bahce dekorasyonu nasil yapilir 1 1

Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı?

Bahçe dizaynı, hem güneşin hem de açık havanın tadını çıkarabilmenizin yolunu açar. Doğru dekore edildiğinde kahvenizi ya da çayınızı keyifle yudumlayabileceğiniz, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle hoş sohbetler edebileceğiniz harika alanlara dönüşebilir. Bahçenizi, bir iç mekan odası gibi düşünerek hem rahat hem de davetkâr bir alan oluşturmanız mümkün!

Bunun için farklı dekorasyon fikirlerinden ilham alabilirsiniz. Zira bahçe süsleri, mekanınızı nasıl şekillendireceğinizi etkileyebilir, tercih ettiğiniz mobilyalar, istediğiniz ambiyansı oluşturmanızı destekleyebilir, bakımlı ve düzenli çimler ise dış mekanınızın genel havasını tamamlayabilir. 

Sizi yansıtan mobilyalarla birlikte çeşitli dekoratif dekorasyon malzemelerini bir araya getirerek mükemmel bir bahçe düzenine imza atabilirsiniz. Bahçenizi daha güzel hale getirmek için sizin için düzenlediğimiz birkaç yaratıcı bahçe dizaynı fikrini kullanarak eğlenceyi ve konforu dışarıya taşıyabilirsiniz.

Bahçe İçin Mobilya Seçimi Nasıl Olmalı?

Bahçe dizaynı ile sıcak havalarda konfor içerisinde kalmanıza yardımcı olacak favori alanınızı yaratabilirsiniz. Bunun için ise bahçenize konforlu bir bahçe koltuğu yerleştirebilirsiniz. Büyüleyici bir atmosfer için sallanan sandalye modellerini inceleyebilir ve mükemmel bütünlüğü ateş çukurları ile yakalayabilirsiniz. Onlarca fikirden sizi yansıtanı bulup uygulamaya dökmeniz yeterli! Peki ama bahçe dizaynı için mobilya seçimi nasıl olmalı?

bahce dekorasyonu nasil yapilir 2
  • Bahçede kalabalık bir görünüm oluşturmamak için bahçe mobilyası listesi oluşturabilirsiniz. Rahat ve davetkâr bir hava mı oluşturmak istiyorsunuz, geniş bir masa yerleştirerek yaz gecelerinde mükemmel bir yemek yeme alanı mı ya da favori bir dinlenme köşesi mi?
  • Bahçeyi kullanma amacınıza karar verdikten sonra mobilyaların rahat olmasına dikkat etmelisiniz. Bahçe dizaynı, görünüm olarak konforlu görünebilir ancak yanlış mobilya seçimi, bahçenin keyfini çıkarmanıza engel teşkil edebilir. Davetkâr bir ortam için peluş minderler, yumuşak yastıklar ve birkaç kırlent kullanabilirsiniz. Uzanma koltuğu ile mükemmel bir dinlenme alanı oluşturabileceğiniz gibi hamak vb. dinlenme ürünleri ile de bahçenizde tatil havasını yakalayabilirsiniz.
  • Bahçe mobilyalarının uzun süre görünümlerini ve işlevselliklerini koruyabilmeleri önemli.  Dolayısıyla bahçe düzeni için hem dayanıklı hem de kir tutmayan bahçe mobilyalarını seçtiğinizden emin olmalısınız.
  • Bahçe mobilyası seçerken renkler de göz önünde bulundurulmalı. Seçeneklerin ahşabın doğal tonları ya da nötr renkler ile sınırlı olmadığını bilmelisiniz. Binanızın dış cephe rengi ile bahçe mobilyalarınızın rengi arasında bir uyum yakalayabilirsiniz. Canlı bir bahçe düzeni atmosferi için sevdiğiniz uyumlu renk tonlarını da tercih edebilirsiniz. Cesur tonları yastık ya da kırlent gibi ürünlerde kullanabilir ve etkileyici bir ortam için renkli puf koltuklarını seçebilirsiniz.
  • Bahçe dizaynı işlevsel olduğunda, açık havada daha fazla vakit geçirme fırsatına erişebilirsiniz. Özellikle minik bahçeler için kurtarıcı niteliği taşıyan işlevsel mobilyalar, daha ferah alanlar oluşturmanıza imkan tanır. Bunun için katlanabilir masa ve sandalye gibi ürünlere yönelebilirsiniz.
bahce dekorasyoni nasil yapilir 1 1024x576 v2

Bahçe Dizaynında Çim Düzeni

Farklı türdeki çiçekler ve otların yanı sıra çimler, renk ve doku zenginlikleri ile bahçe dekorasyonu konusunda etkileyici görünümler elde etmeyi kolaylaştırır. Bahçe dekorasyon malzemeleri, dikkat çekici tasarımlarıyla bahçenizi içten ve vazgeçilmez alanlara dönüştürürken çimler doğal sıcaklık kazandırır. 

Bahçenizi çimler ile kaplarken aralarına doğal taşlardan yürüme noktaları ekleyebilirsiniz. Bahçenize doğal bir şıklık katmak için ayarlanan oturma bölümü dışını çimler ile kaplayabilirsiniz. Dekorasyonları rahatlıkla oluşturmak için yapay çimleri kullanabilirsiniz. Ancak tercihiniz doğal çimlerden yanaysa çimenlerle süslediğiniz alanlar dışındaki yerleri oyun, yürüyüş ya da dinleme yerleri olarak ayarlamalısınız. Bu yerler arasında da geçiş sağlayacak yollar bulunmalıdır. Zira doğal çimlere basmak çimlerin ömrünü kısaltır. Bu durum da bahçe dizaynı için istediğiniz görünümün kısa sürede yok olması anlamına gelir.

Bahçe düzeni konusunda ferahlıktan yanaysanız, tüm bahçeyi çimle kaplamak yerine farklı yüzeyler de kullanarak mükemmel bir kontrast yakalayabilirsiniz. Çim, beton ya da taşlı yollar arasındaki geçişleri, saksılar, eski banklar, çeşitli objeler ya da figürler gibi bahçe dekorasyon malzemeleri ile daha da güzelleştirebilirsiniz.

bahce dekorasyonu nasil yapilir 1024x576 1

Taşlarla Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Taşlar, bahçenizi daha gösterişli bir hale dönüştürmeye yardımcı olabilir. Bunun için küçük, orta ve büyük taşları kullanabilirsiniz. Bahçenizde yürüme yolu yapmayı düşünüyorsanız, kayrak taşlarından yardım alabilir ve bu taşlarla bahçenizin engebeli bölümlerine merdiven basamağı olarak dizayn edebilirsiniz.

Bahçenin küçük bir bölüme irili ufaklı renkli taşlarla doldurabilir ve büyük saksılar içerisinde yer alan bitkilerinizi dilediğiniz şekilde bu alanlara yerleştirebilirsiniz.

Taşlarla bahçe dizaynı yapmanın pek çok yolu mevcut! Bunlardan biri de ağaçların etrafını taşlarla süslemek. Bunun için taşlarla ağaç etrafına çember çizebilirsiniz. Çemberin dış kısmını büyük taşlarla belirledikten sonra iç kısmında küçük taşlardan yardım alabilirsiniz.

Bahçenize farklı bir bakış açısı değsin isterseniz, uygun gördüğünüz bir duvarı farklı tonlardaki pürüzsüz taşlar ile kaplayabilirsiniz. Bahçenizde yeterli alan mevcut ise şelale, dekorasyonunuzu tamamlamak için harika bir seçenek olabilir.

Şelaleyi ise çakıl taşları ile birleştirerek göz alıcı bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bu sayede sakin ve huzur dolu bir atmosferin hakim olması da kaçınılmaz olur.

Basit ama etkili bir dekor için, orta büyüklükteki taşları boyayarak bahçenizdeki çiçek isimlerini yazabilirsiniz; yani onları bir etiket olarak değerlendirebilir ve ismini yazdığınız çiçeklerin önüne yerleştirebilirsiniz.

Karaca mutfak, ev tekstili ve aksesuar gibi çeşitli kategorileri ile kullanıcılarına kaliteli ve şık ürünler sunar. Tarzınızı ön plana çıkarmak isterseniz, Karaca ürünlerini inceleyebilir ve beğendiğiniz ürünleri hemen sepetinize ekleyebilirsiniz.