sac kurutma 3

Saç Kurutma Makinesi Başlıkları Ne İşe Yarar?

Saç kurutma makinesi, ıslak saçlarınızı siz hasta olmadan hızlıca kurutmanızı sağlar. Bunun dışında, saçınıza istediğiniz şekli vermekte de size yardımcı olur. Saçınızı arzu ettiğiniz şekle getirirken, saç kurutma makinesi başlıkları size çeşitli seçenekler sunar. Saç kurutma makinesi başlıklarının nasıl kullanıldığını ve ne işe yaradığını merak ediyorsanız yazının devamına göz atabilirsiniz.

Saç kurutma makinesi aparatı, saçlarınızı kurutmanızı, şekillendirmenizi ve farklı modeller denemenizi sağlayan araçlardır. Saç kurutma makinesi başlıkları ne işe yarar diye düşünebilirsiniz. Her başlık ayrı bir amaç için vardır ve saçlarınızı istediğiniz tarzda toparlamanıza veya düzleştirmenize yardımcı olur. 

Söz konusu aparatlar farklı saç tipleri, tarzlar ve ihtiyaçlar için çeşitli varyasyonlarla karşınıza çıkar. Hangi başlığın sizin için uygun olduğunu belirlemek için saç tipinizi, istediğiniz sonucu ve kullanım amacınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Aparatları kullanmadan önce her birinin ne amaçla kullanıldığı hakkında fikir sahibi olmak gerekir. İhtiyaçlarınızı karşılaması açısından, doğru ve güvenli bir şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Merak edilen bir konu da saç kurutma makinesi parçaları ne işe yarar sorusunun cevabıdır. Buna yanıt bulabilmek için hangi parçanın ne işe yaradığına daha yakından bakmak gerekir. 

Difüzör Nedir, Ne İşe Yarar?

sac kurutma 0

Fön makinelerinin işlevsel başlıkları vardır. Difüzör de bunlardan biridir. Saç kurutma makinesi difüzör nedir sorusunun cevabını arıyor olabilirsiniz. Genellikle saçı kıvırcık veya dalgalı olanlar için idealdir. Difüzör hava akışını dağıtır ve saçlara zarar vermeden doğal yapısında kalmasını sağlar. Popüler saç başlıklarından biri olarak öne çıkar. 

Kıvırcık saçları kurutmak ve şekillendirmek zor olabilir. Difüzör bu zorluğu gidermek için uygundur. Bu aparat, vigo başlık olarak da bilinir. Buklelerin hacim kazanmasını, elektriklenmeden kurumasını sağlamak için difüzörden yardım alabilirsiniz. 

Saçlarınız makinenin soğuk hava üfleme fonksiyonunda kurumuyor, sıcak ayarda yanma hissi uyandırıyorsa bu aparatı kullanmayı deneyebilirsiniz. Başlık ısıyı dengeli biçimde dağıtacağından kurutma işlemini kısa sürede ve rahatsız olmadan tamamlayabilirsiniz.

Saç Kurutma Makinesi Başlıkları Nasıl Kullanılır?

Saç kurutma makinesi başlığı nasıl kullanılır diye düşünebilirsiniz. Cihazın her başlığı birbirinden farklı biçimlerde kullanılabilir. Aparatları cihazın ön bölümündeki hava üfleme deliğinin ucuna yerleştirmeniz yeterlidir. Başlıkları uygulama olarak birbirinden ayıran unsur fırça kullanımıdır.

Saç kurutma makinesi aparatları nasıl kullanılır sorusunu difüzör yönünden açıklayarak başlayabiliriz. Difüzörde, saçların hacim kazanması için fırça kullanımı gerekmez. Saç köklerinize doğru makineyi götürün ve difüzörün uçlarını derinize temas ettirerek makineyi dairesel olarak hareket ettirin. Bukleler için ise aynı işlemi, makineyi dikey olarak saçlarınızın uçlarına uygulayın. Cihazı dairesel ve yukarı doğru hareket ettirin. Bu işlemlerde nazik olmanız ve çok hızlı hareket etmemeniz uygulamanın verimini arttıracaktır.

İnce uçlu saç kurutma makinesi aparatı ise hava akımını daraltarak daha kontrollü bir şekilde belli bir bölgeye yoğunlaşmak mümkündür. Sıkça tercih edilen bir başlık türüdür. Bu başlıkla saçınızı düzleştirebilir, hacim kazandırabilir ve şekle sokabilirsiniz.

Saç Kurutma Makinesi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

sac kurutma 1

Saç kurutma makinesini kullanırken güvenliğiniz ve sağlığınız için bazı önlemler almanız gerekir. Bunun için aşağıdaki durumlara dikkat etmeniz tavsiye edilir: 

  • Makineyi doğru sıcaklık ve hız ayarlarıyla kullanın. Yüksek sıcaklık ve hız saçlarınıza zarar verebilir.
  • Saç kurutma makinesini saçınıza çok yakın tutmayın. En az 15-20 cm uzaklıktan kurutma işlemini gerçekleştirin.
  • Kurutma işlemine her zaman saçınız nemliyken başlayın. Islak saçlarınızı kurutmak yerine önce havluyla hafifçe nemini alabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken faktör saç kurutma makinesini saç derinize çok yakın tutmamaktır. 45 derecelik açıyla saçlarınızı kurutmanız da önemlidir. Fanın temizliğine özen göstererek ve makineyi toz almayacak bir yerde muhafaza ederek ürünün kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Makineden arıza sesleri çıkar ya da takılma gibi çalışma sorunu görülürse cihazı çalıştırmak için zorlamayın. Hemen makineyi kapatın ve cihazın yetkili servisinden tamir desteği alın. Tüm bunların yanı sıra yüksek ısının sebep olabileceği saç kuruluğu için düzenli nemlendirici kullanmanız tavsiye edilir.

Makineyi kullandıktan sonra da fişini çekin. Tek tuşla çalışabildiğinden ve ısınma sorunu olabileceğinden prizde kalması sakıncalı olabilir.

Saçınızı Daha Hızlı Kurutmanızı Sağlayacak Başlık Seçenekleri

Saçlarınızın ıslak kalması hacim kaybına neden olabileceği gibi çeşitli sağlık sorunlarına da yol açabilir. Sinüzit ve baş ağrısı gibi durumlara karşı kendinizi korumak için bir saç kurutma makinesinden yardım almanız faydalı olabilir. 

Bu cihazlar çeşitli fonksiyonlarla donatılır. Kimileri sadece kurutma amacı taşırken kimilerindeki farklı başlıklar tarzınıza uygun şekillendirme yapabilmenize fırsat tanır. Hızlı kurutma başlığı aceleniz olduğunda işinizi kolaylaştırabilir. Makinenin standart başlığından daha geniş bir ağzı vardır. Daha fazla hava çıkışı sağladığından saçlarınız daha hızlı kurur. 

Büyük yüzeyli başlık daha geniş bir alana hava verir, daha fazla saç telini aynı anda kurutur. Difüzör başlık, saçın etrafındaki havayı dağıtarak saçları da aşırı ısıya maruz bırakmadan kurutur.

Bazı saç kurutma makineleri, turbo başlık olarak adlandırılan özel bir aparata sahiptir. Söz konusu eklenti daha güçlü bir hava akışı sağlar ve saçlarınızın hızla kurumasını sağlar.

Kimi cihazlarda düzleştirici ve maşa başlıkları olduğunu da görebilirsiniz. Düzleştirici, kusursuz bir fön etkisi almanız için oldukça idealdir. Saçlarınız düz ise ve zaman zaman dalgalı bir fön elde etmek istiyorsanız maşa başlığını kullanabilirsiniz. Böylece dilediğiniz boyutta bukleler elde edebilirsiniz.

Saç Tiplerine Göre Başlık Seçenekleri

sac kurutma 2

Saç kurutma makinesi aparatı çeşitleri her saç tipine uygun olacak şekilde geliştirilmiştir. Genelde saç kurutma makinesi içindeki parçalar cihazla birlikte gelir. Bazı parçaları ise ayrı olarak satın almanız gerekebilir. Aparatlar saçlarınızın ihtiyaçlarına yönelik kurutma ve şekillendirme yapmanızı sağlar. Burada odaklanmanız gereken konu, hangi sonucu istediğiniz olabilir.

Saç tellerinin yapısını ilgilendiren başlıklar da bulunur. İnce uçlu nozul başlık, bunlardan bir tanesidir. Hassas veya yıpranmış saçlar için daha hassas bir hava akışı sağlar. Saçlarınıza narin davranarak onları korur. İnce tellere sahipseniz ve saçınızı hacimlendirmek istiyorsanız, hacimlendirici başlıkları tercih edebilirsiniz. Böylece saçlarınız daha kalın ve dolgun görünür. Eğer kıvırcık saçlarınızı elektriklenmeden ve kabarmadan şekillendirmek istiyorsanız difüzör kullanabilirsiniz. Kalın saçların da yapısını koruması açısından ideal bir tercihtir. 

Saçlarınızda düz ya da hafif dalgalı bir fön etkisi olması için daraltıcı başlık uygun seçimdir. Düzleştirici başlık hava akışını düz bir şekilde yönlendirir. Böylece, saçlarınızı pürüzsüz bir görünüme kavuşturur. 

Saç kurutma makinelerindeki bir diğer başlık, bukle oluşturucu aparattır. Hava akışını kıvrımlı bir şekilde yönlendirerek saçlara daha belirgin ve şekilli bukleler kazandırır. 

Fonksiyonel saç kurutma makinelerinde ihtiyacınıza uygun çok sayıda başlık bulunur. Bu aparatlarla kuaförden çıkmış gibi profesyonel sonuçlar alabilirsiniz. Kurutma ve şekillendirme işlemlerini yaparken saç tellerinin yapısını korumanız da böylelikle mümkün olur. Özellikle iyonizerli cihazlar saç tellerine nemini kaybettirmeden ve elektriklenme sorununa yol açmadan şekillendirme yapması açısından faydalıdır. Bu ürünlere Homend Hairforce saç kurutma makinesi örnek verilebilir. Bu ürün gibi birçok modele Karaca üzerinden ulaşabilirsiniz.