french toast 1

Kahvaltınızı Renklendirin: French Tost Tarifi 

French tost, kahvaltıda yeni lezzetler denemek isteyenler için son derece ideal bir tariftir. Oldukça pratik ve lezzetli bir yiyecektir. Bu tarif Türk mutfağındaki yumurtalı ekmekle oldukça benzer özelliktedir. Ancak yumurtalı ekmek daha çok tuzlu olarak tercih edilirken Fransız tostu şekerli süslemelerle servis edilir. 

french toast 1

Fransız tostu nedir gibi sorular aklınıza gelebilir. Taze ve kalın bir dilim ekmeği yumurtaya bulayarak kızartmanız hâlinde bu tarifi elde edebilirsiniz. Fransız tostu için önemli olan adımlardan biri süslemedir. Akçaağaç şurubu veya bal ile üzerinden geçebilir ve dilediğiniz meyveleri ekledikten sonra pudra şekeri dökebilirsiniz. 

French Tost Nasıl Yapılır?

french toast 3

Evinizde bulunan malzemelerle kolaylıkla yumurtalı Fransız tostu yapabilirsiniz. Oldukça pratik bir tarif olduğu için kahvaltıya davetsiz misafirleriniz geldiğinde onlara bu pratik yiyeceği ikram edebilirsiniz. Tarifi farklı reçetelerle hazırlamak mümkündür ancak French toast tarifi çoğunlukla ekmek dilimlerinin çırpılmış yumurtaya bulanıp tavada pişirilmesi temeliyle hazırlanır.

Fransız tostu nasıl yapılır sorusunun cevabını bulmadan önce bu tarifi hazırlamak için ihtiyacınız olabilecek mutfak gereçlerini hazır etmeniz gerekir. Karaca mutfak grubu ürünleri arasında ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeleri bulabilirsiniz. Yanmaz ve yapışmaz özellikteki bir tavaya sahip olmanız bu tarifi yapabilmeniz için kilit rol oynar. 

Bu tür bir tavaya sahip değilseniz pişirme grubunda yer alan Karaca Swiss Crystal Serisi ürünlere göz atabilir, ihtiyaçlarınız yönünde seçimler yaparak mutfakta zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak modellere sahip olabilirsiniz. 

Yüzeyinde yer alan cam kristalleri sayesinde yanmaz ve yapışmaz formdadır. Swiss Crystal tavalar gün içerisinde hep elinizin altında tutabileceğiniz ürünler arasında yer alır. Uzun süreli kullanımlarda dâhi oldukça yüksek bir performans sergiler. Yapışmaz kristal yüzeyi sayesinde sadece suyla ya da bir bezle yardımıyla silerek temizleyebilirsiniz.
Karaca Swiss Crystal Tava 30 Cm Creamy dayanıklı ürün seçenekleri arasındadır. Hiç yağ  kullanmadan tarifleri pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz tek tava şeklinde satın alabilirsiniz. Böylelikle tadına doyum olmayan bir Fransız tostu tarifi hazırlayabilirsiniz.

french toast 2 1

French Tost

Pazar kahvaltılarında yapabileceğiniz, yumurtalı ekmeğe benzeyen fakat tatlandırılmış ve süsleme noktasında serbest olabileceğiniz, oldukça lezzetli bir tariftir.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 20 dakika
Kategori Kahvaltı
Mutfak Fransız Mutfağı
Porsiyon 8
Kalori 220 kcal

French Tost Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

French Tost Malzemeleri
  

  • 8 dilim tost ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • ½ su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Süslemek için:
  • 3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
  • İsteğinize bağlı olarak muz yaban mersini, ahududu, şeftali, çilek ve benzeri meyveler kullanabilirsiniz.
  • 1 tatlı kaşığı damak tadınıza göre daha az veya fazla olabilir pudra şekeri

French Tost Nasıl Yapılır
 

  • Fransız tostu yapımı için gereken malzemeler neredeyse her evde bulunur. Bu yemeği hazırlamak için sadece birkaç dakikaya ihtiyacınız vardır.
  • Fransız tostu malzemeleri pişirme adımlarına göre hazır edilmelidir. Böylelikle yiyeceği daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
  • Yumurtaları bir kâseye kırarak çırpın. Ardından sırasıyla süt, şeker ve vanilyayı da ekleyin. Toz vanilin yerine çubuk vanilya kullanmanız tarifinizin daha lezzetli olmasını sağlayabilir.
  • Ekmek dilimlerini tavada tereyağı ile pişirmeye başlayabilirsiniz.
  • Dilimlerin her iki yanının da altın renginde kızarmasına dikkat edin.
  • Pişen ekmekleri servis tabağına alın.
  • Üzerine bal ve meyveleri koyduktan sonra bir miktar pudra şekeri dökmeniz hâlinde oldukça lezzetli bir French tost tarifi elde edebilirsiniz. Tarçınlı Fransız tostu da lezzetli bir seçenek olarak öne çıkar.

Video

Besin Değeri

Serving: 133gCalories: 220kcalCarbohydrates: 40.53gProtein: 8.05gSaturated Fat: 253.91gSodium: 253.91mgPotassium: 375.64mgVitamin A: 40.42IUVitamin C: 4.97mgCalcium: 117.26mgIron: 1.64mg
Etiket french tost

Fransız Tostu Yapımı Püf Noktaları 

Fransız tostu yapılışı kolay olmakla birlikte birkaç püf noktaya dikkat edebilirsiniz. Özellikle tercih edeceğiniz tereyağı oldukça önemlidir. Doğal bir tereyağı tercih etmeniz hâlinde lezzeti iki katına çıkarabilirsiniz. Tereyağı hızlı bir şekilde yanabileceği için erime süresine dikkat etmek önemlidir. Yağı tavaya ekmeklerle birlikte eklemek yanma sorununun önüne geçmek için iyi bir yöntem olabilir.

French Tost Sunum Önerileri 

french toast 2

French tost nasıl yapılır sorusuna cevap verdikten sonra sıra nasıl bir sunum yapacağınıza gelir. Özellikle misafirlerinize ikram etmek için güzel bir tabak tercihinde bulunabilirsiniz. Dilerseniz sade beyaz renk tabak tercih edebilir ve renklendirme işlemini meyvelerle yapabilirsiniz. 

Bir dilim Fransız tostunu tabağa yerleştirdikten sonra yiyeceği balla da lezzetlendirebilirsiniz. Orman meyveleri bu yiyecek için ideal süsleme malzemeleri olabilir. Son dokunuş olarak ise pudra şekeri dökmeyi deneyebilirsiniz. İçecek olarak bir fincan taze demlenmiş kahve tercih edebilirsiniz.

Kahve makineniz yoksa Karaca’da yer alan kahve makineleri arasından birini seçerek satın alabilirsiniz. Kapsül kahve makinesi seçeneklerine ulaşım sağlayabileceğiniz gibi filtre kahve makinesi modelleri arasından da bir seçim yapabilirsiniz.

Karaca üzerinden birbirinden farklı mutfak ve ev araç gereçlerini satın alabilirsiniz. Ürün çeşitliliği oldukça zengin olduğu için ihtiyaç duyabileceğiniz her malzemeleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Karaca küçük ev aletleri ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz.