dugun hediye 3

Düğün Hediyesi Nedir ve Nasıl Seçilir?

Evlilik, birbirini seven iki insanın ortak bir hayata adım atarak bağlılıklarını ilan ettikleri unutulmaz bir gün! Bu unutulmaz günü daha da keyifli hale getirecek olansa elbette düğün hediyeleri! Peki, evlenecek çiftlere düğün hediyesi ne alınır? Gelin, konuyu tüm detaylarıyla kaleme alalım ve yeni evlenenlere hediye almanız için en doğru seçim nasıl yapılır, konusunda sizlere birkaç tüyo verelim. İşte birbirinden güzel ve dikkat çekici düğün hediyesi fikirleri:

Düğün Hediyesi Ne Alınır?

dugun hediye 1

Evli çiftlere hediye alırken, çiftin ilgisini, tarzlarını ve ortak özelliklerini göz önünde bulundurabilirsiniz. Düğün çiftinin kişisel zevkleri, hediye seçimini doğrudan etkiler. Bu nedenle düğüne ne hediye alınır, sorusunun en net cevabı aslında çifti ne derece tanıdığınızla doğru orantılı. Pek çok kişinin düğün hediyesi alırken tercih ettiği bazı popüler düğün hediyesi fikirleri ise şunlardır;

Ev Hediyeleri:

ev hediyesi

Evlenen arkadaşa düğün hediyesi seçerken ilk akla gelen hediye elbette ev hediyesi. Yeni ev kuran arkadaşınızın ihtiyacı olan şık ve kullanışlı mutfak ürünleri, sofraya zarafet katacak sofra grubu tasarımları ya da dekoratif ev aksesuarları hediye olarak tercih edebileceğiniz oldukça kullanışlı ürünler. Oldukça geniş seçeneğe sahip olduğunuz ev hediyeleri konusunda hediye kriterlerinizi düğün çiftinin ihtiyaçlarını öğrenerek belirlemenizi tavsiye ederiz. Böylece zaten sahip oldukları bir eşyayı tekrar almamış olursunuz ve eksiklerini tamamlama fırsatı sağlarsınız.

Dekoratif Aksesuarlar:

Evli çiftler için ev hediyesi ararken sıklıkla dekoratif ürünlerin daha çok tercih edildiğini fark etmişsinizdir. Bunun nedeni hem risksiz hem de oldukça şık olmalır. Üstelik evin havasını değiştirecek ve uzun yıllar saklamalarına imkan tanıyacak olması da cabası. Peki, hangi dekoratif aksesuarlar kullanışlı ve şık bir düğün hediyesi olabilir?

Evin havasını tazeleyecek mis kokulu mumlar, mumların şıklığına zarafet katacak mumluklar, kullanıldığı her alana elegan bir kazandıran tablolar, her anı ve anıyı saklayan çerçeveler, eve bahar tazeliği getiren vazolar, saksılar, dekoratif çiçekler ile hediye konusunda çok geniş bir ürün yelpazesine sahipsiniz.

Bu seçenekler arasından seçim yaparken yukarıda da belirttiğimiz gibi çiftin kişisel zevklerini ve ev dekorasyonlarını göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin!

Kişiselleştirilmiş Hediyeler:

Kişiselleştirilmiş hediyeleri özellikle yakından tanıdığınız evli çiftlere almanızı öneriyoruz. Gelin ve damadın kişilik özellikleri ve tarzlarını göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. Düğün tarihli çerçeveler, isme özel kupalar, fotoğraf baskılı hediyeler ya da takı gibi aksesuarlar sıklıkla tercih edilen hediye seçeneklerinden. Sizde yeni evlenen yakınınıza çiftin isimlerinin ya da baş harflerinin yer aldığı ve hatta üzerine düğün tarihinin işlendiği hoş ve kişiselleştirilmiş bir hediye alabilirsiniz.

Eğlenceli Ürünler:

hot dog

Düğün hediyesi ne alabilirim, diyenlerin seveceğinden emin olduğumuz bir diğer popüler seçenek eğlenceli ürünler. Özellikle birlikte vakit geçirmeyi çok daha keyifli hale getirecek eğlenceli hediye seçenekleriyle hem çiftin mutluluğuna mutluluk katacak hem de unutulmaz bir hediye almış olacaksınız! Peki, bahsettiğimiz bu eğlenceli ürünler neler olabilir?

Sinemaya ilgisi olan çiftler için güzel bir film koleksiyonu (çiftin sevdiği filmlerin olduğu bir film seti hazırlayabilirsiniz), sinema ses sistemi ya da aksiyona göre değişen sinematik led ışıklar olduça kullanışlı ve eğlenceli seçenekleriniz arasında. Bunun yanı sıra film keyfine keyif katacak, popcorn makinesi de kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir diğer hediye seçeneği.

Oyun meraklısı çiftler için kalabalık arkadaş gruplarıyla eğlenerek oynayabilecekleri kutu oyunları ya da konsol oyunları da tercihleriniz arasında.

Eğlenceli mutfak ürünleri de mutfakta vakit geçirmekten hoşlanan yeni evli çiftler için harika bir seçenek. Özellikle yemek yaparken işlerini kolaylaştıracak ve lezzetleri keyifli bir eğlenceye dönüştürecek tercihleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Bizim eğlenceli düğün hediyesi için size önerimiz Cookplus Mutfaksever 2li Sosisli Sandviç (Hot Dog) Yapma Makinesi! Lezzetli sosisli sandviçler hazırlarken size daima teşekkür edeceklerinden şüphemiz yok!

Düğün Hediyesi Nasıl Seçilir?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi düğün hediyesi seçmek çoğunlukla çifti tanımakla ilgili. İlgi alanları, beğendikleri ya da beğenecekleri şeyleri bilmek, eksiklerini bulmak ve çiftin kişisel özelliklerini göz önünde bulundurmak, onlara en uygun hediyeyi seçmek için de oldukça önemli.

Düğün hediyesi seçiminizi belirlerken, ortak bir düğün hediyesi, geline düğün hediyesi ve damada düğün hediyesi şeklinde ayrıştırıcı bir kriter belirlemenizi tavsiye ederiz. Böylece nasıl bir hediye alacağınıza daha kolay karar verebilirsiniz.

Kadınlara Özel Düğün Hediyeleri Nelerdir?

dugun hediye 0

Geline hediye ne alınır, diyenler için kadınlara özel düğün hediyesi seçmenin erkeklere hediye almaya kıyasla çok daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü seçeneğiniz çok fazla! Ev hediyeleri, kişiye özel hediyeler, aksesuarlar ve çok daha fazlası geline hediye edebileceğiniz seçenekleriniz arasında.

Zamanı verimli hale getirecek pratik küçük ev aletleri, mutfağa keyif katacak filtre kahve makineleri, evde işleri kolaylaştıracak temizlik ürünleri, evin havasını değiştirecek aksesuarlar, evin konforunu artıracak tekstil ürünleri ve kişiye özel pek çok seçenekle hem keyifli hem de kullanışlı bir hediye tercih edebilirsiniz.

Erkeklere Özel Düğün Hediyesi Nasıl Seçilir?

Ve işte o kritik soru; “Erkeğe düğün hediyesi ne alınır?” seçeneklerimiz sınırlı gibi görünse de aslında hiç de değil. Damat için hediye seçimi yaparken ev konforunu göz önünde bulundurarak seçeneklerinizi belirleyebilirsiniz. Örneğin, evde keyfine lezzet katacak gurmelikte kahve makineleri, çay gurmelerinin vazgeçilmezi olacak çay makineleri, mutfakta hünerlerini sergileyebileceği profesyonel mutfak ürünleri, kişisel zevklerine hitap edecek fincan ya da kupa setleri, konforuna rahatlık katacağınız TV battaniyeleri ve çok daha fazlası yeni evlenen arkadaşınız için harika bir düğün hediyesi olacaktır. Seçimi yaparken damadın kişisel özelliklerini göz önünde bulundurmayı unutmayın!

Teknolojik Düğün Hediyesi Seçenekleri Nedir?

dugun hediye 2

Çağımız teknoloji çağı olunca, hediye seçeneklerine teknoloji ürünlerini dahil etmemek mümkün değil. İşte en iyi seçenekleriyle hem kullanışlı hem de pratik düğün hediyelerinin en sevilenleri arasında yer alan teknoloji ürünleri;

  • Mutfağa kolaylık katan mutfak şefleri
  • Her işi tek tıkla bitiren mutfak robotları
  • Lezzete sağlık, sofraya çeşitlilik getiren Fritöz modelleri
  • Tostundan ızgarasına, sofrada her lezzete yer açan tost makineleri
  • Tatlıya eğlence katan waffle makinesi
  • Uzun süren tazeliği ve pratik kullanımlarıyla çay makineleri
  • Mutfağa sağlık ve kolaylık katan meyve sıkacakları
  • Yaz, kış enfes içecekler hazırlamanıza imkan sağlayan Smoothie blender modelleri
  • Keyfe lezzet, lezzete gurme bir zenginlik katan kahve makineleri
  • Evde temizliği kolaylaştıran süpürge modelleri

Ev Dekorasyonu İçin Düğün Hediyesi Fikirleri

Yeni evli çiftlerin ev dekorasyonuna küçük bir katkıda bulunmak isterseniz çok şık hediye seçeneklerine sahipsiniz. Tabii hediyenizi seçerken çiftin ev dekorasyonunu da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Evde kullanılan hakim renkler, evin genel stili, çiftin zevkleri ve evdeki eksiklikleri mutlaka değerlendirmeye almalısınız. Hatta hediyeyi almadan önce evlenecek arkadaşınızdan almak istediğiniz hediye konusunda fikir alabilirsiniz. İşte sizin için harika birkaç öneri;

  • Evin her alanında hevesle kullanabileceği şık fenerler, lambaderler, abajurlar ya da evin dekorasyonuna uygun avize modelleri aydınlatma kategorisi için değerlendirebileceğiniz hediye modelleri arasında yer alıyor! Aydınlatma ürünlerini incelemek için tıklayın!
  • Banyo aksesuarları, bornoz setleri, sabahlık ya da havlu modelleri ile banyonun şıklığına şıklık, konforuna konfor katabilirsiniz. Banyo ürünlerini incelemek için tıklayın!
  • Nevresim takımları, pike setleri, yastık ve yorgan modelleri ile arkadaşınızın ev tekstili eksikliklerini tamamlayabilir ve evine ekstra şıklık kazandıracak harika seçenekler sunabilirsiniz. Ev tekstili ürünlerini incelemek için tıklayın!
  • Salon dekorasyonuna uygun kırlent modelleri ve konfora şıklık katacak TV battaniyesi seçenekleriyle ev dekorasyonunun tamamlayıcı parçalarını seçebilirsiniz.
  •  Evin her alanında kullanılabilecek dekoratif aksesuarlar ile uzun yıllar saklanabilir bir hediye tercihinde bulunabilirsiniz. Örneğin; enfes sofraların şıklığını artıracak sofra aksesuarları, elegan ve zarif görünümleriyle kullanıldığı her alana güzellik katan biblolar, gösterişli şamdanlar, eve tazelik getiren saksılar vb seçenekler bu kategoride değerlendirilebilir.

Mutfak Eşyaları: Kullanışlı Bir Düğün Hediyesi

dugun hediye 4

Arkadaşa düğün hediyesi olarak tercih edebileceğiniz mutfak eşyaları için biraz ihtiyaca yönelik hareket etmenizde fayda var.  İhtiyaç dahilinde alabileceğiniz ve oldukça kullanışlı olan bazı mutfak araçları için bizim önerilerimizse şu şekilde;

  • Tencere ve tava ürünleri, kek kalıpları gibi her mutfağın olmazsa olmazı temel pişirme ürünleri. Özellikle kahvaltıları lezzetli bir eğlenceye dönüştürecek krep tavaları, beş çayına lezzet katacak kek kalıbı modellerini değerlendirebilirsiniz.
  • Mutfakta büyük kolaylık sağlayan hem pratik hem de lezzet dolu elektrikli pişirme ürünleri. Izgaralar, fritözler ve çok daha fazlası oldukça kullanışlı bir düğün hediyesi olacaktır.
  • Lezzetli yemeklerin hazırlık süreçlerinde kolaylık sağlayacak patik kullanımlı hazırlama gereçleri. Örneğin, standlı bıçak setleri, mutfakta hünerlerini sergileyecek çiftler için seçilebilecek en kullanışlı hazırlık gereçlerinden biri.
  • Yaz, kış birbirinden lezzetli içecekler hazırlamayı kolaylaştıracak manuel ya da elektrikli içecek hazırlama ürünleri. Buz kırma özelliği olanlarını özellikle öneriyoruz. Böylece yazın sıcağında buz gibi enfes içecekler hazırlayabilirler.
  • Yoğurt makinesinden ekmek yapma makinesine, mutfak şeflerinden mutfak robotlarına, el mikserlerinden elektrikli pişiricilere ve çok daha fazlasına kadar, mutfakta pratik bir kolaylık sağlayacak gıda hazırlama ürünlerinin en sevilen hediye grubuna gireceğinden eminiz! Değerlendirmenizde fayda var.

Düğün Hediyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Düğün hediyesi alırken seçeneklerin çok, kriterlerin sınırlı ve zorlayıcı olduğunu biliyoruz. Genel hatlarıyla düğün hediyesi seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerden bahsederek, seçenekleri daraltmanıza yardımcı olabiliriz. İşte düğün hediyesi seçerken dikkat etmeniz gereken en temel etkenler;

  • Hediye alacağınız kişiye olan yakınlık dereceniz oldukça önemli. Samimi olduğunuz ve kişisel özelliklerini iyi bildiğiniz bir tanıdığınıza hediye almak her zaman çok daha kolaydır. Samimiyet dereceniz, alacağınız hediyeye doğrudan yansıyacaktır.
  • Hediyeyi geline mi, yoksa damada mı alacağınız da dikkat etmeniz gereken kriterlerden biri. Tabii her ikisinin de kullanacağı ortak bir hediye de tercih edebilirsiniz. Bu durumda çiftin ortak özelliklerini göz önünde bulundurarak seçeneklerinizde elemeye gidebilirsiniz.
  • Hediye alacağınız kişinin zevkleri, tarzı ve ilgi alanları aslında en çok dikkat etmeniz gereken unsur.
  • Ev hediyesi alıyorsanız, hediyenin eve olan uygunluğu önemli. Kullanmayacakları bir hediye seçmek yerine evli çiftin fikirlerini de aldığınız işlerine yarayacak kullanışlı bir hediye tercih edebilirsiniz.