humus 2 v2

Refika ile Karaca Test Mutfağı | Mastermaid Power ile Humus Tarifi

humus 1 v2 1024x576 1

Geleneksel bir meze olarak karşımıza çıkan humus, birçok kişinin severek tükettiği tarifler arasında! Sofra sunumunuzu zengin kılan humusu Karaca Mastermaid power ile çok daha pratik ve tam kıvamında hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz?

Yemekten içeceğe çok sayıda tarifi zahmetsizce yapan, tek bir ürün ile birçok farklı lezzeti hazırlama olanağı sunan Mastermaid Power sevdiğiniz meze tariflerini de hazırlayabileceğiniz benzersiz bir teknoloji! Mastermaid Power ile humusu pürüzsüz ve püre kıvamında yapmanın ise birkaç ince noktası mevcut. 

Doğru malzemeleri seçip tam ölçüde Mastermaid Power’in içine dökmek ve çalıştırmak! Hepsi bu kadar kolay… Ardından humusunu servis tabağına alırken damak zevkinize göre istediğiniz kadar zeytinyağı, sumak, pul biber ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Mastermaid Power humus tarifi ile dilediğiniz zaman püre kıvamında humus hazırlayarak sofranızı taçlandırabilirsiniz. İşte sofraların baş tacı bu humus tarifi Refika ile tadı damağınızda kalan bir şölene dönüşüyor. Siz de kendiniz ve sevdikleriniz için evde denemeye ne dersiniz?

humus 2 v2

Humus

Meze çeşitleri arasında beğenilerek tüketilen humus, Karaca mutfak robotunda bulunan yüksek motor gücü ve geniş hazne sayesinde mezeleri olması gereken kıvamda hazırlayabilirsiniz. İşte Mastermaid Power humus yapımı için göz atabileceğiniz bir tarif…
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 10 dakika
Toplam Süre 20 dakika
Kategori Meze
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 242 kcal

Humus Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Humus Malzemeleri
  

  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 6 çorba kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 küp buz

Üzeri için:

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 dal maydanoz

Humus Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle nohut konservesini tamamını su dolu bir kase içerisine boşaltın.
  • Nohutları, kase içerisinde ovalayarak kabuklarından sıyrılmasını sağlayın.
  • Ardından suyu yavaşça dökün ve kasenin ağzında toplanan kabukları alarak soyma işlemini tamamlayın.
  • Mutfak robotuna sırasıyla 400 gr haşlanmış nohutu, ½ limonun suyunu, 5 çorba kaşığı tahini, 2 diş önceden soyulmuş sarımsağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve çalıştırın.
  • Sonraki aşamada her 1 dakikada 1 adet buz küpü ekleyin. Bu işleme 10 dk’yı tamamlayana kadar devam edin.
  • Humusu, mutfak robotundan servis tabağına alın ve zeytinyağı, kimyon, maydanoz ve sumak ile süsleyerek hazır hale getirebilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 242kcalCarbohydrates: 5.6gProtein: 5.9gPotassium: 291.7mgVitamin A: 52.8IUVitamin C: 33.6mgCalcium: 75.6mgIron: 2mg
Etiket humus nasıl yapılır, humus tarifi

Humus Tarifinin Püf Noktası

Humus tarifi adımlarına geçmeden önce tam kıvamında bir lezzet hazırlamak için bazı püf noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir. Pürüzsüz kıvamda bir humus hazırlamak için öncelikle nohutları kabuklarından arındırmanız önemlidir. 

Bununla birlikte nohutun iyice haşlanmış olması lazım. Zira nohutun yumuşaklığı humusun kıvamını etkiler. Bu sebeple bunun için konserve nohut tercih etmeniz önerilir.

Tarifte bulunan 400 gr nohut, 6 çorba kaşığı tahin, 2 diş sarımsak, 1 adet limonun suyu ve son olarak 1 yemek kaşığı tahin ekleyin ve Mastermaid power mutfak robotunuzu çalıştırın. 

Tüm malzemeleri robot ile karıştırırken her 1 dakika için 1 adet buz küpü eklemek, humusun ısınmasını önler ve ideal kıvamı yakalamanıza yardımcı olur. Karıştırma işlemini bitirdiğinizde spatula yardımıyla  humusu servise hazırlayabilir ya da saklama kabına alarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Siz de evinizde kendi şefiniz olmak isterseniz,  Mastermaid modellerine göz atabilirsiniz. Şık ve ergonomik ürünler ile mutfağınızda çeşit çeşit tarifi zahmetsizce deneyebilirsiniz.

Humus Sunum Önerisi

Günümüzde mutfağınızın hızlı ve pratik yardımcılarıyla şık sofralar hazırlamak artık çok kolay! Yapımı oldukça eskiye dayanan humus, hemen her sofraya damakta bıraktığı tatla eşlik eder. Yemek tariflerine en iyi eşlikçi olarak öne çıkan humusun yapımı kadar servisiyle bıraktığı izlenim de oldukça önemlidir.

Püreye benzeyen pürüzsüz kıvamıyla ağızda dağılan humus birçok farklı şekilde servis edilebilir. Dilerseniz de zevkinize uygun Karaca servis tabağı modelleri ile  sofranızda şık bir konsept oluşturabilir, bu sayede sunumunda fark yaratabilirsiniz.  

Öncelikle humusu mutfak robotunun haznesinden bir spatula yardımcıyla servis tabağına alın. Sonrasında humusu yine spatula veya bir yemek kaşığı yardımcıyla dairesel hareketlerle servis tabağına yayın. Humusu temiz ve şık bir şekilde sunmak için tabağın dışına taşırmamaya özen gösterin.

Humusun üzeri için 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 dal maydanozu tezgahın üzerinde hazır edin.  Öncelikli olarak süsleme için zeytinyağını mezenin üzerine eşit bir şekilde gezdirin ve sonrasında baharatları zevkinize uygun olarak ilave ederek servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!