image600.15.01.1249 30 1 1024x576 1

Lezzetli Bir Kek Yapmanın Püf Noktaları

Okuldan eve gelen çocuğunuz için, film keyfi yaparken atıştırırken ya da misafirlerinize ikram etmek için lezzetli bir kek yapmak isteyebilirsiniz. Kek yapımı kolay gibi görünse de dikkate alınması gereken püf noktaları ile doludur. Bulut gibi kabaran, lezzeti yerinde kekler pişirmek için kaliteli gıda maddelerinin yanı sıra güçlü bir miksere de ihtiyacınız olabilir. Lezzetli bir kek nasıl yapılır, tüm detaylarıyla yazımızda!

Yumuşak ve Kabarık Kek Nasıl Yapılır?

Kakaolu, portakallı, elmalı, tarçınlı ya da ormak meyveli… Her yaştan insanın kalbnş fetheden bir kek tarifi mutlaka vardır. Kek pişirmeyi seviyor ama yeteri kadar kabarmadığından şikayet ediyor olabilirsiniz. Kek nasıl kabarır diye merak ediyorsanız birkaç püf noktasına dikkat edebilirsiniz.

Yumuşacık ve bulut gibi kabaran bir kek için yapmanız gereken ilk şey malzemelerin oda sıcaklığında olmasını sağlamaktır. Özellikle yumurtanın tazeliğine ve kullanacağınız sıvı malzemelerin sıcaklığına özen gösterebilirsiniz. Elbette ki bunlar yumuşak kek tarifi için tek başına yeterli değildir. Tam kıvamında bir kek için yumurta ve şekerin çok iyi bir biçimde çırpılması gerekir. Bunun için bilek gücü yeterli değildir. Yumurta ve şekerin köpük kıvamına gelebilmesi için yüksek motor gücüne sahip bir mikser kullanmanız gerekir.

Karaca Mastermaid 1500W gücündeki performansı ile yumurta ve şekeri birkaç dakika içinde olması gereken kıvama getirir. Bu aşamadan sonra sırası ile sıvı malzemeleri ve eleyerek hazır hale getirdiğiniz kuru malzemeleri karışıma eklemeniz yeterlidir.

Sünger Kek Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

gorsel7 1 1024x576 1

Sünger kek hem tek başına tüketebileceğiniz hem de pastalarınızda kullanabileceğiniz özel bir kek türüdür. En önemli özelliği yumuşak ve esnek bir kıvama sahip olmasıdır. Sünger kek nasıl yapılır diye düşünebilirsiniz. Sünger kek yapmak için diğer kek türlerinde olduğu gibi ilk olarak yumurta ve şekeri homojen bir hale getirmeniz gerekir. Bu kekteki tek fark yumurtanın sarısı ve beyazının ayrı ayrı çırpılması gerektiğidir. Yumurtanın sarısını şeker ile homojen hale getirebilirsiniz. Beyazını ise köpük kıvamına gelene kadar iyice çırpmanız gerekir.

Güçlü motoru ile yüksek bir performansa sahip olan Mastermaid Stand Mikser ile bunu sağlamak oldukça kolay! İstediğiniz kıvama getirdikten sonra sarı ve beyaz yumurta karışımını söndürmeden birbirine yedirmeniz gerekir. 6 hız kademesi bulunan Mastermaid’i en düşük seviyede çalıştırarak bu işlemi tamamlayabilirsiniz. Ardından sıvı ve kuru malzemeleri de ekleyerek sünger kek karışımını hazır hale getirebilirsiniz.

Borcamda Kek Nasıl Yapılır?

Her evde kek kalıbı bulunmayabilir. Kek pişirmek için ne kullanabilirim diye düşünüyorsanız borcam iyi bir seçim olabilir. Borcamda kek yapımı klasik kek yapımından farklı değildir. Kıvamında karışan bir kek harcını dilediğiniz şekildeki borcama dökerek 170 derecelik fırında fansız olarak pişirebilirsiniz. Borcamda kek pişirmenin en önemli püf noktası fırının ısı derecesidir. Yüksek ısıda kekinizin dışı yanabilir, içi ise çiğ kalabilir.

Islak Kek Nasıl Yapılır?

Islak kek tarifi en çok merak edilen türlerden biridir. Rengi, parlaklığı, sos yoğunluğu ve lezzeti ile dikkat çeken bu lezzetli yiyeceği pişirmek için malzeme seçimine özen gösterebilirsiniz. Islak kek nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça kolaydır. Oda sıcaklığındaki yumurta, şeker ve tereyağını Karaca Mastermaid’in 5 litrelik haznesinde homojen bir hal alana kadar çırptıktan sonra içerisine sütünü ve kuru malzemelerini ekleyebilirsiniz.

Yumurtalı karışımı yüksek devirde karıştırmaya, kuru malzemeleri ekledikten sonra hızını düşürmeye dikkat edebilirsiniz. Kekinizi pişirmek üzere fırına verdikten sonra kakao, süt ve yağ içeren bir sos hazırlayabilirsiniz. Kekini fırından çıkıp ilk sıcaklığını attıktan sonra ılık olan sosu üzerine dökerek soğumasını bekleyebilirsiniz. Bir gece bekleterek sosun içine çekmesini sağlayabilirsiniz.