apcduo2

Karaca Air Pro Cook Airfryer Nasıl Temizlenir?

Karaca Airfryer ile ister yağ kullanarak ister çok az kullanımı ile ya da yağsız bir biçimde birçok kızartma türü pişirebilirsiniz. Yoğurt haznesi ile organik ev yoğurdunuzu yapabilir, pişirme haznesinde sulu yemeklerinizi zahmetsizce pişirebilirsiniz. Fırın ve ızgara kısmında ise mangal lezzetine sahip olacak birbirinden lezzetli et tarifleri hazırlayabilirsiniz. 

Birçok pişirme seçeneğine sahip olup yemek yapmayı hem keyifli hem kolay hem de pratik bir hale getiren Karaca Airfryer yemek yaparken ya da yaptıktan sonra temizlik için ayırdığınız süreden tasarruf etmenizi de sağlar.  Karaca Airfryer modelleri kolay bir biçimde temizlenebilir. Temizlik önerilerine uygun bir biçimde temizlenirse uzun yıllar boyunca herhangi bir sorun yaşanmadan kullanılabilir. Karaca Airfryer parçalarının çoğu bulaşık yıkama makinesinde yıkanmaya uygundur. Ancak bazı parçaların bulaşık makinesinde yıkanması gerekmektedir. 

Gelin Karaca Airfryer nasıl temizlenir sorusunun cevabı ile cihazın temizlik ve bakımına yönelik önerilere birlikte göz atalım!

apcduo1

Karaca Airfryer’i Temizlemeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Airfryer nasıl temizlenir sorusunun cevabını merak edenlerin cihazı temizlemeden önce Karaca Airfryer’ı temizlemeden önce dikkat etmeniz gereken bazı noktalar mevcuttur. İlk olarak Airfryer’ı temizlemeye başlamadan önce cihazın fişini çekerek kapatmalısınız. Ardından temizleme işlemini gerçekleştireceğiniz çıkarabilen parçaları dikkatli bir biçimde yerlerinden çıkarmalısınız. 

Karaca Airfryer’ı temizleme işlemine geçmek için cihazın soğumasını beklemek gerekmektedir. Özellikle pişirme haznesi gibi kısımlar cihaz kullanıldıktan sonra sıcak olacaktır. Bu kısımları cihazın kullanımından hemen sonra temizlemeye çalışmak elinizi yakabilir. Belirli bir süre beklendikten sonra cihazın sıcak yerleri soğuyacaktır. Bu süreyi geçirdikten sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. 

apcduo3

Karaca Airfryer Hazne ve Sepet Temizliği

Karaca Airfryer nasıl temizlenir sorusuna cevabın detaylarının yanı sıra cihazın hangi aralıklarla temizleneceğinin bilinmesi de önemlidir. Karaca Airfryer her kullanımdan sonra temizlenmelidir. Temizleme işlemini yapmak için cihazın kapalı olduğundan emin olunmalıdır. Cihazın prizini çektiğinizden emin olduktan sonra temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Ana ünite kesinlikle bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır. Kontrol paneli ve ana ünite nemli bir bez aracılığı ile silinebilir. 

Pişirme haznesi çıkarılarak bulaşık makinesinde ya da elde yıkanabilir. Ancak elde yıkanacaksa yumuşak bir bez ya da sünger yardımı ile içeriğinde fazla kimyasal bulundurmayan bir bulaşık deterjanı ile temizlenmelidir. Karaca Airfryer metal ovma telleri ile temizlenmemelidir. Metal ovma telleri cihazı çizebileceği gibi elektriği ilettiği için elektrik çarpması gibi sorunlara neden olabilir. 

Yağ toplayıcı ve ev yemeği tenceresi de aynı şekilde bulaşık makinesi ya da elde yıkanabilir. Kimi yemekler pişirilirken yağ toplayıcıya bazı yemek artıkları yapışabilir. Pişirme haznesi içinde kalan yemekler de haznenin alt kısmına yapışabilir. Bu yemek artıkları temizlenirken  tel ve sert bir yapıya sahip bezler, süngerler kullanılmamalıdır. Yemek artıklarının temizlenmesi için yağ toplayıcı ve yemek haznesi bir miktar suda bekletilerek artıkların yumuşaması sağlanmalıdır. Karaca Airfryer hazne ve sepet temizliği yapılırken temizlenen parçalar yerlerine ıslak bir biçimde konulmamalıdır. 

1 2 1

Karaca Airfryer İç Kısım / Isıtma Parçası Temizliği

Karaca Airfryer iç kısım ve ısıtma parçası temizliği yapılırken de cihazın tamamen kapalı olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Bu nedenle cihazın fişini çekerek elektrik ile bağlantısını kesebilirsiniz. Isıtma rezistansı bölümü gıda ile temas etmemelidir. Bu nedenle Karaca Airfryer ile pişirirken bu bölümü çok fazla doldurmamanız tavsiye edilir. Böylece hem temizlik işiniz kolaylaşır hem de rezistansın gıda ile teması önlenmiş olur.

Airfryer nasıl temizlenir sorusunu Karaca Airfryer parçaları nasıl temizlenir şeklinde genişletmek de mümkündür. Isıtma parçası temizliği yapılırken ovma işlemi gerekiyorsa kesinlikle sert ya da metal tel içeren temizlik bezleri, süngerler kullanılmamalıdır. Naylon pede sahip olan ya da kıllı bir temizleme bezi (aşındırıcı olmayan) ile yoğun kimyasal içermeyen bir sıvı deterjan kullanılmalıdır. Karaca Airfryer’ın tüm çıkarılabilir parçalarını çıkardıktan sonra yumuşak nemli bir bez yardımıyla cihazın iç ve dış kısımlarını silebilir, silinen yerleri başka bir bez yardımıyla kurutarak temizlik işlemini tamamlayabilirsiniz. Özellikle kontrol paneli gibi kısımlar duyarlı bölgeler olduğu için bu kısımların temizliği yapılırken çok fazla ovma ya da güç uygulamasında bulunulmamalıdır. 

Cihazın pürüzsüz yüzeyi yemek artıklarının ya da toz gibi kirlerin cihaza yapışmasını engeller. Bu nedenle nemli bir bez yardımı ile sileceğiniz cihaz hızlı ve pratik bir biçimde temizlenmiş olur. 

Karaca Airfryer temizliği yapılırken cihazın özellikle elektrik bağlantısına sahip olan kısımlarının kesinlikle ıslak bırakılmaması gerekmektedir. Bu nedenle bu kısımlar temizlendikten sonra mutlaka bir havlu bez yardımı ile kurulanmalı mümkünse bir süre de kurumaya bırakılmalıdır. Cihazın iç kısımları ana üniteye bağlı olduğu için direkt olarak suyla temas ettirilmemelidir. Nemli bezler aracılığı ile temizlik yapmak hem size kolaylık sağlayacak hem de cihazınız ömrünü uzatarak uzun süre kullanmanızı sağlayacaktır.

Karaca Airfryer ile hazırlayacağınız tariflerin lezzetinin yanı sıra Karaca Airfryer’ın pratik kullanımı ve kolay temizlenebilir olması da satın alma sebeplerindendir. Kaplı hazneleri ile mutfağınız kirlenmesini önleyen cihaz, içerisinde bulunan pişirme hazneleri kolayca temizlenebilir. Pişirme haznelerinin hem elde hem de bulaşık makinesinde yıkanıyor olması büyük bir avantajdır. 

Yemek yapmayı seviyor ancak yemek yaparken mutfak duvarlarınıza sıçrayan yağ lekeleri, yerlere dökülen yemek artıkları ve benzeri durumlardan hoşlanmıyorsanız Karaca Airfryer tam size göre. Hem yemeklerinizi istediğiniz lezzette yapmanızı sağlayan hem de kolayca temizlenebilen Karaca Airfryer modelleri arasından dilediğinizi seçip satın alabilir, Karaca Airfryer ile yemeklerinizi pişirirken hem kendinize hem de sevdiklerinize zaman ayırabilirsiniz.