cilt bakimi 3

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Cilt, yapısı gereği rutin bakım işlemlerine ihtiyaç duyar. Teninizdeki nem ve yağ seviyesi gibi faktörlere göre uygun bakım ürünlerini seçmek, doğru bir rutin oluşturmak adına oldukça önemlidir. Temiz içerikli seçeneklerden yararlanarak sabah ve akşam cilt bakımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Söz konusu bakım olduğunda vücudun farklı bölgeleri için özel olarak formüle edilen seçenekler de bulabilirsiniz. Bu sayede tamamlayıcı bir rutini de kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Ölü hücrelerin cildin yüzeyinde birikmesi, soluk ve mat bir görünüme yol açabilir. Bu nedenle düzenli olarak peeling yaparak ölü hücreleri cildinizden uzaklaştırabilirsiniz. Maske uygulamak, cildinizi etkili şekilde besler ve biriken kirlerden teninizi arındırır.

Cilt Bakımı Neden Önemlidir?

cilt bakimi 2

Cilt bakımı; sağlıklı, genç ve taze bir görünüm elde etmenizi sağlar. İyi bir bakım rutini; kırışıklıkları azaltmak, lekeleri önlemek ve sivilce oluşumunu kontrol etmek gibi çeşitli avantajlar sunar. Bu sayede ışıldayan bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Cildinizi iyi tanıdığınızda doğru ürünleri seçmeniz daha kolay olacaktır. Gün boyunca teninizde birikmiş olan kir ve yağları uygun seçeneklerle uzaklaştırarak sağlıklı bir yapı elde edebilir, ışıltılı görünüme kavuşabilirsiniz. Düzenli bakım sayesinde teninizin elastikiyetini korumasını sağlayabilirsiniz. Böylece yaşlanma etkilerine karşı da önlem alabilirsiniz.

Cilt bakımı ürünleri nelerdir sorusu akıllara gelebilir. Temizleyiciler, tonikler, maske ve nemlendiriciler sık kullanılan bakım ürünleri arasındadır. Bu seçenekler, görünümünüzün en önemli parçası olan cildiniz üzerinden yüksek etkiye sahiptir. Düzenli cilt bakımı sayesinde sivilce akne, kırışıklık, lekelenme gibi istenmeyen durumlara karşı önlem almak mümkün olur.

Temel Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Temel cilt bakımının öncelikli adımı derinlemesine yapılan temizleme işlemidir. Bunun için jel, krem ya da köpük formdaki ürünleri kullanabilirsiniz. Yıkamanın ardından gözenek sıkılaştırma ve nemlendirme adımlarına da dikkat etmek gerekir.

Gözenekleri sıkılaştırmak için tonik kullanmanız oldukça önemlidir. Bunun yanında cildi nemlendirmek için tercih edeceğiniz seçenekler de pürüzsüz ve esnek bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur. Yaz aylarında özellikle güneşe maruz kalmak cildinizi oldukça yıpratabileceğinden UV ışın korumalı bir nemlendirici kullanmakta fayda vardır.

Bakım işlemleri sırasında yüzünüze temiz ellerle temas etmeniz önerilir. Aksi hâlde ellerinizdeki bakteriler yüzünüze bulaşabilir ve deri problemlerine neden olabilir. Bunun için el hijyenine dikkat etmek gerekir. Karaca Home Argan Nature el ve vücut losyonu ile hem ellerinizi hem de vücudunuzu nemlendirerek koruyabilirsiniz.

Gece yatmadan önce makyajınızı temizlemeniz de büyük bir önem taşır. Makyaj kalıntıları gözeneklerin tıkanmasına ve hava akışının kesilmesine neden olacağı için zararlı olabilir. Cildinizi makyajdan arındırarak olası zararları engelleyebilirsiniz.

Cilt Bakımına Nereden Başlanır?

cilt bakimi 0

Yüz bakımı nasıl yapılır sorusuna cevap olarak öncelikle cilt tipinize uygun bir temizleyici seçmeniz gerektiği söylenebilir. Bu ürünü nazikçe masaj yaparak teninize uygulamanız gerekir.

Göz çevreniz cildin en hassas bölgelerinden biridir. Bu alandaki kırışıklıkları önlemek için nemlendiricilerden yararlanabilirsiniz. Bunun haricinde vücut bakımı da sağlıklı bir görünüm için önemli detaylar arasındadır. Vücudunuzu temizlemek için pH dengesi uygun bir sabun veya duş jeli kullanabilirsiniz.

Vücut bakımında da nemlendirme de önemli faktörlerdendir. Bunun için organik Hindistan cevizi yağı kullanmak bir çözüm olabilir. Nemlendirici bir vücut losyonu veya yağı kullanarak vücudunuzun pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Vücut losyonunu veya yağını uygularken özellikle dirsek, diz, topuk gibi kuruluğa yatkın bölgelere daha fazla dikkat edebilirsiniz. Ayrıca, ter kokusunu önlemek için de deodorant kullanabilirsiniz. Bu ürünleri seçerken kimyasal içerikler yerine doğal  bileşenlerden oluşanları tercih edebilirsiniz.

Tüm bunları düzenli şekilde yaparak vücudunuzu temiz, nemli ve bakımlı tutabilirsiniz. Eğer cilt sorunlarınız varsa dermatolog veya uzman bir doktorla görüşmeniz gerekebilir. Alerjik reaksiyon riskini en aza indirmek için bu tür ürünleri kullanırken alerji testi yapmanız da faydalı olabilir.

Cilt bakımın en son aşaması güneş ışınlarının vermiş olduğu zararlardan korunmak adına uygun nemlendiriciler ve kremler kullanarak koruma sağlamaktır. Yüze yapılan bakımlar güneş korumasını da içerdiğinde leke gibi istenmeyen kusurlara engel olabilir.

Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde cilt bakımı nasıl yapılır diye düşünüyor olabilirsiniz. Bunun için öncelikle bir rutin belirlemeniz gerekir. Bakım rutininizi oluştururken cildinize uygun ürünleri kullanmanız elzemdir. Yaş, cilt tipi, yaşam tarzı gibi faktörlere bağlı olarak ihtiyaçlarınız farklılık gösterecektir.

Evde cilt bakımı aşamaları standart uygulamalardan farklı değildir. Temel bakım gibi uygulamaları evde kolayca yapabilirsiniz. Sabah ve akşam saatlerinde yıkama, tonikleme, nemlendirme adımları temel bakımı oluşturur. Haftalık ve aylık olarak yapabileceğiniz uygulamalara ise maske, peeling, buhar banyosu gibi seçenekleri ekleyebilirsiniz.

Peeling işleminin sıklığını yüz hassasiyetinize ve ihtiyaçlarınıza göre belirleyebilirsiniz. Pirinç, esmer şeker, aloe vera gibi içeriklere sahip olan peeling ürünlerini cilt yapınıza uygun olacak şekilde seçebilirsiniz. Temizleme işleminin ardından az miktarda ürünü nazik bir şekilde ve dairesel hareketlerle yüzünüze ya da tüm vücudunuza uygulayabilirsiniz. Ardından ılık suyla durulayıp tonikleme işlemine geçebilirsiniz.

Cilt Bakımı Yaparken Dikkat edilmesi Gerekenler

cilt bakimi 1

Cilt tipleri ve sorunları farklılık gösterebilir. Normal, kuru, yağlı, karma ve hassas  olmak üzere temelde beş farklı cilt tipi bulunur. Bu tiplerin yağ, nem dengesi, hassasiyet ve gözenek boyutu gibi farklılık gösteren detayları da vardır. Bu nedenle özellikle kendi ihtiyaçlarınıza uygun bir rutin oluşturmanızda fayda vardır.

Cilt bakım ürünleri nasıl kullanılır sorusu da aklınıza takılabilir. Temizleme ürünleri genellikle nemli ten üzerine uygulanır. Elle ya da temizleme cihazları yardımıyla bir süre köpürtülür ve ardından durulanır. Tonikler, pamuk yardımıyla tampon yapılarak uygulanabilir. Nemlendirici de parmak uçlarıyla dairesel hareketlerle masaj yapılarak cilde sürülür. Maskeler ise önerilen süre kadar vücutta bekletilir.

Cilt bakım ürünleri alırken nelere dikkat etmeliyiz diye düşünebilirsiniz. Cilt yapınıza uygun seçimler yapmak bu adımların başında gelir. Ürünlerin kullanım talimatlarını okumak da oldukça önemlidir. Doğal ve organik ürünlere öncelik vermek ise teninizi korumanız adına iyi bir seçim olabilir.

Cilt Bakımında İşe Yarayan Püf Noktalar

Sağlıklı bir beslenme düzeni, cildinize ışıltı katar. Bol miktarda sebze, meyve, tam tahıllı gıdalar ve sağlıklı yağlar içeren bir diyet, cildinizin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlar. Teninizin nemli kalması için günde en az 2 litre su tüketmeniz gerekir. Vücudunuzun nem ihtiyacını karşılamak cildinizin daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

Maske uygulaması cildinizi besleyip arındırabilir. Haftada bir veya iki kez cildinize uygun bir maske uygulayarak her daim canlı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Cilt bakımında işe yarayan bir diğer faktör ise stresten uzak durmak ve düzenli olarak yeterli uyku almaktır. Bu püf noktalar, cildinizin dinç kalmasına yardımcı olacaktır.

Sonuç olarak cilt bakımında püf noktalar oldukça fazladır. Fakat en önemlisi doğru bir rutin oluşturmaktır. Bu rutinlerin içerisinde; peeling yapmak, tonik uygulamak, her akşam yatmadan önce cildi derinlemesine temizlemek büyük rol oynar. Düzenli yaşam, size sağlıklı bir cilt sunar.