biogranit blog tostlu 1

Granit Tava, Tencere Sağlıklı mı? | Gerçek Granit Nasıl Anlaşılır?

biogranit blog tostlu 1

Granit tava, tencere Sağlıklı mı? Tencere ve tava setleri mutfakların olmazsa olmazıdır. En lezzetli yiyecekleri pişirip ailenize ve misafirlerinize sunabilmeniz için kaliteli tencerelere ihtiyacınız olacaktır. 

Çelik tencere çeşitleri en sık görülen ürünler olsa da yeni nesil granit tencerelerin de oldukça kaliteli ve kullanışlı olduğunu söylemek mümkündür. Granit sağlıklı mı diye merak ediyorsanız yazının devamını inceleyebilirsiniz…

Granit Tava Sağlıklı mı?

Granit doğal bir taş türüdür. Kristalimsi yapıya sahip olan bu taş oldukça sert ve dayanıklıdır. Sağlıklı beslenebilmek için gıda ürünlerinin kalitesi kadar bunları pişirdiğiniz ekipmanın da kalitesine dikkat etmeniz gerekir. 
İdeal ısı dağıtım özelliği ile yiyecekleri yakmadan ve yapıştırmadan pişirir. Bu açıdan, granit tava sağlıklı mı sorusuna evet cevabını vermek mümkündür. 

Karaca bio granit tava çeşitleri ile yemekleri tam kıvamında pişirebilirsiniz. Çizilmelere karşı son derece dayanıklı olan bu tavalarda metal servis gereçlerini korkmadan kullanabilirsiniz. Bulaşık makinesinde yıkanabilme özelliğine sahip oldukları için zahmetsizce kullanabilirsiniz.

grenit blog yemekli tava 1024x576 1

Granit Tencere Sağlıklı mı?

Granit tavalar gibi tencere çeşitleri de oldukça dayanıklı ve kullanışlıdır. Granit tencere sağlıklı mı diye endişe duymadan keyifle kullanabilirsiniz. 
Gerçek granitten yapılan tencereler herhangi bir kimyasal madde barındırmadığı için sağlıklı yemekler pişirmenize olanak tanır.

Karaca bio granit tencere seti ile lezzetli yemekler pişirebilirsiniz. 

granit blog bal kabagi 1 1024x576 1

Granit Tencere Özellikleri Nelerdir?

Kimyasal içermedikleri için son derece sağlıklı ürünlerdir. Hammaddesi doğal granit taşı olduğu için tanecikli bir görünümü vardır. Yüksek ısıya dayanıklı olduğundan yanmazdır. Çizilmelere karşı dirençlidir. Bu nedenle metal servis gereçleri ile temas edebilir. 

Isı tencerenin her yerine eşit miktarda dağılır. Yemeğin dibini tutturmaz. Bu nedenle yağsız da kullanabilirsiniz. Kaygan bir yüzeyi vardır ve kolayca temizlenir. Yapısı gereği ağır bir malzemedir.

Granit Çaydanlık Kullanışlı mı?

Granit çaydanlık kullanışlı mı sorusu aklınıza takılabilir. Isıyı eşit derecede dağıtan bir malzeme olan granit aynı zamanda bu ısıyı uzun süre muhafaza eder. Böylece ocağın altını kapatsanız bile çayı ve suyu sıcak tutar. Her yudumda lezzetli bir çay içebilirsiniz. Hem sap tasarımı hem de gövde yapısı ile dikkat çeken granit çaydanlık modelleri mutfağınıza ışıltı katar.

Geniş bir kullanım alanına sahip olan granit, sadece tencere ve tava olarak değil çaydanlık modelleriyle de mutfaklarındaki yerini alır. Şık tasarımları ve kullanışlı yapıları ile tavşan kanı çay demlemek için granit çaydanlıkları tercih edebilirsiniz.  Karaca bio granit çaydanlık seti leke tutmayan dış yüzeyi ve geniş hacmi ile pratik bir kullanım imkanı sunar.

Granit Kek Kalıbı Kullanımı

Bulut gibi kabaran yumuşacık kekler pişirmek ister misiniz? O halde, granit kek kalıplarını tercih edebilirsiniz. 

Isıyı eşit dağıtan yapısı sayesinde kekin her yeri eşit pişer ve eşit kabarır. Granit kek kalıbı kullanımı hakkında yeterli bilgiye sahip olmayanlar bu ürünü kullanıp kullanmama konusunda kararsızlık yaşayabilir. 

Granit kek kalıbını ilk kullanımdan önce elde yıkayıp kurulamanız ve yağ ile hafifçe ovalayarak bekletmeniz gerekir. Kek pişirmeye karar verdiğinizde hamuru hazırlayıp doğrudan kalıba boşaltabilirsiniz. Her pişirme işlemi için granit kek kalıbını yağlamanıza gerek yoktur.

Gerçek Granit Tencere Nasıl Anlaşılır?

Gerçek granit tencere nasıl anlaşılır sorusu aklınızı kurcalayabilir. Bir tencerenin gerçekten granit olup olmadığını ilk olarak ağırlığından anlayabilirsiniz. Eğer elinize hafif geliyorsa bu tencerenin gerçek granitten yapıldığını söylemek zordur.

Rengi de gerçekliği ile ilgili fikir verebilir. Gerçek granit ürünler çoğunlukla gri, antrasit, kahverengi renk tonlarını barındırır. Gerçek bir granit tencerenin yüzeyinde kolay kolay çizik oluşmaz. Eğer çabuk çiziliyorsa bu teflon üzerine granit kaplama bir ürün olabilir

Gerçek bir granit tencereye sahip olmak isterseniz Karaca’nın Granit Tencere ürünlerine göz atabilirsiniz.