·   2 yemek kaşığı sıvı yağ (bebek yağı da kullanabilirsiniz)

·   Farklı renklerde gıda boyası veya meyve ve sebzeler

Yapılışı:

Çukur bir kapta un, tuz, su ve yağı karıştırarak oyun hamuru yapın. Oyun hamurunuzu yoğurmak için Karaca Mutfak Şeflerinden yardım alabileceğinizi unutmayın! Hamurun kıvamını ayarlamak için yağ miktarını değiştirin, ölçü için ölçü kaplarından destek alabilirsiniz. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Bu süreci çocuğunuzla birlikte yapmak onlar için eğlenceli bir deneyim olacaktır.

Hamuru, istediğiniz renk sayısına göre ayırın. Gıda boyası ekleyerek renklendirin veya doğal alternatifler kullanın; örneğin pancar suyu, zerdeçal, kahve veya ıspanak suyu gibi. Gıda boyası kullanırsanız yavaş yavaş ekleyerek hamurun yapışkan olmasını önleyin.

Sırada, hamurla oynamanın keyfini çıkartmak var! Çocuğunuzun yaratıcılığını kullanarak çiçekler, böcekler ve hayvanlar gibi farklı şekiller yapabilirsiniz.

Oyun hamurunuzla aktiviteler yaparken çocukların motor becerilerini geliştirmek için merdanelerden yardım alabilir, kurabiye kalıpları ile yaratıcılıklarını destekleyebilirsiniz.

Oyun hamurunun keyfini çıkardınız, çocuğunuzla kaliteli vakit geçirdiniz, temizlik zamanı geldiğinde en pratik yardımcınız olacak Karaca Robot Süpürge ile temizliği düşündürmeyen teknolojiyi keşfedin, sömestr’ın tadını sizler de çıkarın!

somestrtatili2