hangi kahve2 head 1

Hangi Kahve Hangi Bardakta İçilir?

hangi kahve2 head 1

Birçok farklı kahve türü birçok farklı damak zevkine hitap edebilir.  Her birinin kendine özgü bir tadı vardır. Bu nedenle içtiğiniz kahvenin türü kahvenizin lezzetini büyük oranda etkileyebilir. Örneğin, yoğun kavrulmuş bir kahve içerseniz, az kavrulmuş bir kahveden daha yoğun bir tada ulaşırsınız.

Kahvenizi içtiğiniz bardağın türü de kahvenizin lezzetini etkileyebilecek faktörler arasındadır. Örneğin kahvenizi cam kupadan içerseniz içeceğiniz seramik kupadan içtiğinizden farklı bir lezzete sahip olacaktır.

Hangi kahvenin hangi bardakta içileceğine dair bazı ipuçları ise kısaca şöyle sıralanabilir:

  • Kahvenizin tüm lezzetinin tadını çıkarmak istiyorsanız, onu şeffaf cam bir kupadan için. Bu, kahvenin rengini görmenizi ve yoğunluğuna göre tadını ayarlayabilmenizi sağlar.
  • Kahvenizi sıcak tutmak istiyorsanız yalıtımlı bir kupadan için. Böylece uzun süre geçse bile kahveniz soğumadan bekler ve yoğun günlerde bile kahvenizin tadını bardağınızı sürekli yenilemeye ihtiyaç duymadan çıkarabilirsiniz. 
  • Soğuk veya buzlu kahvenin tadını çıkarmak istiyorsanız mutlaka soğuğu koruyacak veya buzu tutacak büyüklükte bir bardak kullanın. Bu sayede kahvenizi sulandırmadan buz ekleyerek özellikle sıcak günlerde kahvenizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Ancak tüm bunlara ek olarak her kahvenin tadının ve keyfinin çıkarılabilmesi için özel olarak tasarlanmış bardaklar vardır. Örneğin filtre kahve bardağı ile Türk kahvesi bardağının şekli bibirinden çok farklıdır. Peki hangi kahve hangi bardakta içilir?

Filtre Kahve Bardağı

Birçok insan için kahve yapmanın en kolay yolu filtre kahve hazırlamaktır. Birkaç kolay adımda ve çok kısa sürede filtre kahve hazırlamak mümkündür. Özellikle yoğun çalışılan veya tembellik yapılan günlerde tercih edilebilen filtre kahve isteğe göre çeşitli aromalarla da tatlandırılabilir.

Üçüncüsü, doğru miktarda kahve kullanmak önemlidir. Her ne kadar ortalama ölçülere göre gidilebilse de kişisel zevke göre de ayarlanabilir. Ancak başta tariflere uygun bir hazırlık yapmak çok daha faydalı olacaktır. 

Dördüncüsü, su kaynama noktasına getirilmeli ve ardından bardağa dökülmeden önce yaklaşık 30 saniye soğumaya bırakılmalıdır. Bu, kahvenin yanmasını engelleyerek aromasının çok daha iyi ortaya çıkmasını sağlayacaktır. 

Peki son olarak filtre kahve hangi bardakta içilir? Filtre kahvenin konulacağı bardak ortalama büyüklükte veya daha geniş bir hacme sahiptir. Uzun süreli içimler için düşünülebilecek filtre kahve bu geniş hacimli bardağa konularak soğuyana kadar rahatlıkla içilebilir. 

Filtre kahve bardağının en önemli işlevi içeceğinizi sıcak tutacak olmasıdır. Geniş bir bardak seçip kahveyi ağzına kadar doldurursanız daha yavaş soğuyacaktır. Filtre kahve fincanı nasıl olmalı sorusunun kısa ve öz cevabı olarak bu bilgiler rahatlıkla verilebilir.

Latte Bardağı

Latte kahve fincanları, dünya çapında kahve tiryakileri için en popüler seçeneklerden biridir. Bir latte yapmanın birçok farklı yolu vardır, ancak en yaygın olanı espressoyu buğulanmış sütle birleştirmek ve üzerine bir köpük tabakası koymaktır.

Latte kahve fincanları çeşitli boyutlarda gelebilir. En yaygın olanı geniş hacimli, kulplu ve aşağıya doğru daralan yapıdadır. Genellikle cam bardaklardır. Bu bardakların boyutu, çok fazla kafein almadan küçük bir fincan kahvenin tadını çıkarmak isteyenler için idealdir.

Latte kahve fincanı seçerken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır. İlk olarak bardağınızın boyutuna karar vermeniz gerekir. Günde yalnızca bir veya iki fincan kahve içecekseniz, geniş hacimli büyük ebatlı bir fincan kullanabilirsiniz. Ancak günde iki fincandan fazla içiyorsanız, daha küçük bir bardak almanız kahvenin yan etkilerinden fazla etkilenmemeniz için ideal olabilir. 

hangi kahve1 kurabiyeli 1024x576 1

Ardından, latte kahve fincanının yapıldığı malzemeyi düşünmeniz gerekir. En popüler seçenek porselendir ancak cam ve plastik seçenekleri de mevcuttur. Kahvenizi daha uzun süre sıcak tutacak bir fincan istiyorsanız porselen en iyi seçimdir. Ancak tasarım olarak daha farklı ve şık bir görüntü için cam bardaklar ideal olabilir. 

Espressonuzun rengini daha iyi gösterecek bir fincan arıyorsanız, bardak iyi bir seçimdir. Plastik en ucuz seçenektir, ancak ısıyı diğer iki malzeme kadar iyi tutmaz.

Son olarak latte kahve fincanınızda nasıl bir tasarım istediğinize karar vermelisiniz. Mevcut birçok farklı tasarım vardır. Kişisel ihtiyacınıza ve isteğinize uyan bir tane arayarak beğenceğiniz bi modeli bulmanız mümkün olur. 

Cappuccino Bardağı

Cappuccino veya kapuçino, İtalya’da ortaya çıkan ve şu anda tüm dünyada popüler olan espresso bazlı bir kahvedir. Espresso ve buğulanmış süt ile bir cappuccino yapılır ve üzerine köpüklü süt eklenir. Genellikle küçük bir porselen fincanda servis edilir ve kremsi bir dokuya sahip güçlü bir kahve isteyen kahve severler için en uygun seçimlerden biridir.